Reacties

De kunst van het reizen: Waar je ook gaat, daar ben je. — 22 reacties

 1. Als je niet de behoefte voelt om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe avonturen te beleven, de dagelijkse sleur achter te laten, ... dan kan je inderdaad beter thuis blijven.
  En dan is er nog de vraag: ga je reizen of ga je op vakantie. Twee heel verschillende begrippen!

 2. Zoals je misschien wel weet hebben de meeste van de mensen waar ik mee omga altijd zin en doen dat ook om ver weg te reizen. Is goed voor je ontwikkeling. Lijkt mij inderdaad geweldig om ergens aan het strand in Mexico in een resort te zitten of door armoedewijk te rijden met bus vol toeristen en dan wat traantjes te laten.
  Ik ontwikkel mij het liefst in Zuid-Limburg.
  ik ben dan ook zeer onderontwikkeld.
  ps. klein geheimpje, het is nergens zo goed en zo leuk als thuis.
  Zullen we samen een boek schrijven?

  • 'Ik ontwikkel mij het liefst in Zuid-Limburg'. Prachtig gezegd!

   Dat kan zo op een tegeltje Hélène : ) En dan gebruiken we dat ook als titel voor ons boek! Ik vind het een strak plan.

 3. Net weer thuis. Vier dagen naar de Veluwe geweest met de kinderen en het hondje. Nederland is zo mooi, er is nog zo veel te zien. Een bescheiden wens is om nog eens naar Zeeland te gaan, vooral bij de kust, want van de zee en strand houd ik enorm veel.

  Vroeger in mijn singlejaren ben ik veel naar het buitenland geweest. De Griekse eilanden, Spanje, Frankrijk, de hoofdsteden in Europa. Nu trekt mij dat niet meer zo. Wel zou ik graag naar Ierland willen, of Schotland. Verder heb ik geen wensen. Ik woon in Friesland, en het is hier ook prachtig.

 4. Ben veel weggeweest op zwerffietsvakantie of langdurige dienstreis. Stapte doorgaans eerst maar eens op de fiets om rond een uur 6 te bedenken waar ik zou overnachten. Zag dat ook als onderdeel van de vakantie. Kan er slecht tegen als alles georganiseerd is of als je tijden op 1 plek blijft. Mijn reis was dus de vakantie. Verhoeft niet, als het maar anders is en als ik er maar niet eerder ben geweest. Zes jaar geleden ben ik daarmee gestopt en sinds die tijd doe ik wat dagreisjes om in een andere stad een stuk te dwalen. Ook mooi. Om andere mensen te ontmoeten hoef ik niet weg. Er komen er zat naar Alkmaar.

 5. Niet op vakantie gaan en thuis blijven wordt vaak verward met niet aan iets nieuws willen beginnen of vastzitten in dagelijkse beslommeringen. Daar klopt niks van. Want waar voor de één de behoefte ligt te gaan reizen voor deze indrukken en ervaringen, ligt bij de ander de uitdaging gewoon in eigen huis en omgeving. Zoveel mensen, zoveel wensen, zeg ik altijd maar. Dus ik zou zeggen, er is geen echte verklaring, geen mens is nu eenmaal hetzelfde. Dus lekker doen wat goed voelt voor jou. En dat is voor jou lekker thusi blijven. Heerlijk toch!

  • Oh, dat is precies wat er gebeurt inderdaad Neeltje. Dankjewel voor je heldere verwoording. Thuisblijven wil inderdaad niet zeggen dat je vastzit of je horizon niet wilt verbreden.

 6. Niks zien in vakantie heeft volgens mij niks te maken met vastgeroest zitten of geen nieuwe mensen en culturen willen leren kennen.
  Gelukkig is degene die kan reizen in zijn hoofd (vrij naar Godfried Bomans).

 7. Poe. Dat klinkt niet als een boek dat ik snel zou kiezen. Ik houd ook niet van vakantie. Ik ben gewoon graag thuis. Maar ik begrijp best dat de meeste mensen er gewoon graag 'even tussenuit' gaan. Een andere omgeving enzo. Ik ben blij dat dat voor mij niet zo nodig hoeft. Wel zo relaxt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder