Mijn nieuwe agenda voor 2018

Afgelopen week las ik ergens dat het geheim van een succesvol organisatie systeem is dat het bij je past. Een systeem kan nog zo slim en handig zijn, als het niet bij je past zal het geen succes worden. Dat had ik bijvoorbeeld bij de prachtige Millie Agenda. Hij ziet er heel mooi uit, en is leuk. Maar toch vond ik het niks. Hetzelfde had ik bij de Happy Planner.

Moleskine agenda XL

Dus kocht ik ook dit jaar maar weer gewoon een Moleskine agenda. Die past gewoon perfect bij mijn behoeftes. Ook al vind ik het wel een beetje saai, elk jaar dezelfde agenda…

moleskine agenda 2018

Het is de layout die deze agenda zo perfect voor me maakt:

moleskine 2018
Weekoverzicht in combinatie met notities!

De volgende stickers worden meegeleverd:

moleskine xl 2018

Wat ik zoek in een agenda:

 1. Ik moet er ongehinderd in kunnen schrijven. Dus geen irritante ringband in het midden die schrijven op het linkerblad lastig maakt.
 2. Er moeten data in staan. Ik heb geen tijd en zin om die er zelf in te schrijven.
 3. Geen inspirerende cliché’s graag.
 4. Ik wil er geen tijdstippen in hebben staan. Dat vind ik beperkend.
 5. Er moet genoeg ruimte zijn voor notities.
 6. Ik moet in 1 oogopslag de week kunnen overzien.
 7. De agenda moet ‘cool’ zijn. Ik wil hem zonder schaamte uit mijn tas kunnen halen ; ) Om die reden wil ik bijvoorbeeld geen Pip-agenda hoe mooi die er ook uit zien met schitterende bloemetjes. Ik vind ze te stereotypisch voor ‘vrouwen van een zekere leeftijd’.
 8. Hij moet goed open blijven liggen.

Ik kocht deze Moleskine XL soft cover voor 20,90 bij Fonq.

Leestips

Heb jij al een agenda voor 2018?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik heb hem dinsdag gekocht. Dezelfde als jij, maar dan de kleinste maat (pocket). Mijn redenen daarvoor zijn ongeveer hetzelfde als de jouwe. Ik wil alleen een kleine omdat die gemakkelijker in mijn handtas past. Bovendien kan ik er dan niet teveel to-do’s in zetten (hoewel ik heel klein schrijf en zelfs twee kolommen maak). Ik moet mij tegen mezelf beschermen ;-)

 2. Mijn agenda moet ook zo basic mogelijk zijn.
  Ik wil graag zelf creatief met pen mijn agenda vullen.
  Voor 208 heb ik nog geen agenda in huis.
  maar die van jou bied wel alle mogelijkheden.
  als vind ik de ruimte aan de agenda kant vrij klein.

 3. Ik heb er een an de Action. 1,29 Euro. Hij is saai zwart maar…. met een super handig elastiek. Een maand planner en de week op twee pagina’s. Genoeg ruimte om te schrijven…ik heb hem met tape versierd.

 4. Ik heb dit jaar een L.euchtturm agenda, zelfde prijsklasse. Er zit ook flink wat ruimte voor notities in en ook planners. Geen stickers. Voor de omslag kon ik kiezen uit meerdere fraaie kleuren (omslag is effen). Er zit een vakje achterin waar je losse papiertjes en kaartjes in kan doen, dat vind ik heel handig. Ik vind de agenda zo mooi, dat ik echt uit kijk naar 2018 wanneer ik hem kan gaan gebruiken!

 5. Mooi! Ik heb al ruim twintig jaar een hema vulling in een oude postbank agenda. die kreeg ej toen bij d bank en vul ik elk jaar met een nieuwe vulling.

 6. Ik ga ook al een aantal jaren voor de Action-agenda, elke dag een eigen pagina behalve het weekend: op 1 pagina. Veel schrijfruimte voor weinig geld.

 7. Ik heb geen agenda die ik bij me draag. Mijn agenda’s liggen thuis, of zitten in mijn werkcomputer. Ik heb er wel veel… ben aan een Bullet journal bezig, en die loopt dus gewoon door, tot die vol is. Dan nog een soort van bullet journal voor ons samen. En een Happy Planner voor de lol (serieus, daar zit ik alleen maar in te stempelen, tekenen, en plakken). Onze BJ’s zijn leuchtturms. Maar ik heb nog een moleskin liggen die leeg is.
  Vroeger voor mijn studie had ik ook jaren dezelfde agenda, een kleine die makkelijk meeging. Meer dan genoeg ruimte voor alles.
  Ik zou mijn Happy Planner ook niet meenemen. Is toch een beetje privé, dat ik er zo lekker in kladder en knutsel.

 8. Wat super fijn die agenda!! Ik ben al tijden op zoek naar iets wat naast een weekplanning ook een extra ruimte heeft voor lijstjes, want nu loop ik alweer een jaar met EN een agenda EN een to do boekje in mijn tas. Ik ga snel eens op de site van dit merk kijken :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.