Cissy van Marxveldt meets Sylvia Witteman : )

cissy van marxveldt

Ik ben dol op de boeken van Cissy van Marxveldt. Zo om de twee jaar lees ik ze allemaal opnieuw. Vanwege de sfeer, en omdat het leven dat daarin beschreven wordt zo heerlijk nostalgisch is.

In de nieuwe uitgave van De H.B.S tijd van Joop ter Heul verwoordt Sylvia Witteman als geen ander wat de boeken van Cissy van Marxveldt zo leuk maakt.

Voorwoord van Sylvia Witteman

Ik had het boek bijna gekocht vanwege Sylvia Wittemans voorwoord. Maar gelukkig is het ook online te vinden met de treffende titel: Lekker trouwen met een vierkant bekaakte Leo van Dil. Ik herinner me de scène die Sylvia daarin beschrijft wel, waarin Leo Joop de les leest omdat ze de aardappels per ongeluk in de gootsteen had laten vallen en toch opgediend.

cissy van marxveldt

Praktische informatie

De H.B.S. tijd van Joop ter Heul is voor 18,99 te koop bij bol.com.

Deze boeken kun je je opgroeiende kinderen met een gerust hart laten lezen! Van loverboys, automutilatie of enge party drugs had Cissy van Marxveldt nog nooit gehoord.

Lees ook Meisjesboeken van weleer.

Ben jij fan van Cissy van Marxveldt?

Similar Posts

16 Comments

  1. Ik was (en ben nog) dol oo de Joop ter Heul boeken en lees ze ook om de paar jaar! Mijn beide dochters, echte boekenverslinders, zijn nooit verder gekomen dan de eerste 75 pagina’s van het eerste deel. Ze vonden het saai ????

  2. Hier nog een heel grote fan van Cissy van Marxveldt. Behalve Joop ter Heul, alle vijf de delen, heb ik ook genoten van de Marijke-triologie. En vergeet “Een zomerzotheid” niet. Ken je die ook. Dan heb ik ook nog een hele serie pockets van haar. Ze worden hier regelmatig herlezen. Mijn oudste dochter houdt er ook van. De jongste vindt ze nergens over gaan. En dat is misschien wel de waarheid…maar daarom is het pure ontspanning!! Ik wist overigens niet dat Joop ter Heul nog nieuw te koop is.

  3. Ook ik ben een fan van Cissy van Marxveldt, ik heb vorig jaar de trilogie “Marijke” nog gekocht, Joop ter Heul lees ik ook zo eens in de twee jaar, ik vind het vooral een heerlijk boek om te lezen op van die hete dagen, lekker in de schaduw.
    Groet Adriana

  4. Als kind heb ik ‘Zomerzotheid’ gelezen. Ik vond het wel aardig, maar niet bijzonder. Nicole, we hebben echt een heel verschillende smaak qua boeken :-)

  5. Ik was (en ben) meer van de jongensboeken,met in het bijzonder de Bob-Evers serie. Die lees ik elk jaar nog wel eens door…pockets die ik makkelijk in een treinreis uit lees.

  6. Heerlijke boeken. De afgelopen vakantie Joop ter Heul herlezen, in de zomervakantie gaat Marijke of Zomerzotheid mee. Sylvia Wittemans columns zijn bij mij ook favoriet.

  7. Ik ga er eens naar kijken. Ik hou wel van die oude jeugdboeken. Dik Trom, Pietje Bell, Kameleon, Arendsoog… wel allemaal jongensboeken, haha. Ben benieuwd wat dochterlief en ik hiervan vinden!

  8. Ook ik ben een grote fan van Cissy van Marxveldt. De H.B.S. tijd is de beste, heb hem twee weken geleden nog eens gelezen ! Sylvia Witteman’s columns en tweets lees ik ook vaak !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.