Surprisetip: maak een zilveren ezel!

Surprise ezel
Vrijdag vieren Ot (10) en Piet (8) het Sinterklaasfeest op school, en moeten ze met passende surprises voor de dag komen.

‘Jansmoeder, uw surprise is niet-goed-genoeg.’

En daarbij ligt de lat onaangenaam hoog. Ik was altijd zo naïef om te denken dat het kínd de surprise moest maken, maar dat bleek niet het geval. Diverse ouders bemoeien zich er mee, en ik heb zelfs een berisping gekregen van een leerkracht dat de surprise ‘niet goed genoeg’ was, waarvan ik nog steeds de littekens meedraag.

Dus had ik, met grote, geïrriteerde letters, in mijn agenda gepend voor deze zondagmiddag: SURPRISES MAKEN!!!!

En ik deel mijn ideeën en ervaringen graag met jullie! Voor Ot maakte ik een ezel van een lege koekjesdoos, zes toiletrollen en een bus zilveren verf van 2 euro van de Action.

Wat heb je nodig voor een ezel surprise?

 • 6 wc rollen
 • 1 lege koekjesverpakking
 • lijm
 • plakband
 • zilveren spuitverf van de Action ad. 2 euro.

Bereidingsduur: ± 20 minuten

Bereidingswijze van deze zilveren ezel surprise

 1. Doe het cadeau in de lege koekjesverpakking.
 2. Maak inkepingen van ongeveer 1 cm aan de bovenkant van de toiletrollen, en vouw die om.
 3. Plak de toiletrollen op de koekjesverpakking met lijm, en verstevig met plakband.
 4. Snijd een gleuf in de koekjesverpakking.
 5. Duw een toiletrol plat, en duw hem in de gleuf: dit wordt de nek!
 6. Maak een gleuf in een wc rol, en duw die op de platte wc-rol/nek.
 7. Knip van karton twee oren, en bevestig die met nietjes
 8. Spuit de ezel met de verf!

En zie hier het trots resultaat: tetteretèèè!!!

surprise tip

surprisetip

Leestips

Kom morgen terug, want dan laat ik zien hoe ik voor Piet een voetbalveld uit mijn mouw schudde!!! Ergernis blijkt mijn creativiteit tot grote hoogte te stuwen.b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, het kind maakt de surprise met een beetje hulp, maar wat belachelijk dat jij hem moet maken.
  Het wordt steeds gekker. Je hebt het mooi gefixed:)

 2. Ik ben zo een type moeder die zich ermee bemoeit. Dat zal ik bekennen.
  Ik krijg juist altijd commentaar dat ik een ‘uitslover’ ben.
  Ik heb me voorgenomen dit jaar dat niet te doen maar mijn kind heeft nog niets gedaan. Nul, nada, niente.
  Dus ik weet nog niet of ik mijn voornemen waar kan maken…
  Gr,
  Julia

 3. o wat irritant, ik zou da hels worden als ik zo iets te horen zou krijgen. Het gaat toch om het idee, en niet zozeer om het eindresultaat? Maar die ezel ziet er puik uit overigens hoor!
  Hier hebben we al dagen discussies over te maken surprise voor school. Wij zijn alle 3 heel onhandig met knutselen en ik vrees dat we niet verder komen dat de surpise van een doos in een doos in een doos in een doos…..

 4. Oh, ik weet nu weer waarom en wanneer mijn laatste restje pret om Sinterklaas verdween. Dat was toen de juf van school opbelde dat de surprise die mijn zoon geknutseld had niet goed genoeg was. Zij had alle pakjes opengemaakt en ‘gekeurd’. Juf en zoon lagen elkaar al niet goed, maar dat werd er na die middag niet beter op. Ik heb de hele avond en halve nacht nog zitten knutselen aan iets beters, heb zoon naar bed gestuurd. Maar wat had ik vanaf die dag een absolute hekel aan dat Sintfeest. Vooral toen ik hoorde dat andere kinderen en ouders ook die telefoontjes hadden gekregen. Je zou denken: ha solidariteit, you’re not the only one. Nou dat pakte in dit geval zo uit dat alle bewuste ouders de pest aan het Sintfeest kregen.We hebben de juf spottend voorgesteld dat wij als ouders dan ook maar de lootjes moesten gaan trekken.
  Groet, Hsm.

 5. Wat een rare school, het gaat er toch juist om dat de kinderen de surprises zelf maken (met een beetje hulp van…)Het hoeft toch niet helemaal perfect te zijn. Idd fijn dat je over een tijdje van deze school af bent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.