Reacties

Nieuwtjes op keukengebied: zoals deurtjes zonder greepjes! — 46 reacties

 1. De enige keuken die ik mooi vind op jouw plaatjes is die met schuifdeuren en die heeft ook greepjes op de laden. Ik houd niet van zo'n moderne keuken en met hoogglans blijf je volgens mij ook poetsen. Daar zie je alles op. Niet handig in mijn geval want ik kook en maak heel wat meer dan er in een gemiddeld huishouden gedaan wordt. Verder hebben wij een open keuken en dan moet de keuken ook bij je inrichting passen,
  Dat van die lege ruimte onder de kasten had ik gehoord van de man die onze vaatwasser plaatste. Ik heb het liever dicht. Scheelt schoonmaken.

 2. Ik ben dol op greeploze strakke keukens. De nieuwe trends houd ik ook wel van, vooral de zwevende kastjes. Ik denk met kleine kinderen dat een automatische kraan niet zo handig is dan staat mijn dochter de hele dag de handen te wassen!!

 3. Ik vind juist het kookeiland ontzettend leuk! Dus toen ik aan het einde jouw conclusies las, moest ik even glimlachen. Gelukkig is er heel veel keuze en zitten we niet meer met alleen dat vuurtje. Wat ook wel weer z'n charme heeft ;-)

 4. Leuke keukentjes! Ik snap alleen de greeploze kastjes/keuken niet. Als je dan zeg maar vieze handen hebt en je toch de kastje moeten opmaken, word de boel dan niet extra vies? Ik vind de kookeiland echt heel erg schattig. Ik ben voor de hygiene van kranen die vanzelf water geven. Hopelijk gaan ze dan ook uit wanneer men z'n handen vanuit de kraan haalt en zo bespaar je ook weer water. Dat vind ik mooi meegenomen. Over schuifdeuren en zwevende kastjes ben ik nog niet helemaal uit. Ik zie de voordelen maar ik ben niet zo strak en modern (zegt de 25jarige XD)

  MZ

  • Ehm... daar zeg je me wat Marleen! Dan moet je je handen inderdaad eerst maar even onder die kraan die van zelf gaat stromen houden ; )

 5. Wij hebben handgemaakte, houten klosjes (zoals vroeger) aan de keukenkastjes en laden in kleur van de deurtjes. Past bij ons huis (boerderijtje uit 1856)
  In ons vorig huis hadden we een strakke, moderne keuken met gematteerde roestvrij stalen greepjes en bovenkastjes waarvan het deurtje omhoog ging. Ideaal voor langere mensen. Nu hebben we geen bovenkastjes meer.

 6. Mooie keukens! Wat me ook heerlijk lijkt, is een wc met een kraan die vanzelf start/stopt en een lamp die vanzelf aan en uit gaat. Is hygienischer, geen lichtknopjes!

  • Je hebt gewoon verlichting met bewegingssensors. Als je die in je wc plaatst gaat het licht automatisch aan en weer uit.
   Dat hebben ze bij ons in de kerk.

 7. Ik vind een kookeiland juist erg leuk. Mijn broer en schoonzus hebben het. Zij staat altijd met haar gezicht naar de tafel (kids) te koken. Ik sta er altijd met de rug naar toe. Maar lang niet elke keuken is daar geschikt voor. Maar als ik de kans zou hebben, zou ik het zeker doen. Zo gezellig!

 8. Ik heb een jaren zestig keuken...inclusief grijsgewolkte pannen, een hooikist en een koffiemolen aan de muur. Ik ben er gek op, en zal er niet veel aan veranderen.
  Een keuken die mij onlangs opviel was de keuken met in hoogte verstelbaar aanrecht(en kastjes) Zeer praktisch in een gezin waar één van de leden in een rolstoel zit.

  • Dat is ook een leuke nieuwigheid zeg: een keuken met verstelbaar aanrecht! Dat verzin je toch niet. Erg handig voor gezinsleden met heel verschillende lengtes denk ik.

 9. Al van klein af droom ik van een kookeiland in de keuken. Momenteel woon ik nog thuis en is dat niet mogelijk in onze keuken. Maar als ik ooit een eigen huisje heb en mijn eigen keukentje zal ik toch overwegen om een kookeiland te laten plaatsen.

 10. Ik vind een greeploze keuken veel te kaal. Wij hebben mooie rvs handgrepen erop.
  Beetje hetzelfde model als de grote handgrepen op onze ovens.
  Als je een grote keuken hebt vind ik een kookeiland met zo'n bar eraan wel erg mooi hoor.
  Maar daar hebben wij geen ruimte voor.

 11. De greeploze deuren vind ik zo mooi! Alles ziet er veel strakker uit. Zelf ben ik niet dol op zwevende kasten, je hebt in de keuken toch snel dat daar troep komt en dat vind ik niet hygiënisch, maar dagelijks zuigen en dweilen vind ik ook weer niks.

  • Wij hebben plinten, maar alsnog wordt het daar best vies vind ik. En dan kun je er dus niet bij. Vandaar dat ik me half heb bekeerd tot die zwevende kastjes. Dan kun je er tenminste wel bij met een dweil.

 12. Een mooie strakke keuken, dat is wel mijn favoriet. Dus ideaal zo zonder greepjes en zwevende kastjes! De automatische kraan is misschien handig, maar ik hoop dat deze dan niet teveel water verspild.

 13. Je vergeet een ander HEEEEL belangrijk voordeel van die schuifdeurtjes: je moet wel een enorme oen zijn, wil je het voor elkaar krijgen om daar nog je hoofd tegen te stoten en als je dat al wel doet, is het nooit tegen het hoekje... haha...
  Ik vind greeploze kastjes heel mooi! Ik ben enorm fan van zwevende kastjes. Die wil ik in mijn woonkamer ook en ik wou dat ik ruimte had voor een kookeiland. Ik pas net zelf nog erbij in de keuken. Haha... Ach, dan houd ik iets om van te dromen, nietwaar?

  • Niet meer je hoofd kunnen stoten is zeker een enorm voordeel Sandra. Je hebt helemaal gelijk!

   Dromen over mooie keukens is leuk inderdaad. Soms misschien nog wel leuker dan er eentje hebben.

 14. Ik vind het persoonlijk steeds beter worden. Zo een kookeiland vind ik prachtig. Je kan er stoelen aan zetten waardoor je gasten meekijken als je kookt. Dat lijkt mij vooral gezellig. ;)

 15. Prachtige keukens! Wordt er helemaal 'hebberig' van! We hebben de afgelopen maanden heel wat huizen bekeken en de keuken is dan wel echt belangrijk. Maar een nieuwe keuken laten plaatsen, helemaal naar eigen wens zou ook te gek zijn!!

 16. Greeploze deurtjes vin ik niet handig!Ik wil zelfs met mijn slechte hand een deurtje of la kunnen openen, dus wij hebben gewoon grepen. Een eiland heb ik ook! Geen kookeiland of met gootsteen, dat vonden we een beetje veel werk. We zit er een vriezer in en kastjes. We hebben voor een eiland gekozen omdat ik vanwege mijn beperking en lengte niet goed bij de bovenkastjes kan. met een eiland hebben we extra kastruimte en extra werkruimte, zo heb ik genoeg ruimte om te kunnen koken en er kunnen meerdere mensen tegelijk in de keuken. Wel lekker om even uitgebreid over mijn keuken te kunnen kletsen haha.

 17. Ik ben helemaal gek op zo'n kookeiland! Dat mis ik nu enorm in onze keuken! Voor de rest vind ik het wel handig als er geen knoppen of dergelijke zijn, maar 't is geen must :)

 18. Heb al jaren een greeploze hoogglans keuken. Wil niet anders.Vuil worden en schoonmaken, weinig verschil met onze vorige matte keuken, behalve dan de grepen.
  Heb daarbij een kraan die niet thermostatisch is en heel gemakkelijk met de polsen te bedienen is.
  De zwevende onderkasten vind ik heel mooi, maar ik twijfel of dat voor ons een goed idee is, aangezien we veel zware dingen in de onderkasten hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder