Schoenen repareren: voor 12,50 zo goed als nieuw!

In het kader van een duurzaam leven, en omdat het hele fijne schoenen zijn, bracht mijn jongste dochter haar kistjes naar de schoenmaker.

Er zat namelijk een gat in aan de zijkant.

Schoenen repareren voor en na

Voor maar 12,50 heeft de schoenmaker er een lapje opgezet. Nu zijn ze weer dicht, en je kunt helemaal niet zien dat ze gerepareerd zijn!

Hieronder eerst het probleem:

En dan hieronder het resultaat van de gerepareerde schoen:

Ik ben zwaar onder de indruk.

Zowel van de reparatie als de prijs.

Zeker als ik dat vergelijk met de prijs van het verzolen van de Birkenstocks van mijn man. Dat kost namelijk vaak ruim boven de 40 euro.

Laat jij schoenen vaak repareren?

Similar Posts

18 Comments

 1. Helaas is hier geen schoenmaker meer in het dorp. Mijn man heeft een gat in de zool gedicht met siliconenkit.

  1. Wat jammer dat de schoenmaker is verdwenen uit het dorp! Ik moet zeggen dat er hier in de dorpjes om mij heen inderdaad ook geen schoenmakers meer zitten. Alleen nog in de stad Doetinchem.

   Een creatieve oplossing van je man! Werkt het ook goed?

 2. Ja, als het nodig is, maar dan alleen de zool. HEt leer slijt bij mij niet. Mijn Nike gympen gaan de kliko in als ze versleten zijn.

 3. O zeker, als het fijne schoenen zijn laat ik ze repareren. Maar wat ik me afvraag is ,voordat de zolen van Birkenstocks versleten zijn, zijn de binnenzolen versleten. Donker geworden, viezig etc. Die gooi ik dus weg en laat ze niet verzolen.

 4. De schoenmaker ook een uitstervend beroep, maar zou niet mogen gebeuren.
  Repareren van is nog niet zo gek voor het milieu. Hans

 5. Daar zie je inderdaad niks van. Mooi gedaan! Ik weet hier in de buurt een goede schoenmaker, dus ja, als het nodig is, ga ik daar zeker langs.

 6. Wij hebben ook nog een schoenmaker op het dorp en ik heb mijn schoenen ook eens op zo’n zelfde manier laten maken, maar omdat er aan de binnenkant een lapje tegen zat, zaten ze daarna niet fijn meer. Ik heb ze niet veel meer gedragen, dus eigenlijk was het weggegooid geld :-(
  Ik laat schoenen nog wel verzolen en nieuwe hakken als het de moeite waard is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.