Boer wat zeg je van mijn kippen?

boer wat zeg je van mijn kippen

Ken je het liedje Boer wat zeg je van mijn kippen?

Ik hoor het steeds in mijn hoofd nu we nieuwe kippen hebben.

We hebben kippen!

We hebben kippen! De kippen van mijn ouders zijn vandaag naar ons verhuisd, en ze hebben zelfs al een ei gelegd. En dat terwijl ik nog bang was dat ze door hun verhuizing van de leg zouden zijn. Maar ze waren er als de kippen bij!

Op de foto zie je twee kippen druk hun nieuwe omgeving vertrekken, terwijl de derde zich terug heeft getrokken in het huisje. Zeker nog dozen aan het uitpakken.

Het kippenhok staat vlakbij wat onze toekomstige moestuin moet gaan worden, en terwijl ik dit type zie ik ze gezellig rondscharrelen. Op dit soort momenten ben ik helemaal verzoend met mijn leven op het platteland!

Boer wat zeg je van mijn kippen?

Hieronder het liedje met ondertiteling! Maar dat is eigenlijk niet nodig, want de tekst is heel simpel en kort:

'Boer wat zeg je van mijn kippen,
boer wat zeg je van mijn haan?
Hebben ze dan geen mooie veren,
of staat jou de kleur niet aan?

Boer wat zeg je van mijn kippen,
boer wat zeg je van mijn haan?'

Wil je het liedje zelf spelen? Dan vind je hier de bladmuziek.

Leestips

Similar Posts

18 Comments

 1. Kippen zijn geweldig!!! Ik heb er ook en het maakt de tuin zo huiselijk. Ze mogen hier overdag vaak vrij rondlopen en komen dan op het terras de kruimeltjes oppikken die van de tafel vallen. En ik ben dol op hun leuke geluidjes.

  Veel plezier met jullie kippen!

 2. Hoi Gerd, lopen kippen niet weg dan? Wat dat vind ik ook wel gezellig, dat ze los rondlopen.

  Hun geluidjes zijn inderdaad gezellig: het klinkt net alsof ze druk met elkaar overleggen.

  1. Nee, ze lopen niet weg, tenminste, ze komen toch elke dag terug in hun eigen hok slapen. Maar soms begeven ze zich vrij ver weg (er is niet aan alle kanten van onze tuin een afsluiting met die van de buren en achter ons huis ligt een braakliggend stuk grond).
   Maar als we roepen "kipkipkip" dan komen ze aangesneld! Naar hun "echte" namen - Thelma en Louise - hebben ze nooit geluisterd...
   We laten ze wel pas vrij overdag nadat ze een ei hebben gelegd, want in een ver verleden is het ons wel eens overkomen dat ze ergens op een onvindbare plek een nieuw nest hadden gemaakt, buiten het hok, en dat ontdekten we natuurlijk pas na een paar weken, toen lagen er een 30tal onbruikbare eieren...
   Ach zo leer je door schade en schande he :-)

 3. Oh, geweldig. Ik wil ook graag chickies, maar mijn man wil er niet aan in onze stadse achtertuin. En die is niet eens zo klein. Maar ja, moet ik ook de buurvrouw zo gek krijgen om daar ook nog voor te zorgen als we weg zjn. En dat is nl nogal eens het geval. Maar toch, ik vind ze zooo leuk! Kan oed begrijpen dat je er blij mee bent.

  1. Ideaal als de kippen bij je komen buurten, en bij jullie eieren leggen! Op weg naar school komen we ook dagelijks kippen tegen die gezellig aan de wandel zijn. Het lijkt soms net alsof ze op excursie zijn.

 4. Leuk zeg! Aan de ene kant lijkt het mij ook wel wat, aan de andere kant vind ik dat we op het moment ook wel genoeg dieren hebben, en zeker genoeg dierenhokken. En los laten lopen vind ik ook niet vertrouwd, want hier zitten wel veel wilde dieren + onze kat natuurlijk. Die nu al een voorkeur heeft voor alle hapjes waar kip in zit...

  1. Nou, dat is ook wel een zorg van mij! Vroeger als kind, werden onze kippen om de haverklap doodgebeten door bunzingen. Ik ben dan ook best opgelucht dat ze de eerste nacht op ons terrein goed zijn doorgekomen.

  2. Ja, hier zijn ook wel eens kippen doodgebeten door een vos. Maar 's nachts sluiten we sindsdien ze altijd terug op in hun hok en over het buitengedeelte hebben we een net gespannen, en sindsdien zijn er geen ongelukjes gebeurd. Ik vind dat dieren wat vrijheid moeten hebben... Vandaar ook dat onze 2 katten ook vrij in en uit kunnen lopen (kattenluikje), die hebben nog nooit aanstalten gemaakt om een kip te vangen, integendeel, ze zijn bàng van de kippen, hun plotse bewegingen, hun geluiden, en nochtans vangen ze regelmatig muizen, eekhoorns, vogels (niet altijd zo leuk...)dus het zijn zeker geen salonkatten :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.