Jezelf buitengesloten? 5 opties!

jezelf buitengesloten

Heb je jezelf buitengesloten?

Het gebeurt veel mensen wel eens.

Dat moment waarop je de voordeur in het slot hoort vallen, en tegelijkertijd beseft: ‘De sleutel ligt nog binnen!’ is geen pretje!

Ik spreek uit ervaring! Ik heb mezelf namelijk ooit via het openstaande keukenraampje het huis binnengewurmd. Toen prees ik mezelf wel eventje gelukkig met mijn drang om altijd ramen open te hebben om te luchten!

Hieronder een artikel van Jaron over wat je moet doen als je jezelf hebt buiten gesloten.

Jezelf buitengesloten? Wat te doen!

Iedereen gebeurt het wel eens, je trekt de deur achter je dicht en dan bedenk je je dat je sleutels nog in je andere jas zitten. Of ze zitten nog aan de binnenkant in de deur. Wat nu? Jezelf buitensluiten komt nooit goed, uit. En het gebeurt doorgaans ook precies als je net even haast hebt. In deze blog geven we een aantal oplossingen om te zorgen dat je jezelf niet meer buitensluit. En wat je kan doen als het toch gebeurt.

1. Bewaar je sleutels op een vaste plek

Door je sleutels op een vaste plek te bewaren, zul je minder vaak hoeven zoeken naar je sleutels. Heel veel mensen hebben gelijk naast de voordeur ergens een of een haakje aan de muur of een schaaltje op de kast, waar de sleutels in komen na binnenkomst.Zoals jezelf buitengesloten

Of leg ze in een speciaal sleutelbakje:

Screenshot 2023 02 22 at 11.18.12

Op deze manier weet je altijd waar jouw sleutels zijn, en zul je er ook minder snel vanuit gaan dat je ze bij je hebt terwijl ze nog binnen liggen. Het is wel van belang dat je dit dan altijd doet, want anders ga je alsnog twijfelen en sta je binnen de kortste keren weer buiten zonder sleutel.

2. Laat een extra sleutel maken

Wat je kan doen om beter voorbereid te zijn op het moment dat je jezelf hebt buitengesloten, is een extra sleutel laten maken. Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze bij een vriend of familielid in de buurt te beware,n of je kunt er een leuke verstopplek* voor zoeken ergens rondom het huis.

Pas hier wel mee op, want als iemand je die sleutel ziet pakken kunnen zij in principe zo je huis in als je er niet bent. Vooral het alternatief om de sleutel bij een kennis in de buurt te bewaren is een goed idee. Als je jezelf dan een keer hebt buitengesloten kan je die persoon bellen in plaats van dat je helemaal de slotenmaker moet bellen.

3. Zet in een slotenmaker in je contacten

Daarnaast is het handig om altijd een slotenmaker in je contacten te hebben voor het geval dat. Dit zorgt ervoor dat als je wel met een slotenprobleem zit, je tenminste iemand kan bellen die het voor je kan oplossen. Het voordeel aan een slotenmaker, is dat ze ervoor zorgen dat je zonder schade weer naar binnen kan. Dit is natuurlijk erg fijn en scheelt veel gedoe. Daarnaast is een slotenmaker eigenlijk altijd bereikbaar.

4. Kijk of je ergens anders je huis in kunt

Als je ergens anders je huis in kunt betekent dat twee dingen: je huis is niet inbraakveilig, en je hebt geluk! Want dit betekent dat je toch je huis in kunt, ook al heb je jezelf buitengesloten. Maar ben je eenmaal binnen, denk dan eens goed na over het feit dat je blijkbaar bij jezelf kon inbreken.

5. Probeer in te breken bij jezelf

Op televisie lukt het mensen vaak om met behulp van een credit card een huis binnen te komen. Die duwen ze dan in de ruimte tussen de deur en de deurpost. Dit kun je zelf ook proberen. Neem je credit card of ander pasje en duw die tussen de deur en de deurpost. Het doel is de zogenoemde dagschoot in te drukken.

dagschoot

Jezelf buitengesloten van je auto

Dankjewel Joran. Vooral de tip om een slotenmaker in je lijst met contacten op je smartphone te zetten vind ik heel goed. De sleutels op een vaste plek bewaren is natuurlijk ook een goede tip, maar dat is er zo eentje waar het bij mij vaak fout gaat.

Zo heb ik een handige schoudertas met diverse vakjes. Die tas heb ik al een jaar of 5. Ik kocht hem met het idee: ‘Dan doe ik voortaan in een vast vakje mijn huissleutel!’ Maar ik weet niet wat het is, dat doe ik dus nooit…. Ik loop nog steeds te grabbelen en te zoeken in mijn tas op zoek naar mijn huissleutels.

Jezelf buitengesloten met je kind in de auto…

Behalve jezelf buitensluiten van je huis kun je jezelf ook buitensluiten van je auto. Ik ben bezig met het boek De Thuisblijfvader van Tim Gouw. Hij beschrijft heel treffend de stress en paniek van jezelf buitensluiten van je auto. Vooral omdat hij zijn dochtertje al wel in de auto had gezet met de autosleutels in haar handjes. En het was heet…. Tim schrijft:

‘Door het raampje zie ik Vera zitten met in haar rechterhandje de autosleutel. Hoe kon ik zo stom zijn die vergeten terug te pakken? (…) Het is tien uur ‘s ochtends en al duizend graden buiten. Ik weet niet precies hoelang Vera al binnen zit, maar in mijn hoofd is de auto inmiddels in een hoogoven veranderd waarin mijn dochter levend gebraden wordt.’

Uiteindelijk beseft hij gelukkig dat hij een reservesleutel van zijn auto heeft!

Jezelf buitengesloten van je auto: hoe kom je er weer in?

De ijzerdraad methode

Op televisie zie ik mensen altijd met een soort ijzerdraadje vrij eenvoudig in een afgesloten auto komen. Dat draadje steken ze dan in het autoslot, dan wriemelen ze een beetje en voila! De autodeur gaat open. Wat je ook wel eens ziet is dat ze via een openstaand autoraampje met een ijzerdraadje het knopje van de deur omhoog kunnen trekken. Maar goed, dan moet je maar net een ijzerdraadje bij de hand hebben en bovendien handig zijn.

De reserve sleutel methode

Veel beter is het om een reserve sleutel te hebben! Net zoals Tim Gouw in zijn boek. Heb je geen reserve sleutel? Dan kun je ook je autodealer bellen. Soms weten die nog een trucje. Weet ook je autodealer geen raad? Dan heb je nog de opties van een slotenmaker bellen of pechhulp van de ANWB. De laatste optie is je autoraampje intikken, maar dan zit je daarna met een kapot raam.

Jezelf buitengesloten samenvatting

Heb je jezelf buitengesloten van je huis? Dan zijn er 2 scenarios:

 1. De sleutel zit aan de binnenkant in de voordeur. Tenzij je ze er van buitenaf uit kunt duwen heeft een reservesleutel dan niet zoveel zin. Als er een brievenbus in je deur zit, zou je kunnen proberen met kunst en vliegwerk de sleutel uit de deur te hengelen.
 2. De sleutel zit in je jaszak of ligt ergens op je keukentafel of zo. In dit geval is het ideale scenario dat je buren een reservesleutel hebben van jouw huis. En dat ze thuis zijn.

Leestip

Autosleutel kwijt

*Ik heb dus zo’n leuke verstopsteen ook wel sleutelsteen gekocht. Hij lijkt op een gewone steen, en je kunt er een sleutel in doen. Er is maar één probleem: ik ben veels te bang dat inbrekers de ‘steen’ herkennen als sleutelsteen… Dus ik durf hem niet te gebruiken.

Jezelf buitengesloten: is het jou wel eens overkomen? Hoe heb jij het toen opgelost?

Similar Posts

32 Comments

 1. toen ik me een paar jaar geleden had buitengesloten ben ik naar de kroeg van mijn zusje gegaan en heb geduldig gewacht totdat er familie thuiskwamen. Dat was ook geen straf.

  Love As Always
  Dimario

 2. Wij hebben een vaste plek,waar we altijd de achterdeursleutel neerleggen,als we weggaan. Helaas mijn man steekt hem wel eens gedachteloos in zijn zak. Voor die gevallen heb ik nog een veilig plekje met sleutel en dat weet niemand.Erger is,als ook de poort op de grendel zit

 3. Haha, een beetje hetzelfde als Dimario. Bij mij tegenover ligt een Pizzeria, daar kon ik wel terecht totdat mijn vrouw thuiskwam. En een autosleutel heb ik niet nodig, dat werkt bij mij iets anders…

  1. hahaha ja dat is mij wel eens overkomen helaas moest ik een slotenmaker bellen op zaterdag 🙈 kassa !….nu heb ergens een reserve sleutel liggen dan maar wel hopen dat die persoon thuis 🍀🍀🍀 groetjes knuffel van mij ❤️

 4. Vacantiehuis in Tauranga Nieuw Zealand: de enige sleutel lag binnen en de deur viel automatisch in het slot! De slotenmaker was snel maar niet goedkoop. De rest van de vakantie heeft de sleutel aan een ketting om mijn nek gebungeld.

 5. Ik had ook gehad. Toen ging Ferry naar broer toe om sleutel te halen. Hij woonde in de buurt. Dus makkelijk voor ons op te halen. Eventjes geduurd voordat er kwam. Deur was dicht gewaaid bij ons. Vandaar. Makkelijk tipjes van jou om te bergen. Fijne dag.

 6. Ooit heb ik mij zelf eens buitengesloten, met mijn dochtertje van 3 maanden, toen mij sleutel afbrak bij het op slot doen van de voordeur.
  De huismeester, die een kantoor in t zelfde pand had, vertelde mij toen dat ik de gebroken sleutel weer in het slot moet steken, sleutel gewoon omdraaien en dan kwam ik mijn huis in. Dat schijn je eenmalig te kunnen doen en lukt bijna altijd. Bij mij lukte het ook! Eenmaal binnen kun je dan op je gemak een slotenmaker of huismeester bellen.

 7. De voordeursleutel zit altijd in m’n muntenportemonneetje in m’n broekzak. Mijn voordeur kan niet in het slot vallen, vanwege de isolatie moet ik die in het slot trekken. Voordat ik dat doe voel ik of ik de sleutel bij me heb. Kan misgaan bij het wisselen van broek. Heb wel een keer gehad dat een redelijk nieuwe sleutel afbrak en een deel in het slot bleef zitten. Natuurlijk om 10 uur ‘s avonds. Gelukkig brandde er nog licht bij een klussende overbuurman. Met 1 tangetje lukte het. Andes had ik het slot moeten laten uit boren. Ijzerdraadje werkt niet bij een deur op slot.

 8. Altijd balen! Het is mij gelukkig al een paar jaar niet overkomen. Wij hebben trouwens reservesleutel bij onze ouders liggen. Voor het geval dat het toch een keer gebeurd

 9. Mijn sleutels hangen altijd standaard in het sleutelkastje. Eerste wat ik doe als ik thuis ben: sleutels ophangen, daarna jas en schoenen uit

 10. Dat kan gebeuren, er zijn oplossingen voor.
  Een slotenmaker laten komen begint bij minimaal 100 €.
  Gelukkig heb ik kinderen in de buurt wonen. Hans

 11. Ik heb mezelf gelukkig nog nooit buiten gesloten. Ik heb mijn sleutels altijd op een vaste plek en controleer het altijd voor ik de deur uit ga. En mocht het onverhoopt toch een keer gebeuren, mijn ouders hebben een reserve sleutel van de woning en de verhuurder ook.

 12. Mijn bovenburen hebben een reservesleutel. Ik heb ze nog nooit om de sleutel hoeven vragen. Mijn sleutels zitten altijd in het slot van de voordeur dus ik kan ze eigenlijk niet vergeten.

 13. Oh ik heb me sowieso al twee keer buitengesloten uit mijn eigen huis. Toen ik de post eruit wilde halen, drukte ik uit automatisme de deur achter me dicht, zonder een sleutel bij me hebben. Zo dom.. en de buren hebben bij ons ook geen reservesleutel, dus dat schoot ook niet op haha.

 14. Het is mij nog niet overkomen. Ikbewaar sleutels op een vaste plek. Mijn broer is wel eens door het raam in de garage geklommen

 15. Dat niet. Wel heeft mijn man ooit de deur open laten staan voordat we naar het werk gingen. Ook zo handig. Gelukkig zag een buurvrouw het en die vond het niet pluis en had de deur dichtgetrokken. Inmiddels jaren verder heb ik dit al tig keer bij andere buren gedaan. Ook bij een die een (grote) logeerhond hadden die zelf de voordeur van binnenuit kon openen (echt gebeurd). Die buren kende ik niet goed maar na speurwerk wist ik hem te bereiken bij zijn werk. Pff.
  Nog even een opmerking over dat sleutelkastje of schaaltje. In mijn beleving is dat hartstikke niet handig om te doen. Zo van: Inbreker, hier hangt de autosleutel, de reservesleutel, de sleutel van mijn werk, fiets en alles. Of ben ik nu zo naïef?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.