Reacties

Kinderschoenen: het belang van een goede schoen — 8 reacties

 1. Hahaa, oei trauma. Ik moest ook van die vreselijke schoenen, van de gereformeerde schoenenwinkel. Ik liep altijd met mijn voeten naar binnen en slofte nogal.

  Toen ik 12 was kreeg ik een keer Adidas schoenen en ging spontaan rechtop lopen en met rechtere voeten. Rugklachten kwamen niet van schoenen maar door mijn vreselijk holle rug. Paar keer naar Mensendieck en dat was ook over.

  Die verantwoorde schoenen, die kunnen ze toch ook gewoon leuk maken? Ik liep altijd met vreselijke suede gevallen in blauw met gezellige rode en groene veters enzo. En ik had ook nog een bril, waaah! :D

 2. Hahaha Valhalla NERDALERT! ;) Nee grapje.
  Moest ook verantwoorde schoenen van mijn ouders dragen vooral toen ik net leerde lopen. Ze hebben altijd wel voor een paar goede schoenen gezorgd, bijvoorbeeld van het merk Elephanten. Daar koop ik nu schoenen van voor mijn jongste. Ze zijn 70 euro en vroeger 70 gulden. Whaaa!
  Mijn oudste loopt op Clarks schoentjes. Die heeft een breed voetje en Clarks is het enige merk met breedte maten (zover ik weet). Ze hebben altijd 2 of 3 nieuwe modellen per seizoen en eigenlijk maakt het dat ook wel gemakkelijker om te kiezen. Ook heel fijn is dat ze groeiruimte in de maat meenemen. Ze houden rekening met het feit dat die hele kleine voetjes per 3 a 4 maanden een maat groeien. Dus zo doe je echt wel een seizoen met een paar schoenen.

  Afwisselen van schoenen is ook heel goed voor je voeten. Dat doen we hier eigenlijk niet, zouden we meer moeten doen. Zelf heb ik een tijd lang op die goedkoopies gelopen maar nu heb ik liever 2 of 3 paar goede schoenen waar tussen ik kan afwisselen.

 3. Wat je schrijft klopt niet. Het is niet de schuld van dr. Visser maar het niet goed lezen van vele ouders, dat maakt een heel groot verschil! (artikel stond ook in onze regionale krant) De schoenen van dr.Visser zijn goed van kwaliteit en pasvorm én zijn niet te duur! . De goedkopere nep-uggs zijn niet goed voor de voeten, net zoals crocs.
  Het blijft altijd belangrijk dat je goed passende schoenen koopt met een goed voetbed en van ademend materiaal.

  Ik droeg als kind piedro schoenen en ook nu draag ik nog altijd goede schoenen. Net zoals onze kinderen. Je krijgt maar 1x voeten en daar moet je zuinig mee zijn. En slechte schoenen kunnen ook veel lichamelijk ongemak veroorzaken (rugpijn o.a.)

 4. Wij hebben voor onze jongste zoon h.ush p.uppies bij de s.capino gekocht!
  Ze waren maar dertig euro, echt een koopje. Bij de goede schoenwinkel koop ik alleen in de uitverkoop zo kreeg dochter daar leren laarzen. Het is echt onzin bij de scapino verkopen ze ook echt goede schoenen. Ik loop zelf het liefst op blote voeten.. En op B,jorn b.org sneakers bij de kringloop vandaan 2,50 cooooooooollll zeggen mijn kinderen..

 5. Mijn moeder droeg als kind altijd rubber laarzen en schoenen die al door een ander gedragen waren. Ze loopt al 75 zonder enig probleem.
  Ik koop schoenen via internet en ben dol op de topmerkoutlet. Duurdere schoenen blijven vaak wel mooier en zien er mooier uit maar zolang de voeten de ruimte hebben maakt het volgens mij niet zoveel uit.

 6. De kinderen (2) dragen voor bijzondere gelegenheden nette schoenen, maar door de week meestal ook van de goedkopere merken. Zoon en dochter hebben alleen vaker problemen in dat soort schoenen, maar voor school zijn ze goed genoeg. Thuis blijven ze toch in de garage of in de bijkeuken op de deurmat. In de zomer gaan de slippers hier ook weer op zolder, dat went vanzelf.

 7. Mijn oudste dochter (nu35) droeg altijd goede schoenen (en dure) Ze heeft zelfs steunzolen gehad! Maar een voet die niet wil, verander je niet. Ze heeft nog steeds platvoeten. Terwijl m'n kleinkinderen vanalles dragen, gaat prima!
  Ik vind het tamelijk duur, goede schoenen, vooral ook omdat ze er zo snel uitgroeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder