Reacties

Boer wat zeg je van mijn kippen? — 18 reacties

 1. Kippen zijn geweldig!!! Ik heb er ook en het maakt de tuin zo huiselijk. Ze mogen hier overdag vaak vrij rondlopen en komen dan op het terras de kruimeltjes oppikken die van de tafel vallen. En ik ben dol op hun leuke geluidjes.

  Veel plezier met jullie kippen!

  • Nee, ze lopen niet weg, tenminste, ze komen toch elke dag terug in hun eigen hok slapen. Maar soms begeven ze zich vrij ver weg (er is niet aan alle kanten van onze tuin een afsluiting met die van de buren en achter ons huis ligt een braakliggend stuk grond).
   Maar als we roepen "kipkipkip" dan komen ze aangesneld! Naar hun "echte" namen - Thelma en Louise - hebben ze nooit geluisterd...
   We laten ze wel pas vrij overdag nadat ze een ei hebben gelegd, want in een ver verleden is het ons wel eens overkomen dat ze ergens op een onvindbare plek een nieuw nest hadden gemaakt, buiten het hok, en dat ontdekten we natuurlijk pas na een paar weken, toen lagen er een 30tal onbruikbare eieren...
   Ach zo leer je door schade en schande he :-)

 2. Oh, geweldig. Ik wil ook graag chickies, maar mijn man wil er niet aan in onze stadse achtertuin. En die is niet eens zo klein. Maar ja, moet ik ook de buurvrouw zo gek krijgen om daar ook nog voor te zorgen als we weg zjn. En dat is nl nogal eens het geval. Maar toch, ik vind ze zooo leuk! Kan oed begrijpen dat je er blij mee bent.

  • Ideaal als de kippen bij je komen buurten, en bij jullie eieren leggen! Op weg naar school komen we ook dagelijks kippen tegen die gezellig aan de wandel zijn. Het lijkt soms net alsof ze op excursie zijn.

 3. Leuk zeg! Aan de ene kant lijkt het mij ook wel wat, aan de andere kant vind ik dat we op het moment ook wel genoeg dieren hebben, en zeker genoeg dierenhokken. En los laten lopen vind ik ook niet vertrouwd, want hier zitten wel veel wilde dieren + onze kat natuurlijk. Die nu al een voorkeur heeft voor alle hapjes waar kip in zit...

  • Nou, dat is ook wel een zorg van mij! Vroeger als kind, werden onze kippen om de haverklap doodgebeten door bunzingen. Ik ben dan ook best opgelucht dat ze de eerste nacht op ons terrein goed zijn doorgekomen.

  • Ja, hier zijn ook wel eens kippen doodgebeten door een vos. Maar 's nachts sluiten we sindsdien ze altijd terug op in hun hok en over het buitengedeelte hebben we een net gespannen, en sindsdien zijn er geen ongelukjes gebeurd. Ik vind dat dieren wat vrijheid moeten hebben... Vandaar ook dat onze 2 katten ook vrij in en uit kunnen lopen (kattenluikje), die hebben nog nooit aanstalten gemaakt om een kip te vangen, integendeel, ze zijn bàng van de kippen, hun plotse bewegingen, hun geluiden, en nochtans vangen ze regelmatig muizen, eekhoorns, vogels (niet altijd zo leuk...)dus het zijn zeker geen salonkatten :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder