Stappenplan kantoor aan huis creëren

tuinkantoor

Gastartikel

Door het nieuwe werken is een thuiskantoor geen overbodige luxe. Bekijk ons stappenplan om jouw kantoor aan huis te creëren.

Stappenplan kantoor aan huis creëren

We hebben het allemaal meegemaakt: de COVID-19 periode. We hebben (bijna) allemaal thuis moeten werken. En dat ging niet altijd soepel. Kinderen die rondrennen in huis, de wifi die uitvalt, de hond die uitgelaten wilt worden en je partner die ook thuiswerkt. Misschien wel in dezelfde kamer. Geen droomscenario. Daarom is een kantoor aan huis niet zo een slecht idee. Door een eigen kantoor aan huis te creëren, kan je je hopelijk beter concentreren en word je niet gestoord door kinderen, de hond of het huishouden dat nooit stopt. Met het volgende stappenplan creëer je een inspirerend thuiskantoor.

Uitbouwen of huidige kamer verbouwen?

De eerste stap om over na te denken is: ga ik mijn huis laten uitbouwen of verbouw ik een huidige kamer? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Door uitbouwen creëer je meer ruimte en kun je echt een eigen plek maken voor je werk. Je eigen domein. Maar, uitbouwen kost geld. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele vergunningen. Een kamer verbouwen kan ook een optie zijn. Mits je genoeg kamers hebt. Als je de ruimte al in huis hebt, kun je beginnen met het verbouwen met de kamer. Zo niet, dan is uitbouwen een goed alternatief.

Kantoor aan huis financieren

Ga je uitbouwen of een kamer verbouwen? Dan komen er ongetwijfeld wat kosten bij kijken. Als je niet genoeg spaargeld hebt, kun je wellicht geld lenen voor een verbouwing. Soms is het ook een optie om je hypotheek te verhogen.* Of misschien heb je nog wel ergens een potje klaarliggen. Verdiep je in het kostenplaatje en bekijk welke manier van financieren het beste bij jouw situatie past. Zo kom je niet voor vervelende of onverwachte verrassingen te staan.

Verbouwing in gang zetten

Als je de keuze hebt gemaakt voor een uitbouw of een huidige kamer verbouwen, en je hebt het kostenplaatje rond, dan ben je klaar om de verbouwing in gang te zetten. Leg van tevoren goed je wensen en eisen vast.

Wil je veel natuurlijke lichtinval?  Of wil je speciale vloerbekleding?

Dit zijn dingen die je van tevoren moet bedenken. Het is lastig om hier achteraf nog aanpassingen in te doen. Neem voldoende tijd om je kantoor aan huis te creëren. Soms gaan dingen niet zo snel als verwacht. Als je extra tijd heb ingepland voor onverwachte gebeurtenissen, weet je zeker dat je verbouwing op tijd klaar is.

Wil je hulp inschakelen van een vakman die jouw verbouwing in gang zet? Kies dan niet voor de goedkoopste, maar voor de beste of prettigste om mee samen te werken. Lees recensies en geef van tevoren je wensen aan.

Decoratie: modern of klassiek?

Zo, de verbouwing is in gang gezet! Nu is het tijd voor de decoratie. Voor welke kantoorinrichting ga jij? Kies je voor een moderne uitstraling met een industriële touch of ga je juist voor een klassiek, tijdloos ontwerp? Als je het nog niet zeker weet, of je verandert vaak van smaak, kun je ook kiezen voor neutrale meubels.

Als je tafel, stoel, en de muren licht van kleur zijn, kun je de ruimte opleuken met kleurrijke accessoires. Ben je nu helemaal into pastelkleuren en volgend jaar meer fan van goud? Geen probleem. Dan wissel je de accessoires en eye catchers om. Een kussentje, kaars of schilderij doet wonderen voor jouw inrichting. Op die manier kun je altijd bij blijven met de interieurtrends.

Én scheelt het geld.

Leestip: Je thuiskantoor inrichten!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.