Interieur

Thuiskantoor

thuiskantoorIn ons vorige huis, had ik een hoek van de kamer als thuiskantoor.

Mijn ‘thuiskantoor’ bestond uit een groot bureau van de kringloop, met aan weerszijden een ladenblok. De linkerkant was van mijn man, die de lades volpropte met zooi en er nooit meer naar omkeek. De rechterkant was mijn kant. Ook al keek man er nooit naar om, toch mocht ik er niet aan zitten… maar dit terzijde.

Thuiskantoor op het platteland

Nu we op het platteland wonen heb ik een heus thuiskantoor! Een veilige werkplek, waar het rustig is. Het is de slaapkamer waarin vroeger mijn tante Dina sliep, de zus van mijn oma. Het is een kleine werkplek. Maar omdat ik eigenlijk alleen een bureau en computer nodig heb, is dat geen probleem. Mijn bureau is een tafelblad van de Ikea, dat rust op twee houten latjes. Achter mij staat een kastje van de opa van mijn man, waarin ik spullen van de kinderen bewaar. Ook heb ik mijn kledingkast in mijn thuiskantoor. Die kledingkast is ook nog van mijn tante Dina geweest.

Terwijl ik werk houden Maria en Jezus toezicht op mijn bureau. Rechts van mij hangt een bordenrek, dat ik kocht op marktplaats. Het paste niet in de keuken, en nu  is het gepromoveerd tot boekenkastje.

Inrichting van mijn thuiskantoor

Hier onder zie je mijn thuiskantoor en de inrichting in beeld.

Nog een thuiskantoor: de keuken

En dan heb ik natuurlijk nog een thuiskantoor: de keuken! Omdat mijn man lange dagen maakt in Amsterdam, en pas rond kwart voor acht thuis komt, ben ik verantwoordelijk voor het huishouden. De keuken is het hart van mijn werk in ons huishouden. Ik kook er, zet er koffie en vouw er de was op. Het is een heel ander soort werkplek, dan mijn officiële thuiskantoor. En soms kom ik schoorvoetend mijn thuiskantoor uit, om op mijn andere werkplek aan de slag te gaan. Maar als ik dan eenmaal bezig ben, is het eigenlijk best een fijne afwisseling.

Heb jij een plek in huis die helemaal van jou is?

Ik heb mijn meubels bij de kringloop vandaan, maar bij Ikea hebben ze natuurlijk ook weer allerlei handige oplossingen.

Similar Posts

11 Comments

 1. Mijn hele huis is van mij
  alleen mijn bed moet ik met drieen delen
  en dat komt er op neer dat ik meestal op het randje van mijn kingsize bed lig en de katten breeduit op de rest.

  Overigens staat Jozef bij mij in de badkamer ;-)
  Die heb ik een keer op straat gevonden

 2. Thuiskantoor, bureau?! Wow, daar droom ik van! (Niet doorvertellen maar ik werk en studeer meestal op bed, met mijn administratie in mijn nachtkastje.)
  Ik heb beneden wel een eettafel, maar daar rennen onze kinderen rond en kan ik dus niet studeren. Als ze ‘s avonds in bed liggen of ‘s ochtends op school zijn, ga ik daar zitten. Maar in het weekend en ‘s middags zit ik dus op de slaapkamer.

 3. Ja, ik heb een heel grote kamer voor mijzelf al staat er ook een bureau van Joh in. Maar het is meer een ruimte waar mijn breimachine’s en naaimachine staat. het is geen kantoor,we werken niet meer.

 4. Ik had een eigen kamer, best wel een grote met een flink werkblad waar de naaimachine op stond , aan de andere kant een blad voor stof te knippen, genoeg ruimte voor de strijkplank, die kon blijven staan hartstikke handig. En toen werd m’n schoondochter zwanger , dus werd de werkkamer Babykamer, Erg mooi maar met al m’n hobby benodigheden verspreid over het hele huis wordt er tegewoordig maar weinig gehobbyd

 5. Nee, geen ‘eigen’ plek. Zelf als je op de wc zit wordt er nog op de deur gebonsd dat je op moet schieten. (en we hebben 2 wc) Vroeger, thuis had ik niet eens een eigen slaapkamer. Deze deelde ik met 2 zussen. Soms was het oorlog en soms dolle pret, ik ben er niet slechter van geworden. En nu nog geen eigen (slaap)kamer. Ik deel de slaapkamer met mijn man en de rest van het huis met de rest van de huisgenoten. Ik hoef ook niet een eigen plek, een werkkamer heb ik niet nodig en voor de hobby stal ik alles wel op de kamertafel.

 6. Sinds kort is de logeerkamer omgetoverd in mijn ‘atelier’. Het is niet groot, maar groot genoeg, en nu heb ik tenminste een tafel die niet half inzakt als ik de naaimachine er op zet ;-)

 7. Mijn hele huis is van mij. Aangezien ik alleen woon. Maar het liefst zit ik in de rechterhoek van de bank. Vandaaruit kan ik alles overzien. De gang, de keuken, de trap naar boven, de hele huiskamer, de konijnenren en als ik mij wat omdraai kan ik ook het balkon zien en het mandje waar Katja mijn 15 jarige poes vaak in ligt te slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.