Je weet dat je op het platteland woont als…

platteland

 1. Er 2 auto’s voorbij rijden en je tegen je man zegt: ‘Allemachtig wat een drukte vandaag! Wat zou er aan de hand zijn?’
 2. Je uit het keukenraam een wandelaar ziet lopen, en naar het raam rent om te kijken.
 3. Je soms vertraging oploopt omdat je met de auto ‘achter een tractor’ zit.
 4. Bezorgdiensten bij jou thuis niet bezorgen omdat je te ver weg woont.
 5. Internet zuigt, omdat je geen glasvezel hebt.
 6. Je sommige reclamefolders niet meer krijgt.
 7. Je je tijdens het wandelen regelmatig rotschrikt omdat er een blaffende hond keihard op je af komt rennen. Want op het platteland lopen honden lekker los.
 8. Je na een fietstocht genant naar de geur van mest ruikt, omdat boeren mest hebben uitgereden.
 9. Mensen zeggen: ‘Jeetje, wat is het hier the middle of nowhere’ zeg.’
 10. De dichtstbijzijnde winkel 6 kilometer verderop is.
 11. Een opdrachtgever je bedankt met de woorden: ‘Wat leuk dat je speciaal naar het bos bent gegaan voor een foto!’ terwijl je gewoon in je eigen tuin stond ; )
 12. Je benzinekosten een stuk hoger zijn geworden omdat je meer auto rijdt.
 13. De buurt elkaar belt met het nieuws: ‘Er staat een ooievaar in de wei!’ en mensen met hun verrekijker naar buiten rennen om te kijken.
 14. De postbode zegt: ‘Zal ik pakketjes gewoon bij de deur leggen als u er niet bent? Er komt hier toch nooit iemand.’
 15. Katten regelmatig spoorloos van de aardbodem verdwijnen.
 16. Je geen tuinschilderij meer nodig hebt, want je woont in zo’n tuinschilderij.
 17. Je in de herfst en winter op de tast in het donker je auto moet zien te vinden.

Leestips

Similar Posts

42 Comments

 1. Je de sterren kunt zien, omdat er geen lichtvervuiling is van straatlantaarns en buren (jouw nummer 17 is daar weer een bij-effect van!)

 2. Dus dat! Ik kom uit Rotterdam Centrum, van oorsprong en wist in het begin niet of ik er wel aan zou wennen, maar wil niet anders meer. Ik zeg altijd: linksom of rechtsom de deur uit, ik woon gewoon in duizend schilderijtjes…

 3. Nooit gedacht dat ik me ooit in zo’n lijstje zou herkennen als stadsmeisje, maar hier in Frankrijk precies hetzelfde. Soms even wennen, maar die rust is heerlijk!

 4. HAH, bijna helemaal herkenbaar! Behalve 5 (knooppunt dichtbij, dat was een factor bij de keuze voor dit huis), 15 (godzijdank) en 17 want bij de auto gaan lampen aan met bewegingsmelder.
  Achterin de tuin kun je wel sterren kijken.

 5. Zo herkenbaar, maar die blaffende honden hebben we allemaal op ons erf, dus daar schrikt niemand van, en ooievaars zitten er zoveel, dat we dat echt niet aan elkaar doorgeven, vooral bij het leegscheppen van de sloten zitten er zo 30 bij elkaar. De sterrenhemel is prachtig, de stilte is adembenemend, bezorgdiensten komen wel maar zuchten soms wel dat ze een behoorlijk eind moesten omrijden voor die ene bezorging. En als er weer eens een koe van de buren in een sloot bij ons staat, bellen we de buurman even op, en komt hij de koe met een tractor weer uit de sloot trekken. En dat allemaal in Zuid-Holland, ook daar is dat gelukkig nog mogelijk!

 6. Leuk geschreven! Ik woon er zo wat tussenin. Stad en platteland. Moeilijk te begrijpen misschien maar de straat waar ik woon leid naar de stad en rondom ons huis zijn er heel veel weilanden waar boeren op ploeteren :) Ik zie en hoor dus vanalles wat, haha.

 7. Leuk!
  Alleen als je ouder wordt kun je beter vlak bij een stad wonen . Of je moet gezamenlijk wonen zodat je een beetje op elkaar kunt leunen.

 8. Ha, leuk om te lezen. Ik verhuis binnenkort van de stad naar het platteland. Gelukkig wel naar een plek waar glasvezel is. Ik kijk enorm uit naar punt 11 en punt 16! :-)

 9. Hahaha omg! Leuk om te lezen. Nou onze post bezorger legt het soms achter onze grote bloempot, omdat hij weet dat ik de pakketjes gelijk wil hebben dus het is wel fijn als je niet meer hoeft te wachten

 10. Prachtig om het niemandsland te wonen. Alleen als het glad is, is het moeilijk om naar je werk te komen. Jouw man en de kinderen.
  Het ontbreken van lantaarnpalen.

  Verder is het heerlijk. Ook al omdat in de Achterhoek minder wind is. Je woont wat verder van het strand. Maar ja het is plussen en minnen.

  1. De weg bij ons huis kan inderdaad spekglad zijn, want er wordt hier niet gestrooid. Dan moet je dus eerst een eind glibberen tot je op een weg komt die wel gestrooid is.

 11. Wij wonen in een dorp, dus niet zo stil als jullie. Dus veel punten hebben we niet.

  Wat ik hier zo grappig vind, is dat je de pakjesbezorger een dorp verder tegen kunt komen en dan je pakje alvast krijgt (want hij kent ons ;-)) en dat we toch boeken kunnen lenen al zijn we de biebpas vergeten.

  Het meest fijne vind ik dat we mooi kunnen wandelen vanuit ons huis.

  Dat soort dingen zijn wel echt anders dan in de stad.

 12. Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Woon in een platteland dorp. Alleen hebben we een klein winkeltje op 1km. Dus dat is wel handig. Voor de rest rijd in onze straat alleen maar boeren of mensen die er wonen.

 13. Vroeger leek het mij altijd geweldig om zo te wonen maar tegenwoordig hoef ik niet meer zo nodig zo afgelegen te wonen. Ik hoef ook niet in een stad te wonen hoor maar wel dat bepaalde voorzieningen binnen bereik zijn en dat je niet compleet afgelegen woont van alles en iedereen.

 14. Haha, woon je zelf op het platteland? Mijn ouders wonen er al jaren en ik ben daar ook grotendeels opgegroeid. Ik herken er veel van! Wij hadden bijvoorbeeld vroeger geen kabeltv (dat kwam daar niet) en hadden alleen maar Ned. 1, 2 en 3. Dat vond ik natuurlijk verschrikkelijk ;).

  1. Jazeker woon ik op het platteland. Anders had ik deze post niet kunnen schrijven : )

   Als kind hadden we inderdaad ook alleen maar 1, 2 en 3. Ik benijdde altijd mijn klasgenootjes die kabel hadden.

 15. Herkenbaar, doch het mooiste is de rust en verstilling in het landschap voor mij!
  Wat ik niet herken is dat je de auto niet kan vinden, doe je toch de buitenlamp aan of een bewegingsmelder zodat de lamp aanspringt zodra je buiten komt.
  Ik hoop dat je kan blijven genieten van het buiten wonen!!

  1. Ik woon in een heel klein en vrij onbekend dorpje al vanaf mijn geboorte :)! Er wonen best weinig mensen, dus het is erg rustig. Ik ben dus helemaal bekend met al deze punten

 16. Leuk geschreven! En heerlijk. Wij wonen in een dorp. Ik ben altijd zo blij als ik hier heen rij. Langs de plassen en het dorp in rij, . Toch hebben wij ook de steden in de buurt. Fijn, maar ik erna altijd blij zodra ik ons dorp weer in rij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.