Zonnepanelen: we hebben ze! Eindelijk! Na 25 jaar.

zonnepanelen

Hoera! We hebben eindelijk zonnepanelen!

Ik ben helemaal blij.

Het kan me niet eens schelen dat het prompt grijs en regenachtig weer is geworden.

Want we hebben ze!

Zonnepanelen: best een grote stap

Je kunt veel over mijn man en mij zeggen, maar niet dat we over één nacht ijs zijn gegaan. Al zo’n 25 jaar wezen we elkaar huizen aan met zonnepanelen:

‘Moet je kijken! Zonnepanelen! Kun jij zie hoeveel zij er hebben?’

En dan zuchtten we verlangend.

We kwamen echter nooit verder dan een offerte aanvragen. Tot recent een kennis van mijn vader enthousiast vertelde over zijn zonnepanelen, en hoe zijn energierekening* zo lekker laag was nu.

Soms heb je een flinke duw in de rug nodig

Dat gaf me een flinke duw in de rug. Ik nam contact op met het bedrijf waar we twee jaar geleden een offerte voor zonnepanelen en vaste airco in huis aanvroegen.

De airco hebben we destijds ook gedaan, maar de zonnepanelen niet. De airco is al twee zomers een godsgeschenk overigens!

Ik vroeg een nieuwe offerte aan, en binnen 4 weken was het nu gepiept!

Hoera!

We hebben 20 zonnepanelen. Het maximale aantal dat op ons dak paste : )

*Wist je dat vanaf vandaag, 1 juli 2021 de energieprijzen flink gaan stijgen?! Ze hebben het over bedragen van ‘honderden euro’s’.

Hoe zit het met jouw energierekening?

Similar Posts

18 Comments

 1. Wij hebben er ook over gedacht maar de terugverdientijd is te lang en de condities in België zijn niet meer zo interessant. Geen zonnepanelen dus. Wel airco in de woonkamer en slaapkamers trouwens, al 25 jaar. Zou ik niet meer willen missen.

  1. Inderdaad, niet fijn! En woordbreuk van de regering. Ik heb ze ondertussen al 10 jaar en heb gelukkig nog een terugdraaiende teller. En certificaten.

 2. Gezien het aantal zonnepanelen is het een goede investering, zeker met een airco in huis.
  Een voordeel ook vandaag wordt er energie opgewekt. Hans

 3. Het zal vast wel veel schelen in de energie rekening , maar wat zijn die dingen toch spuuglelijk .Ze verpesten de mooie aanblik van een huis zo vaak helaas .Maar goed jullie zijn er blij mee en daar gaat het om !

 4. Wij hebben al een paar jaar panelen, en de energierekening is enorm laag. 5 tientjes per maand, en nog geld teruggekregen vorige maand. Dus ja.

 5. Gefeliciteerd. Je zult er waarschijnlijk de komende jaren nog veel blijer van worden. Zonnepanelen had ik bijna al laten plaatsen op mijn koopwoning destijds. Gelukkig niet gedaan, want daar moest ik wegvluchten van mijn gewelddadig geworden partner vandaan, alles achterlatend. Nu alweer jaren in een huurhuis kan ik dat soort investeringen niet doen. Maar ik ga wel weer naar de energie vergelijkers omdat mijn energiecontract gaat aflopen. Helaas op het duurste moment sinds lange tijd. Maar het zal moeten, want je hebt het overstapmoment niet zomaar voor het kiezen.

 6. Het klinkt heel aanlokkelijk en ook de prijzen zijn de laatste tijd gedaald. Ondanks dat de aanbouw een mooi plat dak op het Zuiden heeft doe ik het niet. Door het hele huis dient een kabel over de muur te komen tot aan de meterkast bij de voordeur. Dat vind ik erg storend. Bovendien ben ik alleen en aangezien ik over enkele maanden 70 jaar word vind ik dat niet rendabel meer. Mijn energieverbruik, gas en electriciteit is op jaarbasis € 600,-. Dat gaat ongetwijfeld minder worden want een oude diepvries en koelkast die in de kelder stonden heb ik afgevoerd. De oude geiser uit 1970 en niet meer te repareren, is vervangen door een apparaat zonder waakvlam. Een televisie heb ik niet. Een voorschot van € 55,- vind ik dan ook redelijk. Dat staat los van de € 600,- die ik aan antraciet verstook op jaarbasis.
  Neemt niet weg dat ik zonnepanelen interessant blijf vinden. Als ik 10 jaar jonger was, zou ik het zeker overwegen.

 7. Sinds ik ze heb gebruik ik de stroom die ik over heb om elektrisch bij te verwarmen in combinatie net infrarood panelen. Dit te samen met elk jaar overstappen heb ik een soort van nul op de meter woning gecreëerd. Ik ben er blij mee. Elk jaar krijg ik (mede door de bonus) geld toe in plaats van te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.