Goedzak Albert Heijn 2017

goedzak ah 2017

Toen ik maandag mijn weekboodschappen deed bij Albert Heijn zag ik na het afrekenen de Goedzak liggen.

Wat is Goedzak?

In de Goedzak kun je 1 mooi stuk speelgoed doen. Bijvoorbeeld iets waar je kind eigenlijk maar weinig mee heeft gespeeld. Of speelgoed dat er nog goed uit ziet, maar dat je kind is ontgroeid. Het speelgoed gaat naar kinderen voor wie nieuw speelgoed minder vanzelfsprekend is.

Ik vind het een prachtig initiatief in het Sinterklaasgeweld.

Sinterklaasbank

Overigens bestaat er ook een zogenoemde Sinterklaasbank die eveneens voor speelgoed zorgt voor kinderen die anders misschien niks zouden krijgen. Het is bovendien een mooie en waardevolle les voor kinderen dat het belangrijk is om ook aan anderen te denken.

Eigenlijk zouden ze deze zak van jute moeten maken!

Leestips

Goedzak® is een platform om sociaal & duurzaam gedrag te stimuleren. Goedzak® maakt het makkelijk om overbodige maar nog bruikbare spullen een kans op een tweede leven te geven. Het is een initiatief en concept van Ontwerpbureau Waarmakers.

Hoe vieren jullie Sinterklaas?

Similar Posts

8 Comments

  1. maar komt het ook ECHT goed terecht wat ze bij AH doen? Ik zou het fijn vinden als ze soms iets laten zien waar de gedoneerde spullen terecht komen. Er hoeven geen foto’s bij, maar een simpel bericht van een familie in nood zou mooi zijn denk ik.

  2. Er zijn zoveel kinderen in Nederland die het met weinig moeten doen. Ik vind het een mooi initiatief.

    Berichten zijn een moeilijk iets denk ik. Veel gezinnen waar armoede is hebben een bos met problemen. Dan zit je niet te wachten op een interview / het schrijven van een bericht omdat je kind een auto kreeg. Nog los van de vraag of iemand zich kan verwoorden / inzicht heeft in dat een kind bepaalde dingen nodig heeft.

    Zijn er organisaties waar ze mee samen werken (maatschappelijk werk oid?).

  3. Ik dacht dus vandaag even zo’n Goedzak bij de AH op te halen bij ons in het centrum; is die hele supermarkt omgebouwd tot één of andere goedkope troepwinkel. Vet zuur! Ergste is nog dat er allemaal bejaardenflats omheen staan, waarvan de ouwe mensjes nu allemaal een kwartier op hun scootmobiel moeten [als ze die al hebben] om hun flesje Pleegzuster Bloedwijn te kunnen fixen. Sneu toch. Wou ik even kwijt. Heb dus nog steeds geen Goedzak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.