11 Natuurlijke vijanden van moeders

moeders

In 22 jaar moederschap heb ik ontdekt dat moeders een aantal natuurlijke vijanden hebben. Het zijn vijanden waar praktisch iedere moeder mee te maken krijgt.

En aangezien een gewaarschuwde moeder voor twee telt, deel ik ze hier met jullie!

11 natuurlijke vijanden van moeders

 1. Sokken. Wat je ook probeert, er verdwijnen altijd sokken. Deze vijand staat in de volksmond bekend als Het Sokkenprobleem.
 2. Luizen! Een verschrikking waar je alleen met veel moeite afkomt.

  moeders
  Ik kreeg luizen via mijn kinderen en nu heb ik dit haar!
 3. Waterpokken. Een kinderziekte die ieder kind doormaakt, en die in de regel veel jeuk en dus gedoe veroorzaakt.
 4. Krentenbaard! Een onsmakelijke aandoening op de kinderhuid die zo besmettelijk is dat veel scholen je kind toegang weigeren tot het over is. Vooral heel vervelend voor moeders met een baan!
 5. Studiedagen. Anders dan de naam doet vermoeden betekent een studiedag een vrije dag voor je kind. Hieronder zie je zo'n studiedag. De ergste zijn de onverwachte studiedagen.studiedag
 6. Ouderparticipatie. De verwachting dat je als moeder geniet van (veel) dingen doen op school. Terwijl je toch bewust niet voor thuisonderwijs hebt gekozen.
 7. Zwemlessen. Een soort moederhel voor moeders waar je minsten twee keer per week naar toe moet voor zwemles. Het is er stikheet en je kunt je kont niet draaien. Speciale variant zijn meezwemlessen waarbij je als moeder genietend moet meezwemmen.
 8. Social media met perfecte foto's van hevig genietende gezinnetjes met hashtags als #genieten en #feeling blessed.

  feeling blessed
  # feeling blessed
 9. Slimme marketeers die er alles aan doen om je kind in supermarkten en winkels te verleiden tot aankopen.
 10. Kleine legoblokjes waar je per ongeluk op gaat staan. De pijn is echt ongelofelijk! Sterker nog, het is zelfs een heuse verwensing geworden: 'Ik hoop dat je op een legosteentje stapt!' lego
 11. Moeders die van al bovenstaande genoemde natuurlijke vijanden GENIETEN met hoofdletters, en jou veroordelen als jij het stiekem niet allemaal zo leuk vindt.

Welke ben ik nog vergeten? Vertel het in de comments!

Similar Posts

59 Comments

 1. Oh ja ik kan mij het allemaal helemaal voorstellen. Die laatste!!! Haat aan die moeders hahaha nee hoor een beetje overdreven, maar het laat je af en toe wel een slechte moeder voelen. En de waterpokken hebben we hier al gehad. Verder zijn tandjes voor mij ook een hele ernstige vijand van mij. Zit je eindelijk in een lekker ritme...

 2. Heel herkenbaar. Bijna allemaal. Krentebaard hebben mijn kinderen tot nu toe nog nooit gehad. Waterpokken moet nog een keer langs komen. Luizen zijn verschrikkelijk. Vorige zomer nog. Krijg al jeuk als ik er aan denk.

 3. Die eeuwig lachende moeders in reclames, wanneer er iets gemorst wordt. Of er komt weer een was bij. Dat was leuk (en realistischer) in de fifties, toen moeders nog niet werkten....

 4. Beslist op je lijstje moet: De afkeurende blikken van mensen zonder kinderen (zoals ik) die niet begrijpen dat je dat jong niet opvoedt tot een normaal mens, eentje die dus niet zomaar gaat liggen krijsen in de supermarkt. :-)

  Geintje hoor, ik heb eigenlijk altijd een beetje te doen met moeders. Het valt niet mee allemaal en ze worden er nog niet eens voor betaald. En ook moeten ze er rekening mee houden dat die zelfde kinderen het verzorgingstehuis uitkiezen later.

 5. Grazers! Voor wie niet weet wat dat zijn, geen gezellige rustige weidedieren, maar vriend(inne)tjes van je eigen kinderen, die indien bij een ander in huis, bij jouw en mij dus, ALLES pakken kasten en deuren ongevraagd openen en binnen 30 seconden weer wegleggen (niet op de juiste plek) en meteen doorgaan het volgende pakken enzovoort.

 6. Leuke lijst! Je mist er alleen nog eentje KINDEREN, hahaha Ik heb nooit meer een moment rust op de WC. Altijd dan willen ze iets aan je vragen ????

 7. Haha heel herkenbaar allemaal! Vooral moeders die inderdaad zelfs nog genieten als ze die luizen uit het haar proberen te kammen. Crime! Die nodig ik van harte uit als het hier nog eens gebeurt, al hoop ik dat het me de rest van mijn leven bespaard blijft...

 8. Grappig lijstje en ik moet eerlijk zeggen dat ik als juf en veel herken ????!

  Waar ik me ook aan irriteer zijn moeders die hun kind niet aankunnen en alleen maar zeggen: hou op! Niet doen. Laat dat. (En dat wel tig keer achter elkaar)

 9. Haha. Ik heb niet zoveel (heel strenge) regels, maar geen speelgoed in de keuken is er eentje die echt vaststaat. En die is in het leven geroepen door Lego. Onder m'n voet. In de keuken. Haha

 10. Haha herkenbaar! Luizen hebben we gelukkig nog niet gehad hier. Zwembad ook zo'n verschrikking pfff zo warm en met nog 2 extra kinderen erbij was echt een drama. Vind het een leuk lijstje!

 11. Oei... dat staat mij dus nog te wachten!! Mijn zoontje is nu een half jaar en spuugt me meerdere keren per dag helemaal onder waardoor ik er regelmatig bij loop als een slons op visite of in de supermarkt

 12. Haha echt ik herken een hoop. Zo als helpen op school ;-) en staan op rondslingert speelgoed. Ik heb mij regelmatig flink gestoten tegen die trap hekjes

 13. Leuk lijstje. Mijn moeder werd ook gek van alle legoblokken en sokken die wij hadden. Mijn zusjes hadden de gewoonte om met sokken te spelen en troep te maken op de trappen. Ook

 14. Hahaha, super grappig om te lezen. Zelf ben ik nog geen moeder, maar ook hier verdwijnen sokken. Volgens mij is dat een algemeen pact van wasmachines en sokken tegen de mensheid.

 15. heel erg herkenbaar en vooral met de sokken en studie dagen nu zit mijn jongste zoon op een andere school dan de 2 oudste de 2 oudste hebben vaker studiedag dan de jongste zoon

 16. Ooooh ja die lego blokjes! Ik ben dan nog geen moeder maar ik weet nog hoe zeer het deed toen ik als kind per ongeluk op een lego blokje trapte! Zal me er vast op voorbereiden dat het wellicht vaker zal gebeuren zodra er kids in huis zijn!

 17. Ook als helaas niet-moeder herken ik die sokken die kwijtraken heel goed. Mijn oplossing? 20 paar dezelfde zwarte en er mogen er een paar kwijtraken. Heerlijk je lijstje!

 18. Herkenbaar! Al vind ik studiedagen juist wel erg leuk, maar dat komt ook mede omdat ik vanuit huiswerk en geen oppas/opvang hoef te regelen :-)

 19. Wat een grappig lijstje! Ik kan me die onverwachte studiedagen heel goed voorstellen. Het is al een hele organisatie om alles goed te regelen en dan zit je met zulke dagen!

 20. Ik heb hardop zitten lachen, haha. Nog eentje: schoolplein. Nog een half jaar en dan moet ik er ook aan geloven, zie daar best tegenop, haha.

 21. Grappig artikel! Als leerkracht herken ik ook een aantal dingen, waaronder de luizen en het legoblokje! De ouderparticipatie blijft lastig, ik ben zelf heel blij met betrokken ouders die veel willen helpen, maar voel me ook lullig als ik het zoveelste berichtje doe naar ouders of ze alsjeblieft willen helpen. Er lijkt tegenwoordig wel heel veel te moeten qua uitjes etc.

  1. Het lijkt me als leerkracht zeker ook niet makkelijk. Persoonlijk vind ik dat er teveel bijzondere activiteiten worden georganiseerd. Dat geeft veel onrust en is lastig voor leerkrachten en ouders.

 22. Voetbalkleding wassen. Een ongevraagde bijkomstigheid als je zoon voetbalt. Zeker als ze wat ouder worden is de lucht niet om te harden. Brrrrr.
  En dan moet je af en toe de jongens (of meiden, dochter heeft oom een paar jaar gevoetbald) naar de uitwedstrijd vervoeren. En vervolgens de hele wedstrijd moeten uit kijken, dan wachten tot ze klaar zijn met douchen. En dan weer terugrijden.

  1. Dat heb ik inderdaad van mijn vroegere buurvrouw ook gehoord inderdaad! Dat je de voetbalkleding van het hele elftal even moet wassen. Deze vijand heb ik kunnen mijden : )

 23. Ooh gosh, dit staat me nog te wachten. We hebben nog weinig kinderziektes gezien en spelen nog met duplo. Zwemles ken ik wel van m'n werk. Snikheet en zeker in de zomer niet uit te houden. Ik kijk er al lachend naar uit (terwijl ik van binnen....)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.