Reacties

Vinexwijk: is het wat om te wonen? — 52 reacties

 1. Nee, geen vinexwoning hier.. Wij wonen in een 2 onder 1 kap in een dorp. Ook aan de rand (van het dorp dan) met grote tuin en alle voorzieningen relatief dichtbij.

  Compleet buiten dorp / stad wil ik niet meer wonen sinds er kinderen zijn.

 2. Ik woon zelf in een vinexwijk en vind het er heerlijk. Allerlei voorzieningen zijn dichtbij. De grote stad is 5 minuten met de trein en toch is er ruimte en rust, want er is een prachtig park op loopafstand. Enige nadeel is dat de koopwoningen hier echt heel duur geworden zijn en als warme broodjes over de tafel vliegen. Dus als ik wil kopen kan ik hier waarschijnlijk niet blijven of moet ik in een klein huis gaan wonen.

  • Op zich kunnen we wel blijven huren. We huren via de sociale huur dus we betalen een nette prijs. Toch zou ik ook wel graag een koophuis willen, waar je zelf alles bij kan beslissen en vind het ook een goede investering als pensieon voor mij als zzp'er.

 3. Wij wonen in een eenvoudig rijtjeshuis & ik ben heel tevreden zo! Als je maar een dak hebt & er liefde in een huis ' woont.' Dan maakt het echt niet uit waar het is!

  • Dat dacht ik ook altijd. Maar wat als je bijvoorbeeld heel lawaaiige buren hebt. Of dat er heel veel lawaai is in je woonomgeving. Dan denk ik dat het lastig kan zijn om je prettig te voelen in je huis.

 4. Wat je schrijft herken ik. Wonen op het platteland is best ingewikkeld. Je bent veel tijd kwijt aan woon, werk en boodschappenvervoer en zeker als ze klein zijn, aan het halen en brengen van je kinderen.
  Ik verlang daarom soms best naar wonen in een "wijk". Met alle voorzieningen bij de hand.

 5. Ik kan me gewoon niet meer voorstellen om aan allebei de kanten buren te hebben! Lijkt me niks. En ik snap wel dat wonen op t platteland onhandiger is als je kinderen hebt , maar ik denk dat kinderen er heerlijk kunnen opgroeien!

 6. Wij zijn verhuisd van een vinexwijk naar een appartement. We wonen kleiner maar qua omgeving zo veel leuker. Het leeft veel meer nu. Waar wij woonden was het inderdaad saai en doods. Maar met jonge kinderen is het natuurlijk wel handig. Dat zal ik niet ontkennen.

 7. Wij wonen in een vrijstaand huis in een wijk van net voor de vinexwijken. Prima wijk, heel veel groen en dichtbij het centrum. Hiervoor woonden we in een twee onder eenkapper in een zgn bloemkoolwijk. Die wijk was echt minder mooi. Zeg maar saai.
  Een week geleden logeerden we een lang weekend in een vakantiewoning van een neef. Woont ook in de Achterhoek en op het platteland. Ja, zo zou ik ook willen wonen. En de vakantiewoning zag ik ook wel zitten. Heerlijk zoveel ruimte om je heen. En ik vond het erg mooi daar.

 8. Eerlijk gezegd, wil ik er niet dood gevonden worden. En alle voordelen en meer heb ik hier in de stad ook. Natuur om de hoek, zelfs heel veel verschillende soorten. En jouw eerste voordeel, zou voor mij een nadeel zijn. Ik wil geen tuin, want ik wil dat onderhoud niet... haha... En ik heb er altijd een beetje moeite mee als mensen zeggen dat kinderen in een stad niet kunnen buitenspelen. Ik heb daar zelf nooit moeite mee gehad hoor. Kinderen kunnen nu eenmaal overal spelen. ;)

 9. Ik woon ook liever in een knus jaren '30 huis, maar wij zijn ook verhuisd met de kinderen naar een vinexwijk ivm alle voordelen die er zijn als je kinderen hebt. Ooit gaan we wel weer terug naar een huis met karakter

 10. Ja, in een grote woonwijk met allemaal dezelfde huisjes met een voor en een achtertuintje. Een schutting erom heen speelpleintjes ertussen etc etc. Maar nu een handige keuze voor school etcetc. Niet het huis van mijn dromen maar wie weet ooit.........

  • Dat is ook wat ze er over zeggen: een vinex wijk is een rationele keuze. Het is heel praktisch op een bepaald moment in het leven. Maar een droomwoning is het voor de meeste mensen niet.

 11. Ja ik weet nog dat de term Vinex wijk echt als negatief werd bestempeld, van ' daar wil je toch niet wonen'. Ik denk dat deze wijken prima zijn, wanneer je wel in de stad wilt wonen, maar niet midden in de stad en toch alle voorzieningen. Wel vond ik toen dat alle huizen op elkaar leken

 12. Hmmm ik moet bekennen dat ik ook allergische reacties kreeg van het idee in een vinexwijk te wonen. Maar dat het ook duidelijke voordelen heeft heb je wel even mooi laten zien! Thanks! Liefs, Yvette

 13. Ik woon momenteel nog in een huurhuisje aan de rand van Gent. Blij dat het toch een uniek huisje is met wat karakter. Dat is volgens mij wel iets dat je nogal rap mist in zo'n vinexhuis. Ik denk niet dat het aan mij besteed is...

 14. Woon je zelf in de wijk die op de eerste foto staat?
  Wij wonen ook in die wijk(precies aan de andere kant van de wijk).
  Helemaal naar ons zin. Scholen, winkels, tuin, natuur, werk, alles is in de buurt. Maarrrr we dromen van een boerderijtje met een hele grote tuin (moestuin en weiland)

  • Nee joh. Zoals er onder staat: die foto komt van Wikipedia.

   Zelf vond ik in de helft van een boerderij in the middle of nowhere : )

   Fijn dat het zo goed bevalt in de wijk!

 15. Het ziet er wel verzorgd uit maar zo onpersoonlijk. Ik zou er dus niet willen wonen. De tuinen in vakjes en alles zo dicht tegen elkaar aan daar krijg ik het benauwd van! Nee, ik ben meer iemand van de ruimte en de gezelligheid denk ik.

 16. Tijdje in zo'n wijk gewoond en het is idd ideaal als je kinderen hebt, maar ik voelde me er niet echt thuis. Bovendien ben ik niet echt van de vaste plekken, dus heb ik sowieso een andere kijk op wonen. Toch denk ik dat het voor kinderen prachtig is om in een buurt te wonen met veel leeftijdsgenootjes, wij woonden vroeger buitenuit en dat heb ik wel gemist

  • Ik ben ook opgegroeid in het buitengebied en heb contact met leeftijdsgenootjes eigenlijk nooit gemist. Maar ik had wel een buurjongen van mijn eigen leeftijd. En overdag op school kwam ik ze natuurlijk ook tegen.

 17. We gaan binnenkort (ergens in komende jaar) verhuizen naar een vinexwijk. Echt om praktische redenen. Ik woon liever in een huis met meer karakter, maar de voordelen van een nieuw huis en goede faciliteiten zijn met jonge kinderen inderdaad belangrijker als sfeer.

 18. Vanaf het platteland, ben ik naar 3-hoog-achter gegaan in Amsterdam en daarna naar de stad waar ik nu woon. Wel in een vinexwijk, maar wel als laatste op rand van de wijk. Ik heb een groot park als voortuin. :)

 19. Wij wonen in een groene waterrijke vinexwijk omgeven door weilanden en boeren. Centraal in midden Nederland. Verre van saai en heel ruimtelijk opgezet. Ook heb je hier veel huizen met karakter, jaren 30-stijl of met een buitenlands tintje. De sfeer zal van binnen niet helemaal het authentieke zijn maar van buiten is het goed nagemaakt.

  • Leuk dat de huizen niet uniform zijn, maar allemaal verschillend! Dat maakt meteen korte metten met 1 van de vooroordelen over vinxhuizen : )

 20. Ik woon dus wel in zo'n vinexwijk en ik moet zeggen dat het mij prima bevalt. Heerlijk om alles in de buurt te hebben en de kids kunnen gewoon op straat spelen. Scholen op loopafstand! Heerlijk!

 21. Toen ik op zoek ging naar een huis in Utrecht, heb ik álles bekeken. Van Vinexwoning tot oude opknappers. Ik koos toch voor jaren '30; meer voorzieningen in de buurt, dichter bij het centrum en tja, toch wel wat meer karakter dan Vinex. Wel lekker knus, want je hebt geen zeeën van ruimte. Maar ik zou niet anders willen :)

 22. Als ik bij mijn oom en tante kijk lijkt het me precies niks, ik ben zelf opgegroeid in een kindvriendelijke buurt waar allemaal kleine kinderen wonen. Bij ons was ook gewoon alles in de buurt, genoeg scholen, sportvelden, supermarkten. Misschien ook wel het voordeel van een kleinere stad ipv een hele grote.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder