Reacties

2 Jonge kittens — 28 reacties

  • Ik zou die zwarte en een rode wel leuk vinden, maar de 'eigenaresse' wil misschien de zwarte zelf houden. Dan krijgen we weer twee rode katjes!

 1. Lief hoor! En hoewel ik natuurlijk hoop dat jullie nieuwe schatjes niets overkomt, mocht dat wel zo zijn, dan kun je ook altijd het asiel nog overwegen. Vaak zijn dat wel wat grotere katten, maar net zo hard op zoek naar een mooi plekje én zeker een minder makkelijke prooi voor roofdieren!

  • Dat wilden we eerst ook, maar dat kostte 75 euro… Ik weet wel dat daar een goede reden voor is, maar het schrok ons toch af. En al helemaal voor twee katten.

  • Dat klopt inderdaad, voordeel is wel dat ze voor dat geld dus ook al geholpen, ontwormd en ingeënt zijn. Als je dat nog moet doen, dan ben je veel meer kwijt!

  • Dat blijkt dus niet zo te zijn! Onze vorige katertjes hebben we voor 50 euro per kater laten castreren. Dat is dus 50 euro goedkoper dan twee gecastreerde katers uit het asiel halen.

   Wat dat betreft zouden ze bij het asiel gewoon net onder die prijs moeten gaan zitten.

  • Zijn ze voor dat geld dan ook geënt en ontwormd?

   Ik vind het trouwens wat schunnig om te zeggen, maar ik kreeg één van mijn katten destijds voor half geld, omdat ze zo graag weg wilde en al wat ouder was. (Heb daar niet zelf om gevraagd hoor, dat gaat me met dieren wat te ver) Maar dat kan dus ook nog.

  • Hoi LLMM,

   Daar heb je een punt. Ze zijn voor 50 euro per kat alleen gecastreerd. Van die ontwormpilletjes hebben we zelf gegeven.

   Maar ik blijf asiels duur vinden, en ik denk echt dat ze kansen missen door toch vrij veel geld te vragen. Wij hadden anders destijds beslist twee katten meegenomen.

  • die beesjes moeten in de tijd dat ze in het asiel zijn ook eten.
   en de kattenbakken moeten ook verschoond.
   En de ruimtes verwarmd etc etc etc
   Van de lucht kan een asiel niet leven.

 2. En welke worden het? De moeder is ook mooi! (Ik dacht dat rode katten altijd onvruchtbaar waren trouwens, maar dat was vast een fabeltje...)

  En deze krijgen een cursus vossenjacht voor ze naar buiten mogen?!

 3. Mijn kinderen vonden jonge katten fatastisch! Ik denk dat je kinderen zich er al helemaal op verheugen! Leuk spelen met de katten! Bijzonder, een rode mama-poes. Dat komt zelden voor, meestal zijn rode katten katers.

  • Dat had ik ook gelezen dat die rode types alleen katers zijn.
   Ik vind zo'n rode en grijze samen ook heel leuk ;-)

 4. Het blijft lief he.

  Maar ik blijf het ook jammer vinden dat er nog steeds mensen zijn die elk jaar een nieuw nestje op de wereld zetten terwijl de asiels uitpuilen.

  • Tsja, dat doen die mensen natuurlijk niet expres. Hoewel ze natuurlijk maatregelen zouden kunnen nemen. Maar dat is hier op het platteland niet de gewoonte.

  • niet expres?
   Kom op zeg.
   Op het platteland weten ze toch zeker wel van de bloemetjes en de bijtjes.
   Ik heb mijn beide poezen ook laten steriliseren hoor.

  • Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ze niet bewust 'een nestje op de wereld zetten'. Het gebeurt gewoon, omdat ze geen maatregelen nemen.

  • en ieder mens weet dat loslopende katten blijven jongen als er geen voorzorgsmaatregelen genomen worden.
   Dus als je niets doet om het te voorkomen weet je dat er jongen komen

 5. Leuk hoor, 2 tegelijk is ook erg gezellig voor elkaar!
  Wij hebben afgelopen zomer er ook weer een poes bij, een lapjespoes.
  Echt wel een verschil met een kater hoor, al zei men altijd van niet tegen mij.
  Onze kater van 12 is inmiddels ook lief en bezadigd geworden maar een poes is tocht net iets liefelijker!
  De moeder van dit lapje is ook rood en ooit hadden we een lapjespoes van een lapjesmama, ook schattig!
  Het blijft leuk en ik laat ze altijd castreren of steriliseren al was ik 13 jaar geleden net te laat, hi,hi, maar goed ik heb er nog steeds 1 kind van.
  Dus deze poes heb ik al voor 6 maanden laten steriliseren!
  En ons boomertje heb ik ook laten steriliseren toen ze 1x loops was geweest.

 6. Smelt..smelt..jonge dieren altijd hartveroverend!
  En eindelijk ik je nieuwe blogs weer lezen, via bloglovin krijg ik ze binnen want via google bleef ik steeds maar haken, op de post met een prentenboek!

  • Fijn mevrouw Williams, dat je de blogs weer kunt lezen. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze bleven hangen op een oude post. Misschien lag het dan aan Google?

 7. Jammer weer een nestje, ook op het plattenland waar ik woon weten ze precies hoe het werkt.
  Febr is casteratie sterilisatie actie bij de meeste da`s.
  Mensen zijn te beroerd om een paar euro`s uit te geven, ( volledig laten enten en chippen kosten gemiddeld 100 euro) mag hopen dat ze toch op zijn minst geent worden, of is dat niet nodig op het plattenland.

  Deb

  • Katten worden hier ook niet ingeënt inderdaad. Het was best bijzonder dat wij vorig jaar die van ons lieten castreren. Wat dat betreft vallen we uit de toon!

 8. Zo lief! Ik zou voor een rooie gaan, kater of poes maakt me niet uit, hoewel een rode poes iets zeldzaams lijkt te zijn.
  Nadeel van een asielkat vind ik dat de kittens vaak niet goed genoeg aan mensen gewend zijn geraakt. Ik heb tweemaal een volwassen asielkat gehad die binnen enkele maanden aan een soort kanker zijn overleden. Het werd veroorzaakt door een soort virus en ik weet niet of het echt zo is, maar ik heb zo het idee dat asielkatten daar misschien wel vaker mee besmet zijn. Of ik (en de katten) heb gewoon erge pech gehad. Maar verdriet geeft het wel, want je raakt zo aan die dieren gehecht he.

  • Och, wat naar zeg! Je hecht je inderdaad heel snel aan zo'n dier. Ik mis onze katten ook nog steeds, terwijl we ze niet eens een jaar hebben gehad… Voor ons is het ook wel belangrijk dat de katten mensen gewend zijn, want we zijn een druk gezin met vijf kinderen. En de kinderen willen ze ook graag veel aanhalen.

   Je hebt echt wel pech gehad dat je twee keer achter elkaar een kat bent verloren zeg! Ik voel helemaal met je mee.

 9. Vraag me af welke kleur de vader of vaders zijn. Als ik jou was dan nam ik beslist de twee rooien. Mijn rooie kater kreeg na 16 jaar een beroerte en het was het liefste en vriendelijkste dier dat ik ooit heb gehad. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik hem voor de geest haal.
  Zijn zus de lapjeskat leeft nog steeds.
  Het enige advies dat ik je kan geven is om ze in het eerste jaar zo veel mogelijk binnen te houden (hoewel dat niet gemakkelijk is in de zomer) en de kattenval 's nachts te sluiten. Ik hoop dat de poesjes momenteel ook veel menselijk contact hebben, want zo krijg je later een lieve en aanhankelijke poes.

  • Bedankt voor de tip! We zijn inderdaad van plan om de katten zeker hun eerste levensjaar 's nachts binnen te houden. Dat vind ik op zich zielig omdat het nachtdieren zijn, maar ja, opgegeten worden door een vos vind ik nog zieliger…

   Ze zijn nu in een gezin met drie kinderen, die ze veel aaien, dus dat zit denk ik helemaal goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>