Reacties

Kringloopvondst: Poppenkwartet van Raaf — 19 reacties

 1. Wat een geweldig kwartet heb je gevonden en voor (bijna) geen geld.
  Ik heb laatst van mijn opa de haak/breiboeken van mijn oma gekregen, en terwijl ik daar doorheen bladerde kwam ik allemaal dingen tegen die ze heeft gemaakt. Waaronder heel veel poppenkleertjes en dat zijn boeken uit de jaren zeventig/tachtig. Heel erg leuk.

  Mijn ouders waren en zijn nog steeds niet echt van die spelletjes spelers. Maar wat ik dan met mijn zusjes wel speelde was Spookslot, Toren van Pisa en De Betoverende Doolhof. En van de laatste heb ik toevallig vorig jaar de limited edition gekocht hoewel mijn zoon 4 is en nog wat te jong is om het te spelen, maar ik vind dit dan toch wel een van de leukste spellen uit mijn (oudere) jeugd.

  • Wat leuk dat je in het boek dingen zag die je oma ook echt gemaakt heeft zeg!

   De Betoverende Doolfhof speelden mijn kinderen ook. Maar nu missen er best veel onderdelen helaas.

 2. Oh leuk kwartet heb je gevonden :-)
  Wij speelden heul veul mens erger je , en stratego en monopolie en risk, mijn ouders zaten veel te klaverjassen met oma en opa, maar dat heb ik nooit geleerd.

  • Stratego en monopoly speelden wij ook. Vooral met Monopoly konden we uren zoet zijn.

   Stratego vond ik ook leuk, en ik had de tactiek om net te dóén alsof ik een bom ging verzetten, en dan dachten mijn zusjes dat het geen bom was. Het was een lage actie, maar technisch gezien verzette ik de bom níét. Ik pakte hem alleen op, deed alsof ik overwoog waar ik hem zou neerzetten, en zette hem terug.

 3. Volgens mij hebben wij een boerderijkwartetspel van raaf, van mijn Farmer van vroeger. Leuke vondst joh.
  Wij deden vroeger vaak monopoly en risk maar dat duurde altijd erg lang, ook deden we levensweg waarbij mijn neef altijd zijn hand ophield voor de dobbelstenen maar je moest dan draaien aan zo'n schijf... Ook Niets aan te geven was een topper, dat doen we nu nog steeds regelmatig, onze kinderen vinden dat ook erg leuk. Mijn broer had een spel, Alaska, dat vond ik heel erg leuk, Met ijsschotsen die je kon neerleggen om zo pakketjes naar de basis te krijgen. Geprobeerd om het tweedehands te pakken te krijgen maar nooit gezien nog helaas.

  • Monopoly en Risk ken ik, de andere spelletes niet. Wat leuk dat jullie het boerderijspel hebben. Dat past ook goed, omdat jullie een boerderij hebben!

 4. Samen deden we vooral vaak Lotto (met van de leuke vierkante kaartjes) en alleen Electro. Er ging een lampje branden als je het anwoord goed had. Kwartet begon altijd met "Mag ik van jou..."

  • 'Mag ik van jou…' ja leuk! Ik heb het poppenkwarter met mijn kinderen gespeeld, maar dik verloren. Ik heb een geheugen als een zeef en vroeg een paar keer een kaart die een ander net aan mij had gevraagd. Schaam...

 5. Wat een superleuk kwartet!
  Ik vond kwartet als kind ook heel leuk. Vooral het sprookjeskwartet van mijn broer. Ik was helemaal weg van sprookjes. Ik vond ganzenbord ook leuk. Vooral omdat dat in zo'n mooie uitvoering was en ik graag mooie plaatjes keek. Ezelen met kaarten deden we graag, vooral met neven en nichten erbij.

  Er werden bij ons thuis vroeger veel spelletjes gedaan. Sjoelen, kwartetten, kaarten (allerlei spelletjes zoals boerenbridge, oorlogje, klaverjassen), risk, monopoly, scrabble, rummycub. Ik vind spelletjes vooral leuk als ze niet te lang duren want ik ga me snel vervelen.

  Wij hebben ook veel spelletjes liggen al doen we ze eigenlijk te weinig. De mannen hier vinden computergames erg leuk en dat doen ze gewoon eerder.
  Wat ik hier leuk vind is Kolonisten van Katan, Machiavelli, Scrabble en rummicub of dobbelen.
  Bij de eerste twee spelletjes die ik schreef merk ik dat ik niet veel veranderd ben qua spelletjes want die twee hebben prachtige plaatjes. Machiavelli vond ik in het begin best heel lastig omdat je heel onaardig moet spelen. Maar eigenlijk win ik best vaak want ik speel dat spel op safe (beetje lastig uit te leggen want het spel is niet zo bekend).
  Scrabble vond manlief vaak niet leuk om met mij te doen omdat ik zoveel meer woorden kende dan hij en altijd won. Denk niet dat dat nog steeds zo is want hij heeft de afgelopen jaren zoveel gestudeerd en gelezen . Wat wel zo is, is dat hij met rummicub van mij wint want als hij voor de zoveelste keer alle blokjes op een andere manier neerlegt weet ik niet meer waar ik ze kwijt moet en manlief is erg goed in rekenen en analytisch denken.
  Leuk, zo'n onderwerp :-)

  Fijn weekend, groetjes, VeggieMo

  • memory! Ik ging met regelmaat met de trein naar opa en oma daar speelden we memory. De oude mensjes waren superfanatiek en lieten je niet zomaar winnen.
   Ik heb nu ook nog zeker 3 memory spellen. Altijd leuk.

  • Wat gezellig dat jullie zoveel spelletjes speelden! Hier in huis merk ik helaas dat steeds meer spelletjes op de computer worden gespeeld…

   Scrabble hebben wij ook, en Colonisten van Catan heb ik gehad maar verkocht op Marktplaats.

 6. Wat leuk, deze had ik nog nooit gezien. Wij konden dagen lang monopoly spelen: gewoon de schulden opschrijven... Ach toen kocht je nog de Klaverstraat voor 400 gulden. Verder speelden we Zwarte Pieten met het oude spel nog van mijn moeder. En ik vond die Zwarte Piet een behoorlijke engerd!
  En Pangen, geweldig!! Heb mijn spel vorige week aan jongste zoon gegeven en dochter heeft laatst het Pangen van mijn ouders meegenomen. Onze kids vonden dat ook al zo leuk.

  • Ja, toen kreeg je nog waar voor je geld bij Monopoly! Ook daar heeft de inflatie nu keihard toegeslagen.

   Zwarte Pieten speelden wij ook wel, Panden herinner ik me vaag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder