Reacties

Vintage poppenkwartet: Poppen op stap — 13 reacties

 1. Leuk hoor
  Ik laat me niet verleiden
  Ben dingen aan het weg doen
  Nu olielampen verkopen
  Ontspullen en leuke dingen er mee doen
  Schouwburg uit eten en reizen

 2. Wat een leuke kaartjes! Die roepen inderdaad heel wat nostalgie op. Ik herinner me zulke dingen toen ik bij mijn grootmoeder was en ik speelde met het speelgoed van mijn eigen mama daar. Zo'n kaartjes zijn erg leuk, maar zouden nu inderdaad niet meer kunnen :p

 3. Ik had vroeger een plas pop met een piemeltje. Snap de ophef er niet om. Wel de neger kaartjes. Niet echt van deze tijd. Zwarte Piet mag al niet meer gezegd worden. Nou succes met het woord neger. Lol
  Im ken de kaartjes overigens niet. Denk nog voor mijn tijd.

 4. Hahaha wat een leuk kwartet. Als vintage kan het best, maar mijn dochters zouden er denk ik niet mee willen spelen. Wel hebben we nog steeds het Dick Bruna kwartetspel van toen ik klein was. Een kwartet is ook met een Indiaantje, Eskimo, Chineesje en een Moriaantje (zwart kindje) Mijn vader vond dat toen al eigenlijk al niet kunnen

  • Moriaantje, dat is denk ik ook een beladen woord inderdaad. Het doet me denken aan dat liedje: 'Moriaantje zwart als roet, ging eens wandelen zonder hoed.'

 5. In de jaren 70 was het heel hip om een negerpoppetje aan je kinderen te geven! En verder heb ik ooit 2 poppen genaaid! En: 1 pop had een piemeltje.... Die werd niet zo enthousiast ontvangen door mijn ene dochter, de andere dochter had het meisje gekregen. Ik had beter 2 jongetjes kunnen maken. Of helemaal niet....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder