Reacties

6 Surprises voor dummies + spam je Sint post — 23 reacties

  • Iets persoonlijks vind ik ook altijd het leukst. Maar als dat niet kan val ik vaak terug op een spongebob surprise. Een cornflakes doos met daarin het cadeautje en die geel maken en zo.

 1. Vind het heerlijk dat geknutsel, maar met 5 dec gooit toch 3/4 zijn surprise weg, dus veel tijd steek ik er ook niet in. Vorig jaar een sneeuwpop van plastic bekertjes gemaakt. Super makkelijk. Met een niet tang klik je alles in elkaar.
  Dit jaar een kussentje met naam erop geregen en met knopen versiert. Ik kan zelf niet met een naaimachine overweg, dus met een grove steek dicht gemaakt en hupla. Voor mijn zoon dit jaar een robot. Een doos versiert met aluminium folie, een blik voor het hoofd en allerlei losse zooi die uit de schuur gevonden worden van schroeven enz erop voor gezicht en andere lichaams delen.

 2. Ik vind het heerlijk om surprises te maken, vroeger maakte wij ze altijd met de familie. Het was echt een competitie geworden bij ons in huis, wie maakt de mooiste surprise. We hebben veel gemaakt. In beton gegoten sinterklazen met het cadeautje erin, draken van 5 grote dozen, dozen in dozen surprise en een doos vol piepschuimbolletjes.

 3. Leuke ideeën, gelukkig hoef ik voorlopig niet te knutselen.
  Super eenvoudig is de cactus. Nodig: bloempot, aarde, halve komkommer en kleine sateprikkers. Hol de komkommer uit, doe er een cadeau of briefje in. Vervolgens prik je de sateprikkers in de komkommer, zodat het eruit ziet als een cactus. Zet de cactus in de bloempot en klaar is je surprise.

 4. Ik heb de afgelopen jaren heel wat surprises gemaakt. Een aantal jaren geleden hebben we besloten om dit niet meer te doen en dat scheelt mij een hoop tijd. Ik ben zo'n perfectionist die dan te lang met de surprises bezig is.
  Wel doen we nog aan gedichten en maak ik voor iedereen een gedicht; die ieder zo'n 30 regels bevatten. Gelukkig vind ik het leuk om te doen ;)

  • Dat perfectionistische heb ik gelukkig niet als het om surprises gaat. Ik kan me voorstellen dat het je dan erg veel tijd gaat kosten. Fijn dat je een goed alternatief hebt in de vorm van gedichten.

 5. Wat handig dat je een lijstje hebt gemaakt! Ik heb laatst nog 2 video's opgenomen waarin ik laat zien hoe je een surprise maakt, allebei te maken in minder dan 30 minuten. Heel jammer dat ik zelf ook geen sinterklaas meer vier met surprises want oh wat was dat leuk om dan al die verschillende kunstwerkjes bij elkaar te zien liggen, zoekend naar je eigen naam op een pakje!

 6. Ik vind het wel leuk dat geknutsel. Wel leuker als je de kindjes een beetje kent en de surprise net iets persoonlijker kan maken.
  Ik heb een keer een ipad gemaakt met als achtergrond een foto van het meisje, die was ooit bij ons thuis genomen.
  Dit jaar maak ik een boek met mijn zoon. Maar wel even gekeken welke boeken dit meisje leuk vind!

 7. Ideetjes aangedragen, klein beetje geholpen met materiaalkeuze, hoe hij iets het beste kan doen en het maken heeft hij met ons aan tafel erbij (en oké met een beetje hulp) zelf gemaakt. Nu het gedicht nog. Ik moet hem steeds aansporen daar eens mee te gaan beginnen... Woensdag a.s. moet alles ingeleverd worden op school.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder