Kippen op stok: die van ons gaan ‘op tak’

Screenshot 2021 08 27 at 11.38.30

Onze drie nieuwe kippen hebben een bijzondere gewoonte. In plaats van gebruik te maken van de faciliteiten van het kippenhok, brengen ze de nacht liever door op een grote boomtak!

Kippen op stok? Nee ze gaan ‘op tak’!

Ik zie drie mogelijke verklaringen voor het feit de drie nieuwkomers liever op tak gaan dan op stok.

  1. Ze hebben een trauma van de aanval van de buizerd, die één van onze kippen heeft gedood.
  2. De overgebleven kip is gemeen tegen ze. (Twee weken geleden kocht mijn man 3 nieuwe kippen en deed die pardoes bij onze twee bestaande kippen. Lees ook: Nieuwe kippen bij oude zetten: zo moet het dus niet!)
  3. Ze vinden het gewoon fijner om lekker hoog in een boom te zitten.

Onze kippen ‘op tak’

Ik heb gepoogd om ze op de foto te zetten in het donker, maar dat viel niet mee. Niettemin, je krijgt toch een indruk van hoe knus de kippen daar op een tak zitten.

Screenshot 2021 08 27 at 11.35.01

Similar Posts

19 Comments

  1. Ik had ook kippen die liever in de appelboom zaten. Hadden ze helemaal zelf bedacht. Ze waren uitgebroed en opgevoed door een kipje dat zelf gewoon op stok ging. Eerst leerde ze de kleintjes samen met haar op stok te gaan, maar als volwassen kip wilden ze ieder voor zich het hoogste zitten. Zo ontdekten ze de hogere takken van de boom.

  2. Ik had er zo ook 3. Ik heb ze wekenlang elke avond met behulp van een kattenmandje uit de bomen geplukt en veilig in het hok gezet tot ze het vanzelf deden.
    Misschien wel schattig, maar niet marter- of vosveilig.
    Overdag mogen ze vrij rondlopen in de tuin als ik thuis ben en er geluid is, maar als ik niet thuis ben of ‘s nachts: achter slot en grendel!

  3. Marters zijn goeie klimmers!! Ze klimmen zelfs op (hoge) muren om zo naar de zolder te geraken. Dat weet ik want bij een vriendin van me is dat zo, ze had marters op zolder, had camera’s gehangen en toen zag ze zwart op wit hoe ze naar binnen gingen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.