Reacties

11 Natuurlijke vijanden van moeders — 59 reacties

 1. Oh ja ik kan mij het allemaal helemaal voorstellen. Die laatste!!! Haat aan die moeders hahaha nee hoor een beetje overdreven, maar het laat je af en toe wel een slechte moeder voelen. En de waterpokken hebben we hier al gehad. Verder zijn tandjes voor mij ook een hele ernstige vijand van mij. Zit je eindelijk in een lekker ritme...

 2. Heel herkenbaar. Bijna allemaal. Krentebaard hebben mijn kinderen tot nu toe nog nooit gehad. Waterpokken moet nog een keer langs komen. Luizen zijn verschrikkelijk. Vorige zomer nog. Krijg al jeuk als ik er aan denk.

 3. Die eeuwig lachende moeders in reclames, wanneer er iets gemorst wordt. Of er komt weer een was bij. Dat was leuk (en realistischer) in de fifties, toen moeders nog niet werkten....

 4. Beslist op je lijstje moet: De afkeurende blikken van mensen zonder kinderen (zoals ik) die niet begrijpen dat je dat jong niet opvoedt tot een normaal mens, eentje die dus niet zomaar gaat liggen krijsen in de supermarkt. :-)

  Geintje hoor, ik heb eigenlijk altijd een beetje te doen met moeders. Het valt niet mee allemaal en ze worden er nog niet eens voor betaald. En ook moeten ze er rekening mee houden dat die zelfde kinderen het verzorgingstehuis uitkiezen later.

 5. Grazers! Voor wie niet weet wat dat zijn, geen gezellige rustige weidedieren, maar vriend(inne)tjes van je eigen kinderen, die indien bij een ander in huis, bij jouw en mij dus, ALLES pakken kasten en deuren ongevraagd openen en binnen 30 seconden weer wegleggen (niet op de juiste plek) en meteen doorgaan het volgende pakken enzovoort.

 6. Haha heel herkenbaar allemaal! Vooral moeders die inderdaad zelfs nog genieten als ze die luizen uit het haar proberen te kammen. Crime! Die nodig ik van harte uit als het hier nog eens gebeurt, al hoop ik dat het me de rest van mijn leven bespaard blijft...

 7. Grappig lijstje en ik moet eerlijk zeggen dat ik als juf en veel herken ????!

  Waar ik me ook aan irriteer zijn moeders die hun kind niet aankunnen en alleen maar zeggen: hou op! Niet doen. Laat dat. (En dat wel tig keer achter elkaar)

 8. Haha herkenbaar! Luizen hebben we gelukkig nog niet gehad hier. Zwembad ook zo'n verschrikking pfff zo warm en met nog 2 extra kinderen erbij was echt een drama. Vind het een leuk lijstje!

 9. Oei... dat staat mij dus nog te wachten!! Mijn zoontje is nu een half jaar en spuugt me meerdere keren per dag helemaal onder waardoor ik er regelmatig bij loop als een slons op visite of in de supermarkt

 10. Leuk lijstje. Mijn moeder werd ook gek van alle legoblokken en sokken die wij hadden. Mijn zusjes hadden de gewoonte om met sokken te spelen en troep te maken op de trappen. Ook

 11. Hahaha, super grappig om te lezen. Zelf ben ik nog geen moeder, maar ook hier verdwijnen sokken. Volgens mij is dat een algemeen pact van wasmachines en sokken tegen de mensheid.

 12. heel erg herkenbaar en vooral met de sokken en studie dagen nu zit mijn jongste zoon op een andere school dan de 2 oudste de 2 oudste hebben vaker studiedag dan de jongste zoon

 13. Ooooh ja die lego blokjes! Ik ben dan nog geen moeder maar ik weet nog hoe zeer het deed toen ik als kind per ongeluk op een lego blokje trapte! Zal me er vast op voorbereiden dat het wellicht vaker zal gebeuren zodra er kids in huis zijn!

 14. Ook als helaas niet-moeder herken ik die sokken die kwijtraken heel goed. Mijn oplossing? 20 paar dezelfde zwarte en er mogen er een paar kwijtraken. Heerlijk je lijstje!

 15. Wat een grappig lijstje! Ik kan me die onverwachte studiedagen heel goed voorstellen. Het is al een hele organisatie om alles goed te regelen en dan zit je met zulke dagen!

 16. Grappig artikel! Als leerkracht herken ik ook een aantal dingen, waaronder de luizen en het legoblokje! De ouderparticipatie blijft lastig, ik ben zelf heel blij met betrokken ouders die veel willen helpen, maar voel me ook lullig als ik het zoveelste berichtje doe naar ouders of ze alsjeblieft willen helpen. Er lijkt tegenwoordig wel heel veel te moeten qua uitjes etc.

  • Het lijkt me als leerkracht zeker ook niet makkelijk. Persoonlijk vind ik dat er teveel bijzondere activiteiten worden georganiseerd. Dat geeft veel onrust en is lastig voor leerkrachten en ouders.

 17. Voetbalkleding wassen. Een ongevraagde bijkomstigheid als je zoon voetbalt. Zeker als ze wat ouder worden is de lucht niet om te harden. Brrrrr.
  En dan moet je af en toe de jongens (of meiden, dochter heeft oom een paar jaar gevoetbald) naar de uitwedstrijd vervoeren. En vervolgens de hele wedstrijd moeten uit kijken, dan wachten tot ze klaar zijn met douchen. En dan weer terugrijden.

  • Dat heb ik inderdaad van mijn vroegere buurvrouw ook gehoord inderdaad! Dat je de voetbalkleding van het hele elftal even moet wassen. Deze vijand heb ik kunnen mijden : )

 18. Ooh gosh, dit staat me nog te wachten. We hebben nog weinig kinderziektes gezien en spelen nog met duplo. Zwemles ken ik wel van m'n werk. Snikheet en zeker in de zomer niet uit te houden. Ik kijk er al lachend naar uit (terwijl ik van binnen....)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder