Geox kinderschoenen review: binnen maand kapot

geox kinderschoenen review

Hieronder mijn Geox kinderschoenen review.

Geox kinderschoenen gekocht

Half mei kocht ik voor mijn jongste zoon Piet (6) een paar Geox sandalen bij Schuurman Schoenen. Het waren Geox schoenen met van die knipperende lichtjes in de zolen voor 39,95. Ik vond ze aan de dure kant, maar ik heb altijd het idee dat Geox een goed merk is, dus had ik het er wel voor over. Bovendien was Piet helemaal verrukt van die knipperlichtjes…

Geox sandaal: klittenband geknapt

Een maand later kwam Piet bij mij met twee helften van het klittenband, waarmee je de sandaal kon sluiten. Het was gewoon door midden geknapt. Ook was de voorkant van de schoen, bij de tenen, al helemaal versleten, en had het leer losgelaten. Nou vond ik dat nog niet zo erg, want hij kon de schoenen er wel om dragen, maar dit klittebandprobleem maakte de sandalen ‘total loss’.

Terug naar de schoenenwinkel

Natuurlijk had ik het bonnetje niet meer, maar ik had het bedrag gepind en dus printte ik een afdruk van mijn rekeningoverzicht uit, en nam dat mee als bewijs naar Schuurman Schoenen waar ik ze had gekocht.

Ik legde het geval voor, en vertelde erbij dat ik behoorlijk teleurgesteld was in het merk Geox, en dat ik een maand wel erg snel vond voor dit debacle! Na een kort overleg bood ze aan dat ik een ander paar mocht uitzoeken.

Geld terug gekregen

Maar omdat ik Piet niet bij me had, zei ik dat ik daar niet veel voor voelde. Toen bood ze me een tegoedbon aan, maar in een vlaag van assertiviteit zei ik:

‘Ik heb eigenlijk het liefst mijn geld terug.’

En toen kreeg ik het aankoopbedrag terug. Dus mijn complimenten voor de klantenservice van Schuurman Schoenen!

Overigens bleek het feit dat de schoenen geregistreerd waren met mijn klantenkaart ook behulpzaam: daardoor hadden ze de gegevens van de schoenen en mijn aankoop in hun computer staan. Ik heb nu een heel nieuwe waardering voor klantenkaarten!

Geox kinderschoenen review samenvattend

In Geox kinderschoenen ben ik zwaar teleurgesteld, maar de klantenservice van Schuurman Schoenen vind ik top.

Leestip

Kinderschoenen kopen

Heb jij ervaringen met Geox schoenen?
Zijn ze positief of negatief?
Heb je een favoriet schoenenmerk?

Similar Posts

9 Comments

 1. ja vorig jaar had mijn zoontje geox veterschoenen!60 euro en drie kwart jaar gedragen…superfijn en niets mee gebeurd. zijn mooi gebleven ondanks iedere dag dragen.Jammer dat ze niet meer pasten, maar ik bewaar ze wel

 2. Heel netjes van de schoenenwinkel! Ik heb ook een keer Geox voor mijn zoontje gekocht. Waardeloos, binnen de kortste keren waren ze helemaal uitgelopen en slofte hij er als een gek op.
  En toch heb ik voor mezelf ook eens Geox-schoenen gekocht en die waren geweldig! Dus wat ik er van moet vinden? Misschien is het de combinatie Geox-jongens die niet werkt.

 3. mijn kindjes hebben moeilijke voeten schoenen onder 60 euro lukt niet ( oo ja wel een keer )

  heb ook eens geox schoentje (maat 20) gehad maar mijn zoontje liep er niet goed mee en had echt wel stink voetjes met geox

  super van de schoen winkel .

 4. Ik koop bij de Scapino van die Dr. Visser schoentjes voor mijn zoontje. Het laatste paar dat ik kocht, heeft hij de hele winter gedragen en toen kreeg ik nóg de vraag of hij nieuwe schoenen had. Geweldig. Ze kostten ongeveer 35 euro, geloof ik.

 5. Wij hebben afgelopen maand ‘tzelfde gehad met een paar Ecco schoenen voor meisjes.

  Helaas was onze schoenenwinkel wat minder behulpzaam…. maar na lang discussieren en vooral op-mijn-rechten-staan, hebben ze toch besloten om ons een ander paar uit te laten zoeken.

  Wat kinderschoenen betreft stem ik voor 1 (of eventueel 2) paar goedkopere schoenen, maar wel van leer. Plat gezegd.. veel verschil zit er tegenwoordig niet meer in dure of goedkope schoenen, alles is chinese massaproduktie..

 6. Met kinderschoenen heb ik geen ervaring maar mijn vriend heeft een paar Geox schoenen en hoewel ze beweren dat deze schoenen ademen door de gaatjes in de zool moet ik helaas constateren dat mijn vriend nog nooit zulke stinkvoeten heeft gehad als in deze Geox schoenen! Niet zulke goede ervaringen mee dus. Wel fijn dat je het geld terug hebt gekregen, zo hoort het!
  Groetjes, Dagmar. https://bewustconsumeren.web-log.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.