Nieuwe bril: met voor en na foto’s!

Een nieuwe bril kiezen is niet makkelijk! Je moet antwoorden vinden op de vraag: Welke bril past bij mij?

Een bril kan je uitstraling behoorlijk bepalen, en is bovendien in de regel niet goedkoop. Dus een miskoop is vervelend. Je kunt een op maat gemaakte bril nu eenmaal niet terugsturen.

Waarom ik een nieuwe bril nodig had

Eigenlijk wilde ik dan ook helemaal geen nieuwe bril kopen. Veels te veel gedoe. Met aanbiedingen als ‘De tweede bril gratis,’ kan ik dan ook niks! Ik vind het al bijna niet te doen om 1 goed montuur uit te zoeken.

Ik was best tevreden met mijn montuur.  Maar omdat de antikraslaag zwaar beschadigd was, zag ik hartstikke slecht door mijn bril. En het bleek voordeliger om een heel nieuw montuur te kopen. De glazen zijn bij mij namelijk de grootste kostenpost. Bij zowel Specsavers als Hans Anders rekenden ze me voor dat een nieuwe bril voordeliger zou zijn. Omdat ik er dan tenminste ook garantie op zou hebben.

Het liefst droeg ik helemaal geen bril, en daarom heb ik ook lenzen. Maar als ik thuis ben loop ik meestal met mijn bril op. Dat vind ik gewoon lekkerder zitten.

Eindelijk een montuur gevonden

Vier weken heb ik er over gedaan om een nieuw montuur te kiezen. Want een bril is niet goedkoop, en ik wilde wel de juiste kiezen. Dus niet te groot, niet te hard, niet te streng, en vooral niet een bril met allerlei tierlantijntjes en kleurtjes. En dat dan allemaal zonder dat je goed kunt zien. Want als ik in de stad ben, heb ik meestal mijn bril op. Ik ben bij de volgende brillenwinkels binnengelopen:

Ik koos voor deze winkels omdat je er vrij makkelijk en laagdrempelig even kunt binnenlopen. Ik wilde namelijk gewoon even rustig kunnen kijken, zonder dat er meteen iemand bij me kwam staan. Een winkel als Eyewish viel daarom af. Trouwens ook vanwege de relatief hogere prijzen daar. Bij Specsavers hadden ze het grootste aanbod brillen.

Geslaagd bij Hans Anders

Maar uiteindelijk slaagde ik bij Hans Anders. Gewoon een kwestie van het juiste montuur tegenkomen, op het juiste moment. Het montuur dat ik kocht was nog spotgoedkoop ook: 30,-. Maar met de glazen er bij, kwam het totaalbedrag toch nog op 230,-.

Links zie je mijn oude bril, in een soort vlindermodel. Rechts mijn nieuwe bril. De nieuwe bril is wat zachter, maar ik moet er nog wel een beetje aan wennen…

bril

De wereld is wel ineens weer glashelder en lekker scherp : )

P.S. Volgens ene dr. Bates kun je helemaal van je bril en/of lenzen afkomen met zijn Bates methode. Is dat terecht? Lees nu mijn blogpost hierover.

Similar Posts

44 Comments

 1. Een nieuwe bril is een vreselijk iets. Ik zou wensen dat je gewoon het oude model steeds opnieuw kon bestellen. Maar nee… waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan.

  Knappe foto-bewerking!

 2. Ja, ik heb er ook een hekel aan. Met mijn -10 is het lastig om te bepalen hoe iets staat. Zelfs als ik mijn lenzen in heb met passen, geven zulke sterke glazen een ander effect in een bril dan bij een lichtere sterkte. Ook heb ik blijkbaar een klein hoofd en moet ik een tienermaatje hebben. Daar is minder keus in. Ik heb een paar jaar geleden een bril gekocht, maar ik draag eigenlijk nog best vaak mijn oude omdat ik daar beter door zie.

 3. Ik laat nog wel eens nieuwe glazen in oude bril zetten. Het bijbehorende montuur van de actie mogen ze dan aan een brillenproject geven.

 4. Leuk hoor je nieuwe bril! Ik heb ook sinds kort een nieuwe bril die heel erg op die van jou lijkt. Wat groter en ronder. Moet zelf ook nog wennen maar krijg veel complimentjes.

  Bij mij ook altijd een hele operatie een nieuwe bril uitzoeken…????

 5. Ik kijk er juist altijd naar uit een nieuwe bril. Deze keer 2 bij SS en ben er blij mee, ze zijn totaal verschillend. Wat elke keer de vraag oplevert of ik een nieuwe bril heb als ik weer eens wissel.

 6. Ik draag al bijna heel mijn leven een bril en zeker nu ik ouder word en helemaal grijs ben vind ik dat een brilmontuur iets moet toevoegen, karakter hebben zonder extravagant te zijn. Het zal je dus niet verbazen dat ik je oude montuur pittiger vind en je nieuwe wel leuk maar een beetje “veilig”. Ik koop mijn brillen altijd bij een gewone opticien, niet een ketenwinkel dus. Hij weet precies wat ik leuk vind en wat mij goed staat, meestal is de eerste die hij pakt meteen goed. Ik heb heel dure glazen meestal zo’n 600 tot 700 euro, dus heb ik ook een duurder montuur omdat die veel langer mooi blijven en dan die heel goedkope is mijn ervaring. Ik kan dus veel langer met een montuur doen. Mijn ogen veranderen gelukkig veel veel meer.

 7. Als ik dit zo lees is het niet leuk, maar ik als niet bril drager zie zoveel mooie modellen dat het mij eigenlijk geen straf lijkt om een bril uit te kiezen!

 8. Ik bestel mijn brillen bij een van de internetaanbieders. Een pasfoto downloaden en je kunt gelijk de diverse modellen passen. De laatste keer had ik zes brillen voor 150 euro. Twee leesbrillen, twee computerbrillen en twee voor in de auto, waarvan een als zonnebril.

 9. Leuk hoor, ik kom nog uit het ziekenfonds brilletje tijdperk en ben ook zo blij dat ik voor mijn zoon tegenwoordig veel leukere brillen kan vinden. Niet meer bij hans Ander want de glazen reden elke keer snel dof en slecht. Nu gaan we voor een duurdere winkel, maar draagt hij zijn bril ook al drie jaar, best kan voor een ondernemen kind :)

 10. The struggle is real. Ik herken dit probleem heel goed en vind het ook lastig om een nieuwe bril uit te zoeken. Ook bij mij geldt dat de glazen peperduur zijn… Je hebt een toffe bril uitgekozen!

  xx

 11. Wat een mooie nieuwe bril heb je uitgekozen! Ik heb mijn bril al ruim vijf jaar, het was voor mij de eerste en ik heb hem alleen op met autorijden. Ik heb eigenlijk wel een nieuwe bril nodig, mijn glazen worden minder en zijn beschadigd. Maar goed, ik zie nogal op tegen het uitkiezen van een nieuwe bril… Vind de mijne nu eigenlijk wel mooi en krijg er ook nog steeds veel complimenten over

 12. Staat je goed! Dure glazen, die van jou? Nee hoor, ik betaal meestal tussen de 600 en 800 euro voor mijn glazen dus een montuur incl. glazen voor 230 euro zou voor mij een koopje zijn!

 13. Mooie bril. Het staat je goed. Het is nogal een klus voor mij om een bril uit te zoeken. Ik moet altijd heel veel betalen. Best jammer als ik net gewend raak aan mijn bril moet ik een andere kopen.

 14. Fijn, dat de wereld in ieder geval weer helder is voor je. En je nieuwe bril vind ik heel mooi! Die andere maakt je een beetje strenger. Maar ook die staat leuk ????

 15. Goede keuze; de nieuwe bril maakt je minder streng en staat je heel goed! Ik heb alleen een bril voor in de auto in de avond. Ben een beetje nachtblind haha en aangezien niemand me dan ziet maakt het me biet zoveel uit wat voor bril ik dan op heb, als ik maar kan zien ????

  1. Waarom koos je het nieuwe montuur? Je vond het een leuk montuur als het goed is. Nu is het gewoon wennen omdat je zo gewend bent aan je oude montuur. Ik heb dit ook altijd met zonnebrillen haha maar gewoon op houden en alle complimentjes in je op nemen ;-) En voor je het weet ben je helemaal gewend :-)

 16. Ik ben (gelukkig nog) geen brillendrager. Kan me wel voorstellen, dat die keuze erg moeilijk is. Het is toch bepalend voor je uiterlijk. By the way, ik vind je nieuwe bril erg mooi staan.

 17. Zo herkenbaar van een nieuwe bril kopen! Ik heb op dit moment zelfs plakband rond mijn oortje gedaan omdat ik weiger een nieuwe bril te kopen wegens te veel gedoe zoals oogarts, kiezen en budget. Schandalig dat je daar eigenlijk zo weinig van terug krijgt bij de ziekenkas. MAar ik vind het nieuw model je echt goed staan :)

 18. Deze bril staat je mooi zacht in je gezicht, verfrissend!
  Ik vind het grappig om te lezen dat je daadwerkelijk ervoor gaat shoppen.
  De glazen zijn voordelig, of heb je nog geen multifocale glazen?
  Ik betaal voor multifocale glazen rond de 750 e, ben zeer tevreden over mijn glazen, als bril.
  Ik heb een zus die haar bril bij eyelove koopt, zijn nog voordeliger uit, ondanks multifocaal.
  Er zijn grote verschillen in brillen en glazen, doch vooral ook in comfort, kwaliteit en service.

 19. Ik snap dat het vinden van een bril niet altijd even makkelijk kan zijn. Het bepaalt zich zeker je look en eerste indruk die mensen van je krijgen. Je bent goed geslaagd

 20. Je nieuwe bril staat je echt goed, ik wou ook eerst geen bril en draag hem zo weinig mogelijk.. Lenzen zijn voor mij geen optie want daar reageer ik steeds op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.