Reacties

Wie niet reist is gek — 26 reacties

 1. Vroeger 2x een vakantie liftend door Frankrijk gehad, wat ik echt een bijzondere ervaring vond om ook de Fransen zelf te leren kennen, doorgaans vriendelijk en gastvrij en later met de kinderen jaarlijks kamperen op de Veluwe, wat we heel leuk vonden, veel wandelen en fietsen.

  Nadeel vond ik de stress voorafgaand aan de vakantie, want ik wilde in een schoon en opgeruimd huis terugkomen, dus moest alles tot in de puntjes gedaan worden.

  Tegenwoordig hoeft het van mij niet meer zo, ik woon prettig, veel mooie natuur in de omgeving en mijn eigen bed slaapt het lekkerst ;)

  Groetjes Lily

  • Thuis komen in een schoon en opgeruimd huis vond ik ook erg belangrijk die paar keer dat wij wel op vakantie gingen. Dus dat kan ik me goed voorstellen Lily.

 2. Haha, grappig. Ik kom ook weinig mensen tegen (behalve mijn eigen familie) die liefst gewoon lekker thuis blijven. Mijn man gaat juist graag, dus ik pak toch ieder jaar onze spulletjes (noodgedwongen in het hoogseizoen met in mijn achterhoofd het enorme bedrag wat daarbij hoort) En hoewel het ook vaak best leuk is kijk ik op dag 1 al uit naar het einde. Groetjes Gerda

 3. Voorheen vond ik het heerlijk om op vakantie te gaan maar de laatste jaren vind ik het heerlijk om thuis te zijn! Met name in mei en juni vind ik onze tuin prachtig, dan is het toch jammer om weg te zijn?
  Mijn man ziet dat toch anders en wil altijd wel graag weg, dus maken we korte tripjes van twee, drie dagen, ook leuk!

 4. Ik heb jaren in het buitenlamd gewoond, nu wanneer ik vakantoe heb ben ik de stad niet uit te krijgen. Ik ga wel mijn eigen wijk uit, en dat is meer dan genoeg.

 5. Het scheelt in ieder geval - vooral in het hoogseizoen - heel veel euri. Voor de rest vind ik er niks van, want dat moet iedereen zelf maar uitmaken. We wonen gelukkig in een prachtig land waar je je ook heel best kunt vermaken vlakbij huis.

 6. Ik kan me niet zo goed voorstellen dat er mensen zijn die reizen verschrikkelijk vinden, maar ieder zo zijn ding, toch?! Inderdaad bekrompen om mensen dan weg te zetten alsof ze niks meemaken. Tenslotte kun je ook thuis heel veel meemaken en mensen leren kennen. Het ligt maar net aan je eigen mindset, denk ik. Er zijn ook legio mensen die op vakantie in hun eigen bubbel zitten en bijvoorbeeld alleen maar in het zwembad liggen. Die hebben dan toch ook niet superveel te vertellen lijkt me ;) (En ook dát is prima!)

 7. Haha ik vind op vakantie gaan leuk, maar het gedoe ervoor minder. Als vrouw in huis moet ik wel van te voren de boodschappen georganiseerd hebben, is het de week ervoor iedere dag wasdag en wil ik ook mijn huis nog schoon hebben voor ik vertrek. En dan hebben we het nog niet gehad over tolvignetten, valuta,s e.d. En dan kom ik terug en dan kan ik weer wassen. En is het huis in no-time vies ????

 8. Ieder zijn ding toch?
  Ik kijk erg uit naar onze vakantie over 2,5 week, maar vind het ook weer heerlijk om weer thuis te komen, in ons huis, met de hond, alles weer normaal...
  Dan hoef ik gewoon zeker weten niet 3 weken te koken, op te ruimen, strijken, wassen(ja dat wel eigenlijk)maar vooral niet te hoeven koken, maar lekker elke dag uit eten, heerlijk..
  Gewoon niks moet;)

 9. Ikzelf ben een echte reiziger en ik hou ervan om nieuwe landen en culturen te ontdekken, dus ik kan me hier moeilijk in inleven. Tuurlijk heb ik begrip voor mensen die het niet zo graag doen, ieder z'n ding!

 10. Confucius: 'Wie wijs wil worden gaat op reis. Wie wijs is blijft thuis'

  Als je vliegt kom je het verst en zie je onderweg het minst. Met lopen zie je onderweg het meest en kom je niet zo ver. Dus als je thuis blijft zie je meer van je eigen omgeving.

  Zelf heb ik een jaar of 35 gezwerffietst. Ik ging op pad en bedacht rond een uur of 5 in welke plaats ik wilde overnachten. Dus nix bespreken of boeken, daar kan ik slecht tegen. Alleen kom je ook beter in contact met anderen, in een groep veel minder. D reis is voor mij de vakantie. Een paar weken op een plek spreekt me totaal niet aan.

  Daarnaast ben ik ook langdurig weg geweest voor m'n werk. Dat is duidelijk anders dan vakantie, waarbij de meesten alleen naar de mooie plekken gaan en niet zien dat het 100 meter verder een armoedige puinhoop kan zijn.

  • Ik vind die vergelijking van vliegen en wandelen geweldig Ximaar. Die kende ik nog niet.

   zo op de bonnefooi gaan fietsen spreekt mij ook aan.

 11. Ik ben er zelf 1 dus echt een mening kan ik er niet over hebben. Iedereen moet doen wat 'ie wil en als die knakker denkt dat ik weinig gespreksstof heb en een bekrompen geest dan nodig ik hem met liefde uit. Vakantie is niet alles he.

 12. Ik denk dat iedereen lekker zelf moet weten of die op vakantie gaat of niet :-) Zelf gaan wij niet elk jaar op vakantie, meestal dagjes weg...net zo gezellig x

 13. Ik spreek me niet uit over wat de schrijver van thuisblijvers vindt, maar zelf ben ik dol op reizen, en ik kan alle voordelen die hij opnoemt beamen (cultuur, bredere blik op de wereld,...) Ergens ZIJN is toch compleet anders dan naar een docu erover KIJKEN op TV. De geuren (zo belangrijk), de kleuren, het gevoel, totaal anders.
  Ben zelf vooral fan van Azië. Maar dit jaar gaat het voor 4 weken naar Zambia en Zimbabwe, eens wat anders. Zoals altijd gewoon een vliegticket en ter plaatse openbaar vervoer, niks luxe, eenvoudig slapen, plaatselijk eten en veel beleven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder