Reacties

Je eigen huis ontwerpen en bouwen — 15 reacties

 1. Ons huis is gebouwd in 1980. Dus nu zo'n 34 jaar oud.

  Zelf een huis bouwen lijkt me geweldig, maar aangezien ik al moeite heb om de knoop door te hakken over een kleur behang denk ik dat het geen goed idee zou zijn voor mij :P

 2. Top!! Hier koop je ook een stuk grond en bouw je je huis. Je hebt natuurlijk wel je bouwvergunning en goedgekeurde tkening,maar je bent vrij om te bouwen. We wonen er nui middenin, mar als ik eerlijk ben denk ik: Geef mij maar een stukje grond buitenaf en laat me zelf bouwen.MIjngrootste wens is dat. Maar dan in de stijl van Little house on the prairie. Dus zo vrij dat ik een houtkachel en tuin heb en kan jagen. O,o wat een heerlijk idee alleen al!!
  Groet, Wilma

  • Dat is bijzonder Wilma! Dat hoef je in Nederland niet te proberen! Hoogstens dus in Almere. Daar heb je dus wel meer vrijheid om iets te bouwen. Het huisje van Little house on the prairie vond ik altijd erg gezellig. En ze woonden daar ook prachtig.

   Hoewel ik zelf ook zeker niet mag mopperen. Ik woon ook echt prachtig buitenaf.

 3. Dit is een onderwerp naar mijn hart!
  Ik ben dol op simpele houten huizen of een earthship, een huis van leem zand en autobanden en e.v. lege flessen. Vandaag zag ik in de boekhandel een boek " Huis bouwen zonder architect" voor gewone mensen dus. Mijn droom! Bouwen met buren, en dan liefst op een plek buiten. Op een verlaten boerderij . Klinkt het erg utopisch of zijn er nog meer mensen die dit aanspreekt? Groeten Sylvia

  • Een betonnen nieuwbouwhuis: handig maar ik zou het nóóit meer kopen. Het leeft zo veel fijner met een houten vloer, een houtkachel, een huis dat ademt en de ruimte eromheen! Wat me heel gaaf lijkt is een tømmerhus (laten) bouwen. Van op elkaar geplaatste houten boomstammen / ronde balken. Met een turfdak waar gras op groeit.

   En verder zo'n hobbithuis / autobanden ding / legeflessenwoning lijkt me ook echt geweldig. Of een strobalenhuis. Maar daar krijg ik mijn man niet in, denk ik. Of er moet een enorme strobalengarage bij zitten. Beetje de zelfvoorziener uithangen, eventueel met een paar gelijkgestemden op een enorm perceel lijkt me ook wel gaaf.

   Maar een huis zónder ramen? Ben ik nu zo ouderwets? Das toch niet gezellig? Het boek lijkt me wel leuk om door te bladeren, altijd leuk om te zien wat anderen ervan maken :)

  • Ja, het is echt een erg leuk boek Valhalla. Is het niet om te lezen, dan wel om plaatjes te kijken.

   Een huis van stro lijkt mij ook leuk. En ogenschijnlijk makkelijk. Gewoon lekker grote strobalen stapelen. In één dag klaar! Hoewel ik dan wel moet denken aan die drie biggetjes... De enige die het overleefde had zijn huis van stenen gebouwd...

  • Dat lijkt me ook een leuk boek! In de realityshow Utopia gingen ze ook een earthship bouwen. Van autobanden. Maar dat is nooit afgekomen. Ik geloof dat ze nu zo'n huis van flessen willen bouwen. Hoewel ze ook daar nog niets aan gedaan hebben.

 4. Ik had geen idee dat er in Nederland een wijk is waar je een lap grond mag kopen, en er vervolgens naar eigen idee een huis op bouwen! Ik vind de vergelijking tussen het Wilde Westen en het Homeruskwartier heel origineel. Ik heb altijd mijn eigen huis willen bouwen, en nu weet ik waar ik het kan doen! Ik heb wat geld en bouwmaterialen nodig, maar dat zijn de details :)

 5. Het lijkt me echt geweldig om je huis helemaal zelf te kunnen ontwerpen en te laten bouwen. Mijn huis is nog maar 12 jaar oud en ik kocht het als eerste bewoner, maar ik had helaas geen inspraak in hoe het eruit zou komen te zien;).

 6. Ik zou al heel gelukkig zijn als ik mijn sociale huurwoning eens een ander aanzicht zou mogen geven wat betreft de kleur van de kozijnen en de voordeur. Ik ben met een buurman nog de enige huurder in ons blok en de buren hebben die kleuren al aangepast , dus het is niet zo dat wij dan als laatste huurders er voor zorgen dat andere huurders dat dan ook willen en dus wat ooit een architect bedacht heeft verpesten.Iets wat toen het nog allemaal huurders waren de reden was dat je niks aan de buitenkant mag veranderen. Maar helaas het mag nog steeds niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder