Reacties

Is een klok het middelpunt van je huis? — 59 reacties

 1. Bij ons is dit niet het geval. Wij hebben alleen een wekker op het nachtkastje staan, dat is de enige klik in huis! Daarnaast dan onze telefoons en het klokje op de oven, maar die tel ik dan niet mee.

 2. Ook ik heb veel klokken en wekkers, wat nog stamt uit de tijd, dat ik fulltime werkte en alles op de minuut moest gaan om op tijd van huis te gaan, dus in de douche (niet wegdromen onder de douche), op het toilet, woonkamer, keuken, dus 5 klokken en 4 wekkers, verspreid door het huis.
  Ik kijk er best vaak even op...

  Groetjes Lily

 3. Een wekker, een ienimiene klokje aan de wand, op de ontvanger van de tv en er zit er eentje op mijn oven. Valt dus wel mee. Al denk ik dat hier in de huis de pc's, ipads, laptops en smartphones het middelpunt zijn. Stelletje nerds ;-)

 4. Ik heb 1 klok in de woonkamer en die kun je ook zien in de open keuken. Verder 1 wekker. Wij gebruiken ook regelmatig het digitale klokje op de computer die in de kamer staat om te kijken hoe lang de broodjes in de oven moeten :-)

 5. Wij hebben 1 klok boven de bank in de huiskamer. Daarnaast inde keuken de klok van de magnetron en in de slaapkamer alleen een wekker. Ik merk inderdaad ook dat mijn ogen altijd afdwalen naar een klok.

 6. Wij hebben geen klok hangen haha. Wel hebben we ieder een wekker en een klokje op de magnetron en de oven. Ik kijk zelf vaak op mijn telefoon voor de tijd, want ik draag ook geen horloge.

 7. Misschien in symbolische zin wel. Wij hebben twee klokken. Eentje die je zittend vanaf de bank kunt zien en nog een klein klokje. Helaas gebruik ik die heeel veel...

 8. Eigenlijk maar twee. Of drie als je die van de magnetron meetelt. Gebruik toch vooral die van mijn telefoon. Maar zonder klok zou ik niet kunnen. Als hij eens stilstaat, stoort dat me toch.

 9. Ik heb 1 klok in de keuken en daar ben ik heel blij mee. Mijn wekker zit in mijn telefoon en heb verder dan ook geen klok in huis (vind het altijd hinderlijk als er iets om mij heen tikt)...

 10. Wij hebben er eentje hangen in de woonkamer ook voor kinderen om te leren klokkijken en ze te laten zien hoeveel tijd er nog is voordat we naar school moeten, nog buiten kunnen spelen, we gaan eten en ze naar bed moeten. Zelf kijk ik meestal op mijn telefoon

  • Oh ja, dat is ook nog een goede reden voor een klok: om kinderen te stimuleren om te leren klok kijken! Daarvoor is het eigenlijk zelfs wel essentieel.

 11. Niet het middelpunt, maar wel handig om te hebben. Ik heb een klok in de woonkamer en keuken en een wekkertje in de slaapkamer. En nog een schattig Winnie the Pooh klokje, maar daar zit geen batterij in. Haha... Ik denk dat mijn foto's het middelpunt zijn in mijn woning...

 12. Ik heb helemaal geen klok in huis. Als ik wil weten hoe laat het is kijk ik vanaf m'n bank naar buiten en kan ik op de toren zien hoe laat het is :). Werkt altijd, hoeven geen nieuwe batterijen in en heb geen last van dat ellendige getik.
  Het enige wat ik wel in huis heb is een digitale wekker. Toch wel handig als de gordijnen dicht zijn.

 13. Ja zeker is de klok het middelpunt in ons huis.
  Wij kijken altijd op de klok in de huiskamer, hij tikt en slaat op het hele en halve uur!
  Ik hou van onze (oude) klokken, we hebben er zeven. waarvan er vier niet lopen, daar ik dat teveel getik vind en ze vergeet op te draaien.
  In de slaapkamer heb ik een elektrische wekker en mijn man gebruikt zijn telefoon als wekker.
  Ik hou van onze klokken en vind het getik gezellig en rustgevend.
  Daarnaast kijk ik regelmatig op mijn horloge, telefoon en het klokje in de auto naar de tijd.
  Wat kijkt ik toch vaak hoe laat het is!

 14. Wij hadden er eerst 3... Toen zijn er 2 gesneuveld maar ik vind geen vervanging. Ben er enorm kieskeurig in dus ik zit nog even zonder een klok in de keuken en boven. Ik haat het, ik lees sneller de klok dan mijn smartphone. Je kan dan precies beter inschatten hoe veel tijd je nog hebt....

 15. Hoewel ik natuurlijk diverse klokken in huis heb, zijn het allemaal onopvallende niet centraal geplekte exemplaren. Je moet af en toe de tijd checken ivm afspraken ofzo, maar ik probeer meer tijdloos te leven. Heb zelf een vrij goede ingebouwde klok en wekker, dus zit er meestal niet zo ver naast zonder steeds te controleren. Het is fijn om je leven vrijer te leven, waarbij de klok niet de grote bovenmeester is, alhoewel dat zeer zeker
  best luxe is.

  • Dat vind ik een heel mooi perspectief Vlasje. Zelf vraag ik me ook wel eens af of ik me niet teveel laat regeren door de klok. Zou het niet mooi zijn om 'buiten de tijd' te leven.

   Maar tegelijkertijd vind ik het ritme van de klok wel weer heel fijn.

 16. Hier 2 klokken beneden, ik kijk er best vaak op, eigenlijk het hele gezin!Zou ook niet zonder kunnen, de kinderen hebben ook alletwee klokken op hun kamer.
  Zoon geloof 3 met 3 verschillende tijdzones.

 17. Wij hebben 1 klein klokje en een wekker. Verder natuurlijk het digitale klokje op de magnetron en op onze Toon, maar dat is het wel. Ik zou wel meer klokken willen maar heb nog geen perfecte klok gevonden.

  • Ik houd van een beetje gekke klokken, van kurk bijvoorbeeld, in een aparte kleur of een beetje scheef. De klok die we nu hebben is een vrij simpele klok waar we de tijd gewoon op kunnen zien en dat is het. Met klokken kun je zo veel kanten op, als het aan mij ligt krijgen we een hele wand vol met verschillende klokken :)

 18. Een notarisklokje in de keuken. In de kamer twee Friesche staartklokken en een meidenklok. Aangezien ik nooit tv kijk en zelden radio luister is hun luidruchtige getik wel heel erg dominant aanwezig. Vandaar dat ik ze stil heb gezet. Ik kan echt genieten van de stilte. Verder heb ik nog een aantal wekkers op de slaapkamer en een wandklok op de badkamer en in de keuken.

  • Ik snap wel welk getik je bedoelt Joannes. En wende dat niet? Sommige omgevingsgeluiden vergeet je op een gegeven moment.

   En ik ben benieuwd: waarom heb je twee Friese staartklokken?

  • Ik wende er niet aan Nicole. Ik raakte hevig geobsedeerd door die Friezen en begon op een gegeven moment dwangmatig mee te tikken met mijn linker wijsvinger. Ik begon zelfs het aantal tikken te tellen. Bij elke tiende tikte ik dan weer met mijn rechter wijsvinger hard op de rand van de tafel. Als de honden dan plotseling begonnen te blaffen raakte ik de tel kwijt en dat irriteerde mij want dan moest ik weer opnieuw beginnen. Ik betrapte mezelf als fervent lezer dat ik vaak al meer dan een uur aan het lezen was en gewoon niet meer wist wat ik gelezen had. Onopgemerkt sloop het erin. Ik had last van een z.g. tic. Om erger te voorkomen heb ze toen stil gezet. Vanaf dat moment kreeg ik last van hevige ontwenningsverschijnselen wat toch wel enkele maanden heeft geduurd. Maar inmiddels gaat het weer helemaal goed met me.

   Ja, wat moet je met twee Friezen? Goede vraag. Ik heb altijd een zwak gehad voor mooie en ambachtelijk gemaakte meubelstukken. Mogelijk heeft dat te maken dat ik in een ver verleden voor meubelmaker geleerd heb en in een later stadium een opleiding tot smid gevolgd heb. Ik kan me in gedachten dan ook echt verplaatsen in een tijdperk dat vaklieden met eenvoudige handgereedschappen hele mooie en degelijke klokken en andere dingen maakten.

  • Dat klinkt heel vervelend Joannes! Goed dat je het probleem bij de wortel hebt aangepakt en de klokken hebt uitgezet. Wonderlijk hoe zo'n simpele tik zo'n impact kan hebben!

   Wat leuk dat je zo'n plezier kunt beleven aan echt vakmanschap!

 19. Ik heb eigenlijk bijna geen klokken in huis. Een wekker en mijn zoontje heeft een klokje, omdat die zooo graag wilde hebben. Ik kijk op het kastje onder de tv voor de tijd, of op het kastje van de verwarming. Toch houd ik wel van een mooie grote klok! Gewoon nooit van gekomen om te kopen denk ik.

 20. We hebben er 1 in de woonkamer bij de bank. Daar kijken wij en onze oudste kinderen op. Helaas kunnen we niet zonder klok, alles draait om tijd en op tijd zijn...Zucht, als dat nu eens anders kon ;-) Bijna vakantie!

 21. Een in de woonkamer, een in de slaapkamer en een in dochter's kamer. Zij heeft een wekkertje, wij gebruiken onze telefoons als wekker.
  Ik heb wel 2 horloges die ik afwissel :)

 22. Ons huis is een jaren 30 woning en bestond destijds uit allemaal aparte kamertjes. Na een grondige verbouwing kwam er wat meer logica in de indeling. Omdat het een lang huis is, zocht ik een speciale klok die zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het huis zichtbaar was.
  Dat is gelukt met een stationsklok, met zo'n old look. Soortgelijke is bij de kijkshop te koop, alleen dan zonder smeedijzeren krullen. En juist dat smeedijzer past weer bij andere items in mijn interieur.
  Ik ben in mijn nopjes met die klok. Zelfs vanuit de achtertuin kan ik spieken hoe laat het is. Handig!
  Dus ja: mijn klok is centraal zichtbaar en daarmee zo'n beetje het middelpunt van het huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>