Kinderschoenen: het belang van een goede schoen

kinderschoenen
In De Gelderlander las ik weer eens zo’n artikel, waarvan ik als moeder in de stress schiet. Het ging over kinderschoenen.

Kinderschoen stress: Het is allemaal de schuld van Dr. Visser!

Het ging over kinderschoenen, en hoe mijn generatie moeders, haar kinderen op slecht schoeisel laat lopen. Gelukkig is het niet helemaal onze schuld: de grote zondebok is dr. Visser, je weet wel, die van Scapino.

Die heeft met zijn verhaal dat verantwoorde schoenen niet duur hoeven te zijn, de boel verziekt, volgens het artikel. Ouders hebben namelijk massaal onthouden, dat schoenen goedkoop mogen zijn, en dus loopt de huidige generatie op sportschoenen, gympen en te kleine Uggs. Met alle nare gevolgen van dien.

Onze ouders deden het wel goed met kinderschoenen

Het artikel maakt er melding van dat ónze ouders, ons nog wél de juiste schoenen gaven. Wie heeft er geen trauma over die stomme Piedro’s, Renata’s en Bunnie’s. Maar wij zullen geen rugklachten krijgen, omdat we slechte schoenen droegen.

Kinderschoenen kopen via internet is slecht!

De verkoop van schoenen via internet was de expert in het artikel ook een doorn in het oog. En eigenlijk kan ik dat wel begrijpen. In een schoenenwinkel worden de voeten van je kind opgemeten, je drukt eens op de neus van de schoen om te bepalen waar de tenen zitten, en je voelt of hij goed aansluit. Dat kan allemaal niet als je ze online koopt. Je kunt er natuurlijk een aantal tegelijk bestellen, uit proberen, en eventueel weer terug sturen, maar vaak ben je dan toch al de verzendkosten kwijt. En zelf vind ik het ‘eng’ om zo’n grote bestelling te doen.

Met dit allemaal in gedachten durfde ik niet meer naar de Scapino, Schoenenreus of Bristol voor een paar kinderschoenen voor mijn zoon Ot.

En dus ging ik dan maar naar een ‘echte’ schoenenzaak, waar gelukkig in de etalage grote knaloranje posters hingen die kortingen tot 70% beloofden.
De meneer in de winkel had het artikel ook gelezen, en al menige bezorgde ouder in de winkel gehad!

Op zijn aanwijzingen heb ik voor mijn zoon (10) een paar degelijke schoenen gekocht, waarvan ik zeker weet dat ze goed zijn voor zijn voeten, en ik dus weer rustig kan slapen. En ze waren voor de helft van de prijs: 60,-. De originele prijs was 120,-.

Nep Uggs bij Scapino

Wat helemaal slecht is voor de kindervoet zijn Uggs vermoed ik. Laat staan nep uggs bij Scapino of Bristol. is het dan goed nieuws dat ze bij Scapino ook echte Uggs verkopen? Maar ze hebben ook nep uggs bij Scapino van onder andere het merk Hush Puppies.

Geox kinderschoenen september 2012

geox schoenen

Kinderen groeien regelmatig uit hun schoenen, en met de herfst op komst, wil ik natuurlijk wel dat de kinderen goede schoenen hebben. Dus ging ik met mijn jongste zoon op pad. Bij schoenen is het helaas vaak zo dat de schoenen die ík mooi vind, verafschuwd worden door mijn kinderen, en andersom.

Dus toen we deze Geox schoenen zagen, met lichtgevende lampjes in de zool, wist ik meteen: die gaat mijn jongste zoon prachtig vinden! En ja hoor, hij rende er meteen op af. Het was liefde op het eerste gezicht. Nou laat ik mijn kinderen vrij om te kiezen, binnen redelijke grenzen. En Geox schoenen schijnen een prima pasvorm te hebben, en zijn niet slecht voor kindervoetjes. Kortom ik had geen poot om op te staan, en heb ze meteen gekocht.

Ze waren voor de helft, dus we konden ze voor 45 euro meenemen. Mijn jongste zoon was dolgelukkig met zijn ‘mooie’ schoenen, en ik was blij dat we een paar verantwoorde schoenen hadden, voor een goede prijs.

Kinderschoenen kopen is niet leuk!

Ik vind kinderschoenen kopen echt een crime, terwijl ik wel van winkelen houdt. Dat verbaast me zelf: je zou toch denken dat kinderschoenen nodig hebben een welkom excuus was om te gaan shoppen! Maar ik vind het enorm lastig om te bepalen welke schoenen van goede kwaliteit zijn, en of ze wel goed passen. Dan kun je natuurlijk naar een dure schoenenwinkel gaan, maar daar zijn de prijzen weer veels te hoog…

Als het om kinderschoenen gaat voel ik de verantwoordelijkheid zwaar op mijn schouders drukken. Want ik ken de verhalen over problemen op latere leeftijd als gevolg van verkeerde schoenen.

Tegenstrijdige schoen adviezen

Maar ik vind dat de adviezen elkaar vaak tegenspreken. Zo hoor ik enerzijds dat een voetbed niet verstandig is, terwijl ik elders juist lees over het belang van een goed voetbed! En zelfs als je de schoenmaat van je kind weet ben je er nog niet. Want dan moet je nog rekening houden met de vraag of een schoen ‘smal’ of ‘breed’ valt.

Kinderschoenen kopen bij een professional

Om de juiste kinderschoen te vinden, voor een redelijke prijs, hecht ik daarom erg veel waarde aan de hulp van een professional. Maar het lijkt wel alsof veel van het personeel in schoenenwinkels zo van de straat is geplukt. Gezien hun service en adviezen hebben ze nauwelijks kennis van kinderschoenen. Ik vind dat een afknapper.

voeten’ en gisteren dacht ik ineens: ‘Wat valt het licht raar op zijn schoenen! Ze lijken wel gríjs!’ Maar bij nadere beschouwing bleek niet de lichtval verantwoordelijk voor de kleur grijs, maar pure slijtage.

Geox kinderschoenen na 4 maanden december 2012

Kijk, en huiver!

geox kinderschoenen slecht

Ik vind ze er schokkend slecht uit zien. Geen wonder dat mijn zoontje koude voeten kreeg. En helaas speelt mijn jongste zoon niet voortdurend buiten, dus het argument dat hij er dan zeker heel veel op heeft buitengespeeld gaat niet op. De achterkant en zool zien er nog wel redelijk goed uit, maar ja, daar heb je niet zo veel aan met zo’n voorkant…

Geox kindersandalen binnen maand kapot

En toen begon er een vage herinnering te knagen. Had ik niet eerder een slechte ervaring met Geox kinderschoenen? Dan is het handig als je een blog bijhoudt! Na enig zoeken blijk ik inderdaad ooit Geox sandalen gekocht te hebben die binnen een maand kapot waren! Blijkbaar was die teleurstelling weer helemaal weggeëbt toen ik bovenstaande kinderschoenen kocht! Ik ben nogal hardleers geloof ik.

Panama kinderschoenen bij Schuurman Schoenen

Bij Schuurman Schoenen heb ik nu voor 44 euro (uitverkoop!) een paar zwarte, waterproof jongensschoenen gekocht van het merk Panama. Ze hielpen dit keer echt fantastisch en zowel mijn jongste zoontje als ik gingen helemaal blij weer naar huis.

Maar Geox kinderschoenen hebben voor mij voorgoed hun glans verloren. Letterlijk en figuurlijk.

Slechte hulp bij kinderschoenen kopen

Afgelopen zaterdag ging ik op zoek naar een paar nette kinderschoenen voor mijn tienjarige zoon. Een paar nette, dichte schoenen om na de schoolvakantie weer mee te beginnen. Een soort overbrugging tussen sandalen en zijn winterse, zwarte schoenen.

Avance schoenenwinkel

Bij Avance zag hij een paar dat hem wel kon bekoren, en dat ik ook nog net vond kunnen. De mevrouw gaf hem een paar in maat 34 en zei: ‘Jaaa, deze zitten keurig. Hij loopt er goed op.’ Maar ik twijfelde, want ze leken zo groot aan zijn voeten. ‘Mag hij ze ook eens in 33 proberen?’ vroeg ik.

Toen hij maat 33 aan had, zei de mevrouw van de winkel: ‘Jaaa, deze zitten keurig. Hij loopt er goed op.’

Ik verloor acuut mijn vertrouwen in haar. Ze maakte op mij de indruk dat ze met alle winden meewaaide. Als ik niet om een kleinere maat had gevraagd, had ze me zo de schoenen in maat 34 verkocht. En toen ze ook nog met haar duim voelde waar zijn grote teen zat, zónder te zeggen dat hij op beide voeten moest gaan staan, had ik het helemaal gehad.

Ik heb de schoenen niet gekocht. Want ik vind het niet fijn als mensen mij een paar schoenen proberen aan te smeren, in plaats van eerlijk advies geven.

Kindervoeten opmeten: hoe moet het wel?

 1. Bij betere schoenenwinkels worden beide voeten van je kind gemeten: zowel de linker als de rechtervoet.
 2. Vervolgens hebben ze als het goed is zo’n ijzeren stokje dat ze in de schoen leggen, zodat je precies kunt zien hoeveel ruimte je kind nog over heeft in de schoen.
 3. Ooit had je bij sommige schoenenwinkels zelfs een podoscoop. Dat is een lichtbak waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. Zo kun je de drukverdeling van de voet van je kind zien. Maar deze controle heb ik al heel lang niet meer meegemaakt. Wijlen schoenketen Nimco had dat geloof ik.

Kinderschoenen kopen: wie betaalt bepaalt? Augustus 2014

kinderschoenen schuurman

De kinderen hebben hier nog ruim een week weken, maar langzaam maar zeker begin ik me voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Gisteren ging ik  bijvoorbeeld met ze naar de kapper. En mijn jongste zoon moest nieuwe schoenen!

Kind en moeder: andere prioriteiten!

Uit ervaring weet ik dat dit niet makkelijk is. Mijn jongste zoon en ik hebben namelijk verschillende prioriteiten. Ik wil dat het verantwoorde kinderschoenen zijn en niet te duur. Hij wil vooral Leuke schoenen. En helaas blijken onze belangen meestal strijdig met elkaar…

Maar dit keer lukte het gelukkig! Ik ging eerst met hem naar Scapino vanwege de Dr. Visser schoenen. Maar er waren er maar een paar, en die waren te wijd.

Gelukt!

Dus gingen we door naar Schuurmanschoenen, waar ik weet dat ze je meestal wel even helpen. Bovendien hebben ze meestal schoenen in de opruiming. Uiteindelijk vonden we twee paar schoenen die aan alle eisen voldeden:

 • Afgeprijsd, dus niet te duur
 • Goed voor de kindervoet
 • Leuk

Eén paar was kaki/bruin en het andere paar was donkerblauw met witte neuzen. De donkerblauwe vond mijn zoontje het mooist. Maar dit waren duidelijk echte zomerschoenen. En omdat het de bedoeling is dat hij met de nieuwe schoenen de herfst en misschien zelfs de winter kan doen, kocht ik de bruine. Die waren bovendien ook nog goedkoper.

En dit zijn ze geworden:

panama kinderschoen

Wie betaalt bepaalt?

Als ik kinderschoenen koop met mijn kinderen probeer ik zeker rekening te houden met hun wensen. Maar als het aan mijn zoontje had geleden hadden we de blauwe met de witte neuzen gekocht. Ik wil niet een dictator zijn, maar als moeder maak ik dan een afweging. De voordelen van deze schoenen waren:

 1. Ook geschikt voor herfst en winter
 2. Goedkoper

Dr. Visser schoenen bij Scapino

Dr. Visser schoenen zijn tien jaar later nog steeds te koop bij Scapino! Dr. Visser is orthopedisch chirurg, en dat maakt zijn aanbevelingen net wat betrouwbaarder dan als ze van de zaterdaghulp komen. De belofte van Dr. Visser kinderschoenen zijn een soepele zool, een stevige hiel en kwaliteitsschoenen van echt leer. En nog steeds zijn ze heel vriendelijk geprijsd. Veel goedkoper dan kinderschoenen van bij voorbeeld Schuurman schoenen.

dr. visser kinderschoenen

Goede kinderschoenen
Als wij mensen geboren worden, zijn we nog lang niet ‘af’. Waar een baby olifantje meteen na de geboorte  al een paar pasjes zet, kan een mensenbaby helemaal niets.

Ja, huilen en eten.

Kindervoeten groeien tot zo’n 15 jaar

Neem nou kindervoetjes. Die hebben minimaal 15 jaar nodig om hun uiteindelijke vorm te bereiken. En gedurende die 15 jaar is het aan de ouder om ervoor te zorgen dat er niets mis gaat. Met andere woorden: op ouders rust de zware verantwoordelijkheid om hun kind(eren) van het juiste schoeisel te voorzien.

En dat is echt niet altijd zo makkelijk

Tien jaar geleden schreef ik onderstaande blogpost over de schoenen van mijn oudste dochter.

Help, mijn dochter loopt naast haar schoenen! Letterlijk…

Vandaag zag ik tot mijn schrik dat Maartje letterlijk naast haar schoenen liep. Om precies te zijn naast haar hippe bruine laarsjes. En in mijn hoofd hoorde ik de stem van mijn moeder die mij altijd bezwoer:

‘Je moet goede schoenen dragen, anders krijg je later allerlei problemen.’

Daarom ging ik in mijn kindertijd gehuld in spuuglelijke Bunnies. Maar nu ben ik mijn moeder dankbaar dat ze mijn gezeur doorstond en haar zin doordrukte.

Een bloemlezing van wat er mankeerde aan haar schoenen

Dus sommeerde ik Maartje in de auto en reed met haar naar de dichtstbijzijnde kwaliteits-schoenenwinkel, waar de verkoper demonstreerde wat er allemaal mis was met Maartjes laarzen. In de eerste plaats zat er geen hielstuk in.

th Schermafbeelding2010 01 16om145352

En daardoor kon haar voet dus helemaal naast de zool belandden. In de tweede plaats kon je de zool helemaal naar beneden en dubbel buigen. ‘De twee kenmerken van een goede schoen zijn een hielstuk en een stevige zool,’ doceerde de breedsprakige schoenverkoper.

th Schermafbeelding2010 01 16om145444

‘Je hebt blauwe ogen, je hebt groene ogen, je hebt bruine ogen, en je hebt blauwgrijze ogen.’

Waarop hij vervolgde: ‘Je hebt blauwe ogen, je hebt groene ogen, je hebt bruine ogen, en je hebt blauwgrijze ogen. En het een is niet slechter dan het andere. En dan heb je ook nog vier soorten voeten. Een klapvoet, een rechte voet, een voetzoeker, en een koevoet.’ Ik voelde mijn blauwe ogen glazig worden, maar de man was zo vriendelijk dat ik geduldig luisterde.

Toen de schoenmaker eindelijk was uitgepraat hebben we twee paar, goede, schoenen gekocht: twee voor de prijs van één paar. En op weg naar huis orakelde ik tegen Maartje:

‘Later ben je mij dankbaar!’

Wat adviseren ze anno 2020 voor goede kinderschoenen?

Het viel nog niet mee om een onafhankelijke, betrouwbare bron te vinden over goede kinderschoenen. Er is wel allerlei informatie te vinden, maar die komt vaak van schoenenwinkels zelf. Of van orthopeden die een eigen praktijk hebben. Dat betekent niet dat hun informatie niet klopt, maar ik vind het dan toch iets minder onafhankelijk.

2 Wetenschappelijke tijdschriften over kinderschoenen

Vandaar dat ik dan maar in het Engels ging zoeken naar informatie. Zo vond ik twee wetenschappelijk artikelen. Eentje van Pediatrics en eentje van de Canadian Paediatric Society.

Zij zeggen het volgende over kinderschoenen:

 1. Voeten ontwikkelen zich het beste blootsvoets. Laat je kind waar mogelijk dus zoveel mogelijk zonder schoenen lopen.
 2. Kinderen hebben pas schoenen nodig als ze gaan lopen!
 3. De belangrijke functie van schoenen is bescherming tegen verwondingen en infectie.
 4. Stug en drukkend schoeisel kan vervormingen, zwakte en verlies van beweeglijkheid veroorzaken.
 5. De term ‘corrective shoes,’ is verkeerd.
 6. Shock absorptie, verdeling van gewicht en verhoging zijn valide indicaties om een schoen aan te passen.
 7. De keuze voor kinderschoenen moet je doen op basis van hun blote voetjes.
 8. De verkoop van zogenoemde ‘corrigerende schoenen,’ is slecht voor het kind, duur voor de ouders en een ‘discredit voor de medische professie.’
 9. Schoenen moeten goed passen, zacht en licht zijn en ‘cushioned,’ zolen hebben.
 10. Steunzolen worden niet aangeraden voor platvoeten, of als een kind rent als een soort penguin.
 11. Verwijzing naar een orthopeed is nodig als een kind pijn heeft en er sprake is voet en been abnormaliteiten.

Ik heb geprobeerd de punten uit de genoemde wetenschappelijke artikelen zo goed mogelijk om te zetten naar makkelijk leesbaar Nederlands, maar voel je vrij om de oorspronkelijke teksten na te lezen voor de zekerheid.

Nawoord

Of mijn oudste dochter mij inderdaad dankbaar is, weet ik eigenlijk niet. Met dat soort vragen kun je beter wachten tot je dood bent, wil je een positief antwoord krijgen…

Maar in ieder geval heb ik mijn best gedaan om haar voeten optimale kansen te geven.

Per ongeluk je schoenen te groot gekocht? Lees dan mijn post met oplossingen voor schoenen te groot!

Leestip: schoenen repareren

Wat voor soort kinderschoenen droeg jij? En je kinderen?

Gebruikte bronnen: o.a. Pediatrics: Official journal of the American academy of pediatrics, Canadian Pediatric Society, Dr. Phil Maffe, Thuisarts, Voetmax Orthopedie, Loopcentrum.

Huisvlijt bezoekers over kinderschoenen kopen

 • Voor het kopen van kinderschoenen is het van belang dat er gekeken wordt naar de stand van de benen en naar de voeten. Goede schoenen in de jeugd voorkomt veel pijn later. De voeten moeten het lichaam dragen en het moet in de juiste stand staan. De lengtemaat en de breedte hoort bij kinderen altijd gemeten te worden. En feitelijk ook op de podoscoop. Als het goed is wordt er een soort van kaartsysteem bijgehouden, zodat de ontwikkeling van de kindervoet goed kan worden gevolgd. Goede kinderschoenen moeten ademen (geen plastic, maar leer en kurk), er is goede lijm en draaiden gebruikt, zijn van een passende leest, de hielpartij sluit goed, niet te hoog of te laag, stevig genoeg (contrefort) en is soepel genoeg, soepele zolen die kunnen buigen en van een goed materiaal zijn, zodat ze niet zo snel sluiten, passend bij wreef en voorvoet. Verder spelen voetstand, holle of platte voet, lengte tenen en teenstand, hoge of lage wreef, dikte van voet etc allemaal een rol. Als je het gelukt hebt heeft de verkoopster een achtergrond op de röntgen van een ziekenhuis en kan pedicuren. (Els)
 • Hallo, Wij gaan altijd met onze kinderen naar Jansen in Zevenaar. Hier word je altijd superprettig geholpen en de mensen hebben echt verstand van kinderschoenen. Zijn ook echt vakkundig.
  De prijs ligt natuurlijk wel een stukje hoger als Scapino en Van Haren maar ik heb dan wel echt het gevoel dat ze de juiste schoen aan de voet hebben Ik kocht dinsdag voor mijn drie dochters allemaal een paar laarzen en betaalde €89,95 per paar. Ik heb nog nooit gehad dat ze tussendoor kapot waren of zo en er dan rustig de winter mee door kunnen. Wat ik lastig vind is hetgene wat jijzelf ook beschreef je staat dan met je kind in een winkel waar soms jonge meisjes werken en je het zelf maar een beetje moet uitvogelen met de maat en breedte. M.v.g. Janique
 • Ik vind het echt grappig, jouw blogs roepen altijd weer herinneringen van mijn eigen jeugd op. Soms leuke, soms ‘traumatische’. :P Want o, wat had ik vroeger een hekel aan schoenen passen… Constant maar weer keihard door mijn vader op mijn grote teen geduwd worden, elke keer weer een stukje moeten lopen. Ik was zó blij toen ik op een gegeven moment kleedgeld kreeg en die kwelling afgelopen was :P (Daantje)
 • Interessant stukje hier over: melchiormeijer.wordpress.com/2013/05/16/op-blote-poten-in-de-stad-tussen-normale-mensen/ Dus hier goedkope, soepele kinderschoentjes. Laarsjes voor de winter, gympen voor de zomer en het liefst naar buiten op blote voeten. Er wordt maar gedacht dat elk kind bij voorkeur de meest gekke loopjes ontwikkelt als het geen ergonomisch orthopedisch schoeisel draagt, maar als dat zo was, waren we vast met steunzolen aan geboren.Bovendien komt deze zienswijze me gewoon, als luie, wat knieperige ouder, erg goed uit ;) (Valhalla)
 • Wij hebben in de kinderjaren vaak kindereschoenen gekocht in Kampen bij een goede schoenenwinkel waar ze ook heel goed advies gaven. Onze jongste zoon had toen zulke brede voeten dat hij niet in de gewone kinderschoenen paste, maar de breedste breedtemaat moest hebben. Toen ze rond de 10/11 werden, wilden ze alleen sportschoenen en die zijn we toen gaan kopen. Bij de jongste zoon waren toen de voeten weer in ‘normale’ proporties. Oudste ging destijds een groeispurt maken met zijn voeten en kreeg hierdoor helaas platvoeten. Hij heeft nu zooltjes en heeft nog steeds dure schoenen nodig. (Veggiemo)
 • Die opmerking dat het personeel zo van de straat geplukt wordt, dat klopt wel denk ik. Ik heb een aantal jaar bij VanHaren gewerkt. Daar werd al het personeel geacht op de kinderafdeling te werken. Maar er werd vrijwel niets uitgelegd over de juiste manier van meten en advies geven. Nu weet ik natuurlijk niet of het overal zo is, maar nu ik zelf kinderen heb, doe ik toch liever alles zelf. (Gewoon Wendy)
 • Toen ik jong was moest ik altijd kinderschoenen waar een steunzooltje onder gezet kon worden. Ik weet nog dat ik altijd hele lelijke degelijke schoenen aan moest. Verder kan ik nu prima lopen op alle soorten schoenen, ook zonder steunzooltje. Voor mij is alles goedgekomen. Verder lijkt de balans mij goed. Niet te prijzig, maar ook niet van slechte kwaliteit. Zo doe ik het voor mijzelf ook. (Maia)
 • Ook mijn ervaring. Wel letten op kwaliteit en duurzaamheid als je wilt dat je kind er langer mee doet dan een paar weken… en de hiel van de schoen moet bij sommige kinderen die een neiging hebben om ‘scheef’ te gaan lopen, stevig zijn, maar geen harde naden hebben van binnen (blaren!!). Verder moet je ze niet echt op de groei gaan kopen, als ze veel te groot zijn (en ook nog uitgelopen worden) heb je daarna een probleem, veel te grote, sloffende schoenen. Heb ik een keer gehad toen ze geen maat kleiner meer hadden… die arme meiden konden niet eens meer op hun laarzen rennen. Mooi waren ze wel, en van leer, goede kwaliteit, maar ja, dat had geen zin natuurlijk! Ik heb nu al een aantal keer gemerkt dat ook goedkope schoenen soms lang mee kunnen gaan, en dat ook duurdere schoenen snel kapot kunnen gaan. Tja. (Suzanna)
 • Voor mijn dochter met klompvoetjes kwam ik wekelijks bij de orthopeed. Deze heeft mij precies verteld wat belangrijk is: zeer soepele zool,ademend materiaal en de rest is onzin. Valhalla heeft er ook een blog over geschreven en haalt daarin de betreffende orthopeed aan (Dr. Sakkers)Misschien heb je daar nog iets aan! (Mijn dochter, met 2 zeer lastige klompvoeten, draagt overigens gewoon een voordelig paar Elefanten, verkrijgbaar in div. breedtematen, dat is ook heel belangrijk voor de pasvorm…) (Karin)
 • Dat doe ik helemaal zelf… schoenen kiezen… Ik vraag een voetmeter en meet dan hun voetjes, schoenen passen, stukje ermee stappen en kopen. Ik en mijn zus hebben altijd schoenen van bij shoe discount gedragen (is een winkel in België die eigenlijk geen heel erg dure schoenen verkoopt) en wij hebben nergens last van aan onze voeten en die schoenen waren altijd prima in orde, daar winkelen wij nu ook voor schoenen en ook onze kinderen kunnen perfect lopen met die schoenen… Toen dochter haar schoenen eens gestolen zijn toen ze naar een feetsje ging bezorgde die moeder mij een bon, ter compensatie van bij een veel duurdere winkel, en ik ging daar dus eens botjes met haar kopen, wel die schoenen waren een veel sneller stuk (zool die los kwam) dan wat goedkopere schoenen die we anders altijd kopen. (Tio)
 • Onze oudste 2 dames (13 en 14) willen steeds meer inbreng. Liefst meerdere paren schoen per seizoen. Dat betekent dus dat de schoenen goedkoper moeten zijn om binnen het budget te blijven. Dat gaat helaas behoorlijk ten koste van de kwaliteit. Bij de oudste gaat dat goed, maar de tweede doet dus geen seizoen meer met haar schoenen. Dus komende winter krijgt ze duurdere schoenen. Hopelijk doet ze er wel de hele winter mee. De jongens (11, 9, 6 en 2) hebben zeker inbreng, maar de uiteindelijke keuze bepaal ik meestal nog wel. Of het moet in prijs niet uithalen. Toen ze nog jonger waren zei ik wel eens tegen de kinderen: kijk even niet naar je schoenen, maar voel (desnoods met je ogen dicht) welke nu echt het lekkerst zit. Dat hielp vaak wel om de juiste keuze te maken. (Ineke)
 • Onze kinderen zijn nu 9,7,5 en 2. Oudste dochter laat ik kijken maar ik zeg wel een bepaald bedrag waar ze niet bovenuit mag komen. Ze zeg de schoenen die ze mooi vindt opzij. Dan kiezen we daar samen uit, Voor de andere kinderen kies ik een aantal schoenen die ik goed, leuk en betaalbaar vind, en dan mogen zij daar de keus uit maken. (Lize)
 • Ik heb een tijdje terug een artikel gelezen waarin een kinderarts o.i.d. beweerde dat het helemaal niet erg is om kinderen op tweedehands schoenen te laten lopen. Die schoenen zijn juist vaak veel soepeler. Voorwaarde is wel dat de schoenen niet schuin afgesleten zijn e.d., dit kun je het beste aan de zool zien. Sindsdien krijgen onze jongens ook wel eens een tweedehands paar schoenen, maar alleen als de schoenen niet versleten zijn en er nog (heel) netjes uitzien! (Nienke)
 • Mijn zoon (16) koopt tegenwoordig zelf zijn schoenen, hij wil altijd hele dure nike’s en betaalt dat met zijn eigen verdiende geld.
 • Vroeger mocht hij zelf schoenen uitkiezen, maar wel uit door mij uitgezochte goede schoenen (ook betr. Jaargetijde!!) helaas nam hij altijd de schoenen waar hij een kadootje (sleutelhanger e.d.) bij kreeg!! ;-( (Barbara)
 • Mijn zoon is dol winkelen voor nieuwe schoenen en kleding en slaat dan vaak een beetje door dus ik moet echt een budget aanhouden en mijn poot op sommigen punten stijf houden. Hij mag zeker zelf wel aangeven wat hij mooi vindt en ik laat hem vaak kiezen tussen een paar kleingstukken of schoenen. Ervaring heeft mij geleerd dat hij echt zelf mee moet om kleren of schoenen te kopen, zowiezo vanwege maten en passen maar ook zeker omdat hij de spullen anders niet aantrekt. En dat laatste is heel frustrerend kan ik je zeggen. (Mama Jo)
 • Ons manneke van 5 krijgt meestal de keus uit een paar schoenen, die ik qua prijs wel ok vindt. Ik heb voor mezelf een maximum bedrag in mijn hoofd. € 100,- voor een kinderschoen ga ik echt niet betalen. Meestal komen we nu op G.eox uit. Een goede schoen voor een redelijke prijs. Ons manneke moet wel een goede schoen aan, want de stand van zijn voeten is niet optimaal. (Wilma)
 • Mijn dochter is gek op l.ellybellie (Lelly.kelly) schoenen. Zelf vind ik die zo lelijk dat ze die gewoon echt niet krijgt. Dat weet ze ook inmiddels wel. Daarnaast stel ik eisen aan de schoenen dat ze niet compleet roze of wat dan ook zijn. Gewoon een neutrale schoen die (bijna) overal bijpast. Dit is vaak het wat duurdere paar schoenen. Ze is nu 5 jaar dus ze mag haar smaak wel hebben (ze is gek op strikjes etc.), maar ze moeten wel in mijn schoenenwens vallen.  Geen idee als ze ouder is hoe ik ermee omga. Mijn ouders waren heel makkelijk. Ook al zei mijn moeder: ” dat is niks voor het najaar” en ik wilde ze hebben kochten we ze gewoon. Aldoende leert men. Nou ik vond dat wel heerlijke schoenen voor de winter (nikes). Op een gegeven moment gaan ze gewoon hun eigen smaak ontwikkelen. (Samantha)

Lees ook mijn post over Schoenen schoonmaken.

Koop jij kinderschoenen via internet?
En moest jij als kind van je ouders verantwoorde schoenen dragen?

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

8 Comments

 1. Hahaa, oei trauma. Ik moest ook van die vreselijke schoenen, van de gereformeerde schoenenwinkel. Ik liep altijd met mijn voeten naar binnen en slofte nogal.

  Toen ik 12 was kreeg ik een keer Adidas schoenen en ging spontaan rechtop lopen en met rechtere voeten. Rugklachten kwamen niet van schoenen maar door mijn vreselijk holle rug. Paar keer naar Mensendieck en dat was ook over.

  Die verantwoorde schoenen, die kunnen ze toch ook gewoon leuk maken? Ik liep altijd met vreselijke suede gevallen in blauw met gezellige rode en groene veters enzo. En ik had ook nog een bril, waaah! :D

 2. Hahaha Valhalla NERDALERT! ;) Nee grapje.
  Moest ook verantwoorde schoenen van mijn ouders dragen vooral toen ik net leerde lopen. Ze hebben altijd wel voor een paar goede schoenen gezorgd, bijvoorbeeld van het merk Elephanten. Daar koop ik nu schoenen van voor mijn jongste. Ze zijn 70 euro en vroeger 70 gulden. Whaaa!
  Mijn oudste loopt op Clarks schoentjes. Die heeft een breed voetje en Clarks is het enige merk met breedte maten (zover ik weet). Ze hebben altijd 2 of 3 nieuwe modellen per seizoen en eigenlijk maakt het dat ook wel gemakkelijker om te kiezen. Ook heel fijn is dat ze groeiruimte in de maat meenemen. Ze houden rekening met het feit dat die hele kleine voetjes per 3 a 4 maanden een maat groeien. Dus zo doe je echt wel een seizoen met een paar schoenen.

  Afwisselen van schoenen is ook heel goed voor je voeten. Dat doen we hier eigenlijk niet, zouden we meer moeten doen. Zelf heb ik een tijd lang op die goedkoopies gelopen maar nu heb ik liever 2 of 3 paar goede schoenen waar tussen ik kan afwisselen.

 3. Wat je schrijft klopt niet. Het is niet de schuld van dr. Visser maar het niet goed lezen van vele ouders, dat maakt een heel groot verschil! (artikel stond ook in onze regionale krant) De schoenen van dr.Visser zijn goed van kwaliteit en pasvorm én zijn niet te duur! . De goedkopere nep-uggs zijn niet goed voor de voeten, net zoals crocs.
  Het blijft altijd belangrijk dat je goed passende schoenen koopt met een goed voetbed en van ademend materiaal.

  Ik droeg als kind piedro schoenen en ook nu draag ik nog altijd goede schoenen. Net zoals onze kinderen. Je krijgt maar 1x voeten en daar moet je zuinig mee zijn. En slechte schoenen kunnen ook veel lichamelijk ongemak veroorzaken (rugpijn o.a.)

 4. Wij hebben voor onze jongste zoon h.ush p.uppies bij de s.capino gekocht!
  Ze waren maar dertig euro, echt een koopje. Bij de goede schoenwinkel koop ik alleen in de uitverkoop zo kreeg dochter daar leren laarzen. Het is echt onzin bij de scapino verkopen ze ook echt goede schoenen. Ik loop zelf het liefst op blote voeten.. En op B,jorn b.org sneakers bij de kringloop vandaan 2,50 cooooooooollll zeggen mijn kinderen..

 5. Mijn moeder droeg als kind altijd rubber laarzen en schoenen die al door een ander gedragen waren. Ze loopt al 75 zonder enig probleem.
  Ik koop schoenen via internet en ben dol op de topmerkoutlet. Duurdere schoenen blijven vaak wel mooier en zien er mooier uit maar zolang de voeten de ruimte hebben maakt het volgens mij niet zoveel uit.

 6. De kinderen (2) dragen voor bijzondere gelegenheden nette schoenen, maar door de week meestal ook van de goedkopere merken. Zoon en dochter hebben alleen vaker problemen in dat soort schoenen, maar voor school zijn ze goed genoeg. Thuis blijven ze toch in de garage of in de bijkeuken op de deurmat. In de zomer gaan de slippers hier ook weer op zolder, dat went vanzelf.

 7. Mijn oudste dochter (nu35) droeg altijd goede schoenen (en dure) Ze heeft zelfs steunzolen gehad! Maar een voet die niet wil, verander je niet. Ze heeft nog steeds platvoeten. Terwijl m’n kleinkinderen vanalles dragen, gaat prima!
  Ik vind het tamelijk duur, goede schoenen, vooral ook omdat ze er zo snel uitgroeien.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.