Vintage poppenkwartet: Poppen op stap

poppenkwartet

Ik houd van vintage speelgoed!

Het geeft ook altijd zo'n leuk beeld van de tijd.

Zoals dit poppenkwartet 'Poppen op stap' van Zwarte Raven dat ik vond. Anno 2017 zou het echt niet meer kunnen.

Poppenkwartet: poppen op stap

Want er is een reeks met vier kaarten getiteld: 'Negerpopjes'. Het woord 'neger' mag je nu niet meer gebruiken.

Verder zijn de poppen op de foto's wonderlijk realistisch als het gaat om de geslachtsdelen! In de VS was drie jaar geleden een heus opstootje over een pop met een mannelijk geslachtsdeel. Ik denk dat die ouders deze afbeelding ook niet oké vinden:

IMG 20170720 125543
Overduidelijk 'broertje'
IMG 20170720 125552
En hier is zusje

Screen Shot 2017 07 20 at 13.07.41

Ook qua kleding vind ik dit poppenkwartet erg leuk!

Bekijk ook mijn vintage vondsten van een Zwarte Pieten spel.

Wat vind jij van dit poppenkwartet?

Similar Posts

13 Comments

 1. Leuk hoor
  Ik laat me niet verleiden
  Ben dingen aan het weg doen
  Nu olielampen verkopen
  Ontspullen en leuke dingen er mee doen
  Schouwburg uit eten en reizen

 2. Wat een leuke kaartjes! Die roepen inderdaad heel wat nostalgie op. Ik herinner me zulke dingen toen ik bij mijn grootmoeder was en ik speelde met het speelgoed van mijn eigen mama daar. Zo'n kaartjes zijn erg leuk, maar zouden nu inderdaad niet meer kunnen :p

 3. Ik had vroeger een plas pop met een piemeltje. Snap de ophef er niet om. Wel de neger kaartjes. Niet echt van deze tijd. Zwarte Piet mag al niet meer gezegd worden. Nou succes met het woord neger. Lol
  Im ken de kaartjes overigens niet. Denk nog voor mijn tijd.

 4. Hahaha wat een leuk kwartet. Als vintage kan het best, maar mijn dochters zouden er denk ik niet mee willen spelen. Wel hebben we nog steeds het Dick Bruna kwartetspel van toen ik klein was. Een kwartet is ook met een Indiaantje, Eskimo, Chineesje en een Moriaantje (zwart kindje) Mijn vader vond dat toen al eigenlijk al niet kunnen

  1. Moriaantje, dat is denk ik ook een beladen woord inderdaad. Het doet me denken aan dat liedje: 'Moriaantje zwart als roet, ging eens wandelen zonder hoed.'

 5. In de jaren 70 was het heel hip om een negerpoppetje aan je kinderen te geven! En verder heb ik ooit 2 poppen genaaid! En: 1 pop had een piemeltje.... Die werd niet zo enthousiast ontvangen door mijn ene dochter, de andere dochter had het meisje gekregen. Ik had beter 2 jongetjes kunnen maken. Of helemaal niet....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.