Kinderschoenen: het belang van een goede schoen

kinderschoenen
In De Gelderlander las ik weer eens zo’n artikel, waarvan ik als moeder in de stress schiet. Het ging over kinderschoenen.

Kinderschoen stress: Het is allemaal de schuld van Dr. Visser!

Het ging over kinderschoenen, en hoe mijn generatie moeders, haar kinderen op slecht schoeisel laat lopen. Gelukkig is het niet helemaal onze schuld: de grote zondebok is dr. Visser, je weet wel, die van Scapino.

Die heeft met zijn verhaal dat verantwoorde schoenen niet duur hoeven te zijn, de boel verziekt, volgens het artikel. Ouders hebben namelijk massaal onthouden, dat schoenen goedkoop mogen zijn, en dus loopt de huidige generatie op sportschoenen, gympen en te kleine Uggs. Met alle nare gevolgen van dien.

Onze ouders deden het wel goed met kinderschoenen

Het artikel maakt er melding van dat ónze ouders, ons nog wél de juiste schoenen gaven. Wie heeft er geen trauma over die stomme Piedro’s, Renata’s en Bunnie’s. Maar wij zullen geen rugklachten krijgen, omdat we slechte schoenen droegen.

Kinderschoenen kopen via internet is slecht!

De verkoop van schoenen via internet was de expert in het artikel ook een doorn in het oog. En eigenlijk kan ik dat wel begrijpen. In een schoenenwinkel worden de voeten van je kind opgemeten, je drukt eens op de neus van de schoen om te bepalen waar de tenen zitten, en je voelt of hij goed aansluit. Dat kan allemaal niet als je ze online koopt. Je kunt er natuurlijk een aantal tegelijk bestellen, uit proberen, en eventueel weer terug sturen, maar vaak ben je dan toch al de verzendkosten kwijt. En zelf vind ik het ‘eng’ om zo’n grote bestelling te doen.

Met dit allemaal in gedachten durfde ik niet meer naar de Scapino, Schoenenreus of Bristol voor een paar kinderschoenen voor mijn zoon Ot.

En dus ging ik dan maar naar een ‘echte’ schoenenzaak, waar gelukkig in de etalage grote knaloranje posters hingen die kortingen tot 70% beloofden.
De meneer in de winkel had het artikel ook gelezen, en al menige bezorgde ouder in de winkel gehad!

Op zijn aanwijzingen heb ik voor mijn zoon (10) een paar degelijke schoenen gekocht, waarvan ik zeker weet dat ze goed zijn voor zijn voeten, en ik dus weer rustig kan slapen. En ze waren voor de helft van de prijs: 60,-. De originele prijs was 120,-.

Nep Uggs bij Scapino

Wat helemaal slecht is voor de kindervoet zijn Uggs vermoed ik. Laat staan nep uggs bij Scapino of Bristol. is het dan goed nieuws dat ze bij Scapino ook echte Uggs verkopen? Maar ze hebben ook nep uggs bij Scapino van onder andere het merk Hush Puppies.

Lees ook mijn post over Schoenen schoonmaken.

Koop jij kinderschoenen via internet?
En moest jij als kind van je ouders verantwoorde schoenen dragen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Hahaa, oei trauma. Ik moest ook van die vreselijke schoenen, van de gereformeerde schoenenwinkel. Ik liep altijd met mijn voeten naar binnen en slofte nogal.

  Toen ik 12 was kreeg ik een keer Adidas schoenen en ging spontaan rechtop lopen en met rechtere voeten. Rugklachten kwamen niet van schoenen maar door mijn vreselijk holle rug. Paar keer naar Mensendieck en dat was ook over.

  Die verantwoorde schoenen, die kunnen ze toch ook gewoon leuk maken? Ik liep altijd met vreselijke suede gevallen in blauw met gezellige rode en groene veters enzo. En ik had ook nog een bril, waaah! :D

 2. Hahaha Valhalla NERDALERT! ;) Nee grapje.
  Moest ook verantwoorde schoenen van mijn ouders dragen vooral toen ik net leerde lopen. Ze hebben altijd wel voor een paar goede schoenen gezorgd, bijvoorbeeld van het merk Elephanten. Daar koop ik nu schoenen van voor mijn jongste. Ze zijn 70 euro en vroeger 70 gulden. Whaaa!
  Mijn oudste loopt op Clarks schoentjes. Die heeft een breed voetje en Clarks is het enige merk met breedte maten (zover ik weet). Ze hebben altijd 2 of 3 nieuwe modellen per seizoen en eigenlijk maakt het dat ook wel gemakkelijker om te kiezen. Ook heel fijn is dat ze groeiruimte in de maat meenemen. Ze houden rekening met het feit dat die hele kleine voetjes per 3 a 4 maanden een maat groeien. Dus zo doe je echt wel een seizoen met een paar schoenen.

  Afwisselen van schoenen is ook heel goed voor je voeten. Dat doen we hier eigenlijk niet, zouden we meer moeten doen. Zelf heb ik een tijd lang op die goedkoopies gelopen maar nu heb ik liever 2 of 3 paar goede schoenen waar tussen ik kan afwisselen.

 3. Wat je schrijft klopt niet. Het is niet de schuld van dr. Visser maar het niet goed lezen van vele ouders, dat maakt een heel groot verschil! (artikel stond ook in onze regionale krant) De schoenen van dr.Visser zijn goed van kwaliteit en pasvorm én zijn niet te duur! . De goedkopere nep-uggs zijn niet goed voor de voeten, net zoals crocs.
  Het blijft altijd belangrijk dat je goed passende schoenen koopt met een goed voetbed en van ademend materiaal.

  Ik droeg als kind piedro schoenen en ook nu draag ik nog altijd goede schoenen. Net zoals onze kinderen. Je krijgt maar 1x voeten en daar moet je zuinig mee zijn. En slechte schoenen kunnen ook veel lichamelijk ongemak veroorzaken (rugpijn o.a.)

 4. Wij hebben voor onze jongste zoon h.ush p.uppies bij de s.capino gekocht!
  Ze waren maar dertig euro, echt een koopje. Bij de goede schoenwinkel koop ik alleen in de uitverkoop zo kreeg dochter daar leren laarzen. Het is echt onzin bij de scapino verkopen ze ook echt goede schoenen. Ik loop zelf het liefst op blote voeten.. En op B,jorn b.org sneakers bij de kringloop vandaan 2,50 cooooooooollll zeggen mijn kinderen..

 5. Mijn moeder droeg als kind altijd rubber laarzen en schoenen die al door een ander gedragen waren. Ze loopt al 75 zonder enig probleem.
  Ik koop schoenen via internet en ben dol op de topmerkoutlet. Duurdere schoenen blijven vaak wel mooier en zien er mooier uit maar zolang de voeten de ruimte hebben maakt het volgens mij niet zoveel uit.

 6. De kinderen (2) dragen voor bijzondere gelegenheden nette schoenen, maar door de week meestal ook van de goedkopere merken. Zoon en dochter hebben alleen vaker problemen in dat soort schoenen, maar voor school zijn ze goed genoeg. Thuis blijven ze toch in de garage of in de bijkeuken op de deurmat. In de zomer gaan de slippers hier ook weer op zolder, dat went vanzelf.

 7. Mijn oudste dochter (nu35) droeg altijd goede schoenen (en dure) Ze heeft zelfs steunzolen gehad! Maar een voet die niet wil, verander je niet. Ze heeft nog steeds platvoeten. Terwijl m’n kleinkinderen vanalles dragen, gaat prima!
  Ik vind het tamelijk duur, goede schoenen, vooral ook omdat ze er zo snel uitgroeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.