6 Surprises voor dummies + spam je Sint post

surprises voor dummiesIk ben tot mijn spijt niet zo’n leuke knutselmoeder. Zo’n moeder die uitbundig geniet van knutselen met haar kinderen, en de mooiste dingen kan maken. Zelfs mijn leraar handvaardigheid op de middelbare school constateerde treurig: ‘Het lijkt wel of bij haar het boze oog er op rust…’

Dus als het om surprises gaat dan houd ik van creaties die niet te moeilijk zijn. In de loop van de tijd heb ik er vooral voor de basisschool heel wat moeten maken. Hier onder een overzicht van de surprises die ik in de loop der tijd geproduceerd heb.

6 Surprises voor dummies

 1. Voetbalsurprise en zombie surprise
 2. Surprisetip: maak een zilveren ezel
 3. Surprise tutorial: maak een voetbalveld
 4. Surprise voor groep 8 en groep 4
 5. Surprise paard
 6. Surprise voor dummies: dambord

Ook een post geschreven over Sinterklaas of 5 december. Hier onder kun je de link naar die blogpost plakken : )

[inlinkz_linkup id=582466 mode=1]

Help jij je kind met de surprise voor school?

Similar Posts

23 Comments

 1. Leuke concepten heb je op een rij gezet! ik probeer altijd iets persoonlijks te verzinnen, maar soms is dat echt onmogelijk als je iemand niet zo goed kent.

  1. Iets persoonlijks vind ik ook altijd het leukst. Maar als dat niet kan val ik vaak terug op een spongebob surprise. Een cornflakes doos met daarin het cadeautje en die geel maken en zo.

 2. Vind het heerlijk dat geknutsel, maar met 5 dec gooit toch 3/4 zijn surprise weg, dus veel tijd steek ik er ook niet in. Vorig jaar een sneeuwpop van plastic bekertjes gemaakt. Super makkelijk. Met een niet tang klik je alles in elkaar.
  Dit jaar een kussentje met naam erop geregen en met knopen versiert. Ik kan zelf niet met een naaimachine overweg, dus met een grove steek dicht gemaakt en hupla. Voor mijn zoon dit jaar een robot. Een doos versiert met aluminium folie, een blik voor het hoofd en allerlei losse zooi die uit de schuur gevonden worden van schroeven enz erop voor gezicht en andere lichaams delen.

 3. Ik vind het heerlijk om surprises te maken, vroeger maakte wij ze altijd met de familie. Het was echt een competitie geworden bij ons in huis, wie maakt de mooiste surprise. We hebben veel gemaakt. In beton gegoten sinterklazen met het cadeautje erin, draken van 5 grote dozen, dozen in dozen surprise en een doos vol piepschuimbolletjes.

 4. Leuke ideeën, gelukkig hoef ik voorlopig niet te knutselen.
  Super eenvoudig is de cactus. Nodig: bloempot, aarde, halve komkommer en kleine sateprikkers. Hol de komkommer uit, doe er een cadeau of briefje in. Vervolgens prik je de sateprikkers in de komkommer, zodat het eruit ziet als een cactus. Zet de cactus in de bloempot en klaar is je surprise.

 5. Wat leuk dat je het deelt! Ik moet nog een kleine surprise maken, iets in de richting van eten! Ik denk dat ik een grote hamburger ga knutselen haha!

 6. Ik heb de afgelopen jaren heel wat surprises gemaakt. Een aantal jaren geleden hebben we besloten om dit niet meer te doen en dat scheelt mij een hoop tijd. Ik ben zo’n perfectionist die dan te lang met de surprises bezig is.
  Wel doen we nog aan gedichten en maak ik voor iedereen een gedicht; die ieder zo’n 30 regels bevatten. Gelukkig vind ik het leuk om te doen ;)

  1. Dat perfectionistische heb ik gelukkig niet als het om surprises gaat. Ik kan me voorstellen dat het je dan erg veel tijd gaat kosten. Fijn dat je een goed alternatief hebt in de vorm van gedichten.

 7. Wat handig dat je een lijstje hebt gemaakt! Ik heb laatst nog 2 video’s opgenomen waarin ik laat zien hoe je een surprise maakt, allebei te maken in minder dan 30 minuten. Heel jammer dat ik zelf ook geen sinterklaas meer vier met surprises want oh wat was dat leuk om dan al die verschillende kunstwerkjes bij elkaar te zien liggen, zoekend naar je eigen naam op een pakje!

 8. Ik vind het wel leuk dat geknutsel. Wel leuker als je de kindjes een beetje kent en de surprise net iets persoonlijker kan maken.
  Ik heb een keer een ipad gemaakt met als achtergrond een foto van het meisje, die was ooit bij ons thuis genomen.
  Dit jaar maak ik een boek met mijn zoon. Maar wel even gekeken welke boeken dit meisje leuk vind!

 9. Ideetjes aangedragen, klein beetje geholpen met materiaalkeuze, hoe hij iets het beste kan doen en het maken heeft hij met ons aan tafel erbij (en oké met een beetje hulp) zelf gemaakt. Nu het gedicht nog. Ik moet hem steeds aansporen daar eens mee te gaan beginnen… Woensdag a.s. moet alles ingeleverd worden op school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.