Reacties

Over alleen willen zijn en een tuinhuisje — 43 reacties

 1. Zo'n tuinhuisje lijkt me heerlijk! En voor jou lijkt het me een ideale oplossing en bovendien ook lekker dat je dan de boel thuis kunt 'achterlaten' en je even echt alleen op het werk kunt richten. Ik ben ook heel benieuwd naar het ontwerp van je schilder!

 2. Die van de foto is wel erg leuk! Daar kun je mooi zitten, net een 2de huisje!
  Ik heb geen tuinhuisje, wel de ruimte maar niet het geld om het helemaal zo te laten pimpen en handig ben ik ook niet.

 3. Dan zal je net zien dat iedereen in je tuinhuisje wil zitten en dan heb jij het huis voor jezelf alleen.
  Precies om deze reden sta ik erg vroeg op...

  • Om te werken is het inderdaad prima, maar daar gaat dit niet om. Dit gaat om een diep verlangen naar rust en stilte en even echt alleen op mezelf zijn. Maar je hebt een goed punt over verwarmen. Ik zat te denken om dat dan met een airco te doen in combinatie met zonnepanelen. Als ik het hele idee van een tuinhuisje tenminste ga doen.

 4. Wel gaaf hoor! Wij hebben er geen ruimte voor helaas. Mijn man zou ook wel graag een kantoor in de tuin willen. Met uitzicht op een dierenveldje en moestuin... Je moet altijd wat de dromen hebben he;)

 5. Hoe leuk zo'n huisje er ook uit ziet, voor mij zou het niet werken. Als ik alleen (thuis) wil zijn, wil ik namelijk alleen thúis zijn. Niet in de tuin en niet met gezinsleden dan wel in huis.

  Inmiddels zijn mijn kinderen uit huis en werkt man ook af en toe weer op kantoor, dus voor mij is het ook makkelijker te realiseren. Jaren terug nam ik wel eens een dag vrij, gewoon om alleen thuis te kunnen zijn.

 6. Voor je familieleden vind ik het helemaal niet zo leuk klinken! 'T lijkt wel of je ze allemaal zat bent en dat kan toch nooit je bedoeling zijn.
  Misschien moet je op de deur van je huidige werkkamer een bordje hangen met "niet storen sussen X en X uur".
  Vooralsnog zou ik eerst maar eens beginnen met t aanvragen van een vergunning! Voor t zelfde geld gaat je hele "feest" niet door.
  K denk ook niet dat je voor € 2.000,- klaar bent. Ongetwijfeld wil je toch iets van sanitair, een waterleiding, riolering, verwarming en t geheel moet ook nog gemeubileerd worden. En de vergunning kan ook een aardig bedrag zijn.

  • Grappig, zoiets zei mijn man ook, toen ik alleen op vakantie ging. Hij vertaalde het naar 'zonder hem'. Dit zegt overigens meer over hem en over jou met je interpretatie, dan over de wens om alleen te zijn.
   Introverte mensen hebben het nodig om even op te laden in stilte en rust. Dat is een lichamelijke en geestelijke behoefte. Extroverte mensen (zoals mijn man en een aantal van mijn vrienden) laden op tijdens bijvoorbeeld sociale interactie, terwijl introverte mensen overprikkeld raken door allerhande externe facturen zoals ook een druk gezin.
   Ideaal is als je de luxe kunt hebben van een rustruimte, eigen plekje of even alleen thuis zijn wanneer je dat nodig hebt. Ik ben er echt een ander mens van geworden voor mezelf en m'n omgeving nu ik weet wanneer ik een stap terug moet doen, maar zij herkennen het ook. Ik laad even op en ben daarna weer helemaal leuk in gezelschap. Dat is toch top!

 7. Ik begrijp dat verlangen heel goed! Ik kan mij het laatste moment dat ik even alleen ben geweest ook niet meer herinneren. Vroeger (voordat we kinderen hadden) ging ik weleens een paar uurtjes werken in een koffietentje. Heerlijk vond ik dat!

 8. Om die reden heb ik een eigen zolderkamer. Wij hebben een vrij groot huis (280m2) en op zolder zijn twee 'onbewoonde' kamers. Deze is helemaal voor mij ingericht met bureau, loungebank, verzamelde persoonlijke spullen, TV (ik doe er soms ook yoga ofzo, of ik kijk een film).
  Ik word er niet gestoord, die afspraak hebben we gemaakt. Ik vind het heerlijk om daar af en toe een paar uur te zijn. Het is ook een stukje opvoeden van het gezin om je dan echt even te laten. Tenzij het huis in de fik staat kan de rest best even wachten.

  Ik zou zeggen: DOEN! in welke vorm dan ook. Als je denkt daar behoefte aan te hebben, dan zal dat je zeker helpen.

 9. Zo droom ik van een studiootje, hoeft niet groot te zijn.
  Met veel licht, uitzicht over zee, op Kijkduin of zo, waar ik mij dan terug kan trekken.
  En ook waar ik kan schilderen.

 10. Uit ervaring kan ik je niet helpen maar zo'n pipowagen lijkt me geweldig. Vrienden hadden vroeger een oude camper als logeerkamer in de tuin, daar heb ik ooit in geslapen, vond het wel heel gezellig. En toch had je dus wel je privacy.

 11. Oh ik snap dat zo! Even alleen! Sinds jaar en dag hebben we een pipowagen in de tuin, gewoon een omgebouwde bouwkeet, ooit aangeschaft als speelhuisje voor de kinderen. Ik zal je vertellen de kinderen waren allang uit huis voordat het ding af was. Nu zit ik er vaak even tijdens drukke tuidagen, schaften in de oude schaftkeet. Af en toe logeren er anderen in. Ik vind het heerlijk, alleen al het idee dat er een plekje is waar je je even terug kunt trekken.

  lekker over dromen dan komt ie er vanzelf.

 12. Ik denk dat je gezin gewoon aan je deur komt rammelen. Maar, niet lachen, toen ik net samenwoonde en daar nog erg aan moest wennen, ging ik wel eens logeren in de studentenkamer van mijn kind als ik wist dat zij niet thuis was. Ik heb ook wel eens voor een nachtje een goedkoop hotelletje geboekt. Met bad!!! Misschien is dat een optie voor je. Of een leuke b&b waar je een dagje/avond/nacht naar toe kan in je eentje. Ik vond het altijd heerlijk maar ik was ook altijd weer heel blij als ik de volgende dag weer naar huis kon.

 13. Helaas geen ervaring mee, mijn moeder is op dit moment ook aan het nadenken om zo een tuinhuisje te zetten. Alleen vind ze het ook veel geld, ze was al meer dan 4000€ kwijt met plaatsing en al.

 14. Ik herken de behoefte om alleen te zijn en me even terug te trekken. Gelukkig hebben we een relatief klein gezin, waarbij we allemaal op z'n tijd die drang voelen. Dus die ruimte en tijd hebben we samen. En een verbouwing is daarom gelukkig niet nodig. ;)

 15. Nou! Er bestaat geen toeval. Vanochtend moest ik een klasgenootje van mijn dochter ophalen om ze samen naar school te brengen. Liet de moeder mij haar - je raadt het al - tuinhuisje zien wat ze hebben gebouwd vorig jaar. Deels schuurtje, maar grotendeels een soort van woonkamer met televisie, hoekbank, kleed en al. Verwarmd met heaters. Kinderen slapen daar weleens. Nu ze aan het verbouwen zijn is het ideaal om daar in de warmte te kunnen zitten. Klinkt ideaal moet ik zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder