Reacties

Zijn Crocs passé? 11 jaar later! — 38 reacties

 1. Ik heb niks met Crocks, te wijd ook volgens mij. Des te meer met Birkenstocks, de eerste kocht ik op m'n 17e en ik ben nu 48. Ze zijn goed voor m'n humeur. Beter dan tig paar schoenen en laarzen (die ik wel bewaar) waar ik 'het' toch niet op kan houden. Ook een nadeel, in de schoenenwinkel ligt vaak vloerbedekking en dan denk je 'dit loopt aardig' maar ik heb stenen en houten vloeren en buiten is ook alles hard natuurlijk en dan zitten die schoenen ook weer helemaal niet lekker. Nog ietsjes lekkerder dan Birkenstocks zijn NEWALK maar dat is er familie van.

  Fijn weekend!

 2. zelf heb ik ze nooit mooi gevonden maar wel handig als pantoffel ,je kan ze zo in de wasmachiene steken en zijn op een paar minuutjes droog !
  en dat is wel handig zeker als je op den buiten woont .
  maar hier gaat er niemand mee de deur uit .

 3. Voor volwassenen heb ik ze nooit mooi gevonden, dus nee, ik draag ze niet. Birkenstocks vallen bij mij trouwens ook buiten mijn grens. Voor de kinderen heb ik wel Crocs gehad (nepperds), omdat het zo praktisch is en die dragen nu ook wel BS's. Is wel vaak zo he, van die heel tijdelijke rages. Nu zie je weer overal klompjes, in alle soorten en maten, open, dicht, met hak, zonder hak, ... (o.a. Scholl, ook zo'n oude bekende). Ik heb een elegante (hoog)gehakte versie niet kunnen weerstaan maar Crocs, nee, daar heb ik de charme nooit van in kunnen zien.

 4. Nee, ik heb ze niet en nooit gehad ook. Niet alleen omdat ik ze spuuglelijk vind maar ook omdat het meedoen aan rage's mij vreemd is. Daarnaast wil ik geen plastic of andere kunststof aan mijn voeten, ook de kinderen hebben nooit plastic schoenen gehad. Ik draag vaak Loints. Dure schoenen maar erg goede en leuke pasvorm. Ook draag ik Ecco's, daarmee heb ik het minste last van artrose in mijn voeten. Om de hond uit te laten heb ik bergschoenen. Misschien niet charmant maar altijd nog leuker dan Crocks. Sorry, ik vind ze echt lelijk.

 5. Wij hadden er ook, maar heb weggedaan. Ze laten heel snel voetafdrukken op een pas gedweilde vloer! Wij wonen ook "op den buiten" en zijn nog bezig aan het terras/koertje. Eens dat er ligt zal ik toch op zoek mogen gaan naar een alternatief. Voor de rest zijn wij blote voeten mensen thuis, en ik zweer bij mijn Birkenstocks in de zomermaanden buitenshuis :o)

 6. Hier hebben we ze ook nooit gehad, ik vond ze ook zo lelijk. Ik zie ze hier nog wel er op lopen. Zelf zou ik me daar ook niks van aantrekken of het nou mode is of niet. Gewoon aantrekken tot ze versleten zijn, je hebt er toch duur voor betaald.
  In huis dragen wij altijd sokken, niks is lekkerder aan je voeten.

 7. Je ziet ze minder omdat de fabrikant failliet is gegaan, ten onder gegaan aan falend marketing beleid ondanks het wereldwijde succes.
  Ik heb 3 paar (2 klompen en 1 paar slipper) en ben er superblij mee, het voelt niet als plastic en het loopt supercomfortabel. Je kunt er dagen op lopen zonder last te krijgen van je voeten. Ook ik vind en vond ze tenenkrommend lelijk maar eenmaal aangedaan, ben je om.

 8. Ik heb geen originele: veel te duur. Ik kocht bij de action een paar die ik nog steeds draag, al zijn ze paar jaar oud. Pas ook slippers (ook action) gekocht, die zien er minder lomp uit en lopen fantastisch, blijven beter aan dan teenslippers.
  Groetjes, Jolanda

 9. Hoi hallo, dank voor je reactie op mn blog. Wat mij aantrekt bij NOA NOA zijn de kleurtjes, de roesjes, de kantjes, ze hebben een groot oog voor detail, het is heel vrouwelijk en alles is bijna te combineren. Ze hebben veel dezelfde kleurtjes dus je kan het jaren aan, er is niet echt iets in of uit de mode. Zo heb ik rokjes die ik kocht toen ik dertien was en nu nog steeds aan heb. Wat leuk dezelfde bril, hij is van Ray-Ban... Groetjes Janneke

  • Ik droeg de Crocks als ik in de tuin ging werken en op vakantie in de zee op de stenige bodem.. Ze bleven zelfs bij het snorkelen prima zitten. Nu kan ik ze niet mee aan, i.v.m. een hielspoor.

 10. Ons zoontje heeft een paar jaar op crocs gelopen, vond ze echt ideaal voor de zomer. Nu heeft hij weer degelijke leren sandalen van Timberland. Zelf heb ik ook crocs, maar die liggen in de caravan want ik gebruik ze op vakantie alleen om te douchen op de camping ;)

  Birkenstocks heb ik ook en loop er dag en nacht op. Je hebt zulke leuke modellen en kleuren en ze zitten zo lekker. I love Birkenstocks ;)

  Groetjes Isabelle

 11. Ik ben dol op de nep crocs voor op vakantie en om het huis. De kinderen zwemmen er mee in zee, meren en gaan houden ze aan bij het douchen op de camping. Mijn man en ik hebben ook allebei een paar voor op de camping. Vorig jaar zag je ze al minder en uit angst straks zonder te zitten heb ik 10 paar crocs gekocht voor het relatief luttele berderag van 15 euro. Wij kunnen nog even vooruit!

 12. Geen enkel paar crocs hier en ook geen birckenstocks. Ik doe aan beide rages niet mee ;)

  En crocs vind ik de ergste... Zeker voor vrouwen.

  Maar we gaan dan ook nooit naar een camping. Mss is dat het wel ;)

 13. De Birkenstocks liggen duidelijk beter in de markt dan de Crocs. Ik draag geen Birkenstocks vanwege de rage; ik kocht ze 15 jaar geleden al in een Birkenstock fabrieksverkoop achter Winterswijk.

  Maar ze zitten echt verrukkelijk! Ik kan me geen fijnere schoenen voorstellen. Oh wacht, toch wel: Uggs!

 14. Ja, als pantoffels in de winter (met lekker dikke sokken er in)
  De eerste pantoffels waar ik al ruim drie jaar mee doe zonder dat de zool er af slijt. Je ziet er alleen wel uit als Katrien Duck idd.
  Voor de zomer draag ik Birckenstock teenslippers, en ik overweeg nu zelf sokken met een los teentje te breien voor als het in de zomer fris is 's avonds. Birckensocks, zeg maar.

  Ik zie idd minder crocss op straat dan een paar jaar terug. Maar in en rond huis en tuin zullen ze vast nog wel blijven - zo handig!

 15. O ja en dit schoot me nog te binnen: De eerste in de familie die Crocs had was oude oma. Ze is heel erg versleten en kon haast de voeten niet voor elkaar zetten van pijn. Ook zijn haar voeten erg vergroeid en breed. De Crocs waren lekker licht aan haar voeten en haar juichende verslag heeft mij ook wel overgehaald destijds.

 16. Wij worden altijd een beetje lacherig van crocks... Ze zijn vinden m'n dochters en ik zó lelijk dat we het nooit zo goed hebben begrepen hoe zo iets een rage kon worden... Maar als je het praktisch bekijkt.... tsja....

 17. Ik vond en vind Crocks ontzettend lelijk maar op de camping en rond huis perfect!! Ik ben overstag gegaan omdat mijn kinderen op vakantie in een meer wilden zwemmen met allemaal steentjes. En de nepcrock's in de camppingwinkel waren goedkoper dan de waterschoentjes. Tja de knip wil ook wat hihihi. Ik loop zelf, al zeker 15 jaar, zodra het weer het toe laat tot het echt niet meer kan qua weer op Birckenstocks. En dan s'winters in huis, heerlijk!!
  Sjaan

 18. Nee! Crocs zal nooit passe! Ik hou van hen, I wont uit te gaan in het openbaar in hen, maar na een dag werken ze comfortabel zijn. En voor mijn dochter om te spelen ouside fantastisch, ze bewegen met haar en zijn wasbaar!

 19. Wij hebben de Croks nog (dochter en ik) vorig jaar gekocht met een aanbieding bij D-irk van de B-roek .. dacht 10,- per paar en het zijn ook nog eens de echte!
  Loop er niet iedere dag op maar zelfs na een heel jaar mankeerd er nog steeds helemaal niets aan.
  Mooi kan ik ze niet vinden maar ze zitten heerlijk!

 20. Jaren geleden kreeg ik een paar knalrose crocs, de echte.
  Buurmeisje van 4 kwam regelmatig even langs voor een praatje en iets lekkers.
  Ik liet haar binnen, ze kijkt naar mijn crocs en zegt:
  Mijn moeder vindt rose crocs zoool lelijk!

 21. Net als Sjoerd vind ik ze ideaal voor in huis, lekker warm ook, maar ze hebben 1 bezwaar: ze zijn statisch. Ik krijg regelmatig een schok als ik ze draag. Toch wil ik ze niet missen.

 22. Ik heb een 'neppaar' gehad voor in huis. Daar vond ik ze ideaal voor, net als om snel mee naar buiten te kunnen lopen. Maar er boodschappen mee gaan doen o.i.d. zou ik dan weer niet doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder