Reacties

2x Zwarte Pieten spel, maar 1 Zwarte Pieten kaartspel is 'fout' — 8 reacties

  1. In deze moderne tijd kan de naam zwarte pieten spel niet meer. We hebben nu een totaal andere mindset. Ze kunnen het makkelijk veranderen in een andere naam en dat zie je natuurlijk aan die spellen die jij laat zien. Leuk zo'n spel, ik heb het nooit gespeeld trouwens. Meer het oude kwartet, dat wel veel. Ik heb er zelfs nog één in bezit, uit de jaren 50. Nog van mijn ouders geweest. Die wil ik echt niet kwijt.

  2. Als kind heb ik het thuis wel gespeeld. De spelregels ben ik vergeten. We gebruikten voor alle kaartspellen een gewoon kaartspel, zoals waarmee je pokert en klaverjast. Die laatste spellen speelden we thuis niet. Mijn moeder wilde niet dat we leerden gokken. Daarom kocht ze een roulette spel. Dat is makkelijker te doorzien: De bank wint altijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>