Nieuwe tuintafel: met voor en na foto’s!

Gepost June 26, 2017 in Huishoudelijke beslommeringen, Interieur / 27 Comments

Ik zocht al een tijdje een goedkope rechthoekige kunststof tuintafel. Zo’n lelijke witte plastic versie om precies te zijn.

Het tafeltje dat buiten bij mijn kantoor staat is namelijk wel heel erg klein. Er kan net 1 dienblad op. Op een rommelmarkt zag ik er een paar, maar die hadden ze in gebruik!

Tuintafel gevonden: precies wat ik zocht!

Uiteindelijk kwam ik er eentje tegen. Hij kostte slechts 7,50. Precies wat ik er voor over had. De lelijkheid maakte me niet uit, want ik was toch van plan om er een plastic tafelzeil overheen te gooien.

Dus nu heb ik een mooie tuintafel met bloemen : )

tuintafel

Een leuk tafelkleed doet wonderen!

tuintafel

Van wat voor soort materiaal is jouw tuintafel?


27 responses to “Nieuwe tuintafel: met voor en na foto’s!

 1. Grietje

  Wij hebben 2 vierkante tuintafels. Van 1mx1m. Ze zijn van aluminium met wicker en hebben een glasplaat. Ik was bang dat die glasplaten snel zouden sneuvelen, maar nee hoor we hebben ze nu ongeveer 8 jaar en er is nog niks mee gebeurd.
  Eten we met een paar? Dan gebruiken we maar een tafel. Zijn we met zijn allen? Dan schuiven we ze tegen elkaar.
  Ze zijn lekker stevig.
  We hadden eerst ook zo’n kunststof tafel, maar dat vonden wij zo’n wiebelding. Een stoot er tegen en er ging wel weer een beker om.

  • Dat klinkt heel praktisch Grietje. En goed om te weten dat dat glas heel sterk is. Dat zou voor mij ook een zorg zijn.

   Mijn plastic tafel staat nu redelijk stevig. Het ligt ook aan de ondergrond heb ik gemerkt. Maar voor 7,50 mag ik beslist niet mopperen.

 2. Elly

  je hebt precies dezelfde tafel als wij al jaren hebben, ik heb er een pluche tafelkleed op gelegd, ik weet niet hoe ik hier een foto erbij moet plaatsen, anders had ik hem meegestuurd.

 3. Marie

  Ik heb een hard houten ooit gekocht in de uitverkoop na de zomer. Elk jaar wat olie er op en klaar. Hij staat nu echter in de verhuiscontainerin de oplag, . We hebben nu een tafeltje van de camping, gekregen, en een glazen rond tafeltje van de j.isk geweldig ding! Kostte 15 Euro.

 4. Marrian

  Wij hebben ook zo’n witte tuintafel, al vele jaren, ook met kleed, staat zo gezellig!!
  Doch wij hebben ook een grote biertafel met banken, dat is toch wel mijn favoriet onder de perenbomen!! Hier leg ik een geruit kleed overheen!

 5. Ik ben dol op plastic tuintafel. Je kunt zien of het vuil is. Makkelijk schoon te houden. Licht in gewicht.
  Hartman heeft de voorkeur, maar dat heeft te maken, dat ik niet iedere paar jaar iets nieuws hoef te kopen. Scheelt tijd en geld.

  • Ja je kunt inderdaad het vuil goed zien. Hoewel bij deze tweedehands tafel sommige vlekken er zijn ingetrokken. Dat krijg ik niet weg. Maar het valt niet op gelukkig.

 6. Henriette

  meerdere. Van een witte ronde die we vonden op zolder tot een rechthoekige/ovale witte die niet meer schoon te krijgen is. Maar ook een rechthoekige die makkelijke in te klappen is en een grote grijze rechthoekige. Ook nog een paar kleine en minder kleine campingtafels. Als we met iedereen zijn + aanhang hebben we ook wel het nodige nodig

 7. Wij hebben toch gekozen voor een 6 persoons houten tuintafel.
  Staat mooi onder de overkapping is stevig en ideaal met kinderen en etentjes zoals bbq.
  We zitten er veel meer aan dan toen we nog een plastic tafel hadden.

 8. Thea

  Wij hebben 2 houten, vergrijsde tuintafels en nog een paar kleine, oude bijzetters van plastic met een kleedje erover.

 9. Elly

  ik kan me vergissen MarjonS, maar in mijn ogen is een tafel een tafel, van wat voor materiaal hij ook is.

 10. Wij hebben een houten met aluminum frame. Gelukkig heeft mijn vriend hem net schoon gespoten met de hoge drukreiniger, dus kan hij weer een zomer mee

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.