Reacties

Ben jij bang in het donker? — 44 reacties

 1. Mijn kinderen hebben het gelukkig helemaal niet. Ze vragen wel eens of er even een lampje in de kamer ernaast aan mag blijven, maar echt bang gelukkig niet. Ik zelf ook niet. In het dorp waar mijn moeder eerst woonde vond ik het 's avonds wel eens eng met al die struiken en zo en omdat het dan zo stil is, maar juist hier in den Haag heb ik dat helemaal niet.
  En van enge films hou ik inderdaad ook niet.

 2. Toen ik net op mezelf woonde was ik nog wel eens bang. In die tijd heb ik ook eens een "inbreker" betrapt...of, dat dacht ik. Ik ging het gevecht aan en toen bleek het geen inbreker maar het wasrek in de gang te zijn....

 3. Ik lig heel soms nog weleens boven in de logeerkamer vanwege snurkende man, en daar lig ik nooit echt lekker, donker, rare vreemde geluiden, die ik niet hoor als ik gewoon beneden slaap...
  Maar daar heb ik als ik in mijn eigen bed dus helemaal geen last van, ook niet als manlief weg is voor werk.

 4. Hier een angsthaas.
  Alleen in huis s avonds in het donker,vaak met gespitste oren.
  Bij mijn ouderlijk huis 3 x al ingebroken,dan ben ik banger dan m'n moeder.
  Over straat ( wonen op woonerf ) loop ik vaak end van de kant af,want als er iemand uit de steeg komt,ofzo.
  K weet t,het is raar maar waar.

  Gelukkig heb ik het niet op onze kinders overgebracht,hihi.
  Toen m'n man tot 2 x toe in t ziekenhuis lag, slaap ik bijkans niet van angst voor nachtmerrie ( wat echt heel angstig is ) en inbraak en vul t maar aan.

  Daag Hilda

  • Drie keer is ook echt vaak! Daar zou ik ook huiverig van worden, want dan voelt het ook echt als een hele reële mogelijkheid dat er wordt ingebroken.

   Fijn dat je de angst niet hebt overgebracht op je kinderen. Ik vind de tandarts eng, en daarom gaat mijn man altijd met de kinderen. Ik wil ze niet negatief beïnvloeden.

 5. Oh ja! Als ik alleen thuis ben en een enge film heb gezien dan ren ik soms letterlijk van de badkamer naar mijn slaapkamer haha. In een bos moet je me in het donker ook niet zetten, dan word ik echt gek volgens mij. Liefs.x

 6. Als mijn vriend voor werk een nachtje weg is, ben ik ook minder blij in het donker ;) Enge films als Paranormal actvity en de exorcist kijk ik bij voorbaat al niet

 7. Ik ben best wel eens bang! Uit een droom of als ik wakker schrik omdat ik iets hoorde. Of in het bos, savonds in het donker! Vroeger keek ik met vriendinnen enge films en gingen we daarna het donkere bos in, nu durf ik dat écht niet meer! Waarom ook!

  • Het schijnt dan ook dat mensen die bang zijn voor het donker heel creatief zijn Marscha.Dus je creativeit en fantasie zijn eigenlijk heel posiitef, maar dit is dan de schaduwkant.

  • Oh ja, dat is inderdaad ook eng! En dan moet je daarna eigenlijk ook nog met een grote sprong weer in bed springen om te voorkomen dat iemand onder het bed je voet grijpt!

 8. Hahaha, wat grappig. Sorry dat ik erom lach. Ik heb er zelf geen last van, maar een vriendin van mij als ze een eng boek heeft gelezen of een enge film heeft gezien. Ze doet dat ook niet, maar laatst was een boek dat ze aan het lezen was aan het einde toch een eng boek. En toen durfde ze niet meer door haar huis in het donker. Ik moet dan toch altijd een beetje lachen.

 9. Nee ik ben niet bang in het donker. Zo een nacht wandeling doen vind ik zalig. Of gewoon rond lopen in huis zonder licht. Of een thriller kijken alles donker maken en alleen maar het geluid van de tv. Dat is mijn top avondje. ;)

 10. Ik ben eigenlijk niet bang in het donker, ben niet snel bang. In het algemeen eigenlijk niet. Aan de ene kant een goede eigenschap, aan de andere kant wat minder. Mijn kindjes zijn ook niet bang in het donker.

 11. Ik ben ook bang in het donker als ik alleen thuis ben en een enge serie heb gekeken. Die combinatie zoek ik dus ook niet meer op ;). Het programma 'opsporing verzocht' kijk ik ook niet meer voor het slapen gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder