Reacties

Merkschoenen versus 'gewone' schoenen: 4 voordelen — 64 reacties

 1. Ik heb snel last van mijn hiel, dus ik zoek schoenen die voldoende demping hebben.
  Ik heb nu twee paar schoenen die ik veel draag: zwarte nikes (officieel hardloopschoenen maar dan hele lichte) voor in de stad enzo en echte goeie wandelschoenen van de speciaalzaak voor langere wandelingen.
  Binnen draag ik een oud paar hardloopschoenen waar ook zolen in kunnen.
  Niet het meest elegante schoeisel, maar hee, je moet wat ;-)

 2. Voor winterschoenen heb ik graag de betere kwaliteit en die zijn dan duurder en in de zomer mag het wat goedkoper dan koop ik graag sandalen en open schoenen en als die na twee seizoenen versleten zijn is dat niet erg en ik loop als het zomer is binnen in huis en in de tuin toch op mijn blote voeten.

 3. Meestal zijn mijn gewone zomer- en winterschoenen goedkoop. Ik koop graag schoenen en daarom geef ik daar niet al te veel geld aan uit.
  Mijn wandel- en werkschoenen zijn wel dure schoenen. Daar maak ik heel wat kilometers mee en die moeten gewoon goed zijn. Ze moeten goed dempen, niet te stug zijn en ik moet er zeker geen pijnlijke voeten in krijgen.

  Voor mijn werk heb ik ooit eens Ecco's gekocht en dat waren nou eens echt rotschoenen: ik kreeg blaren, maar ik wende er op de duur toch aan. Maar toen ik ze eens een tijd niet gedragen had en ze weer ging dragen, kreeg ik weer blaren... En toen was ik ze zo beu dat ik ze weg gedaan heb. Toevallig had een collega precies dezelfde schoenen en die had er ook zoveel problemen mee. Maar ik denk dat het aan het model lag, want over het algemeen is het toch een goed merk.

  • Balen dat die Ecco's zo snert waren voor je. Ik heb bij Ecco ook de associatie dat het een goed merk is, maar herken dat zelfs sommige merkschoenen niet prettig zitten. Wolky's zijn ook heel comfortabel maar bij heel veel vind ik ze toch niet fijn zitten.

 4. Ik kies vaker voor een paar goedkope schoenen maximaal tot 50,- maar dat komt omdat ik schoenen heel vaak zat ben. Na een paar maanden 3/4 ben ik de schoenen al zat en wil ik nieuwe exemplaren. Je kan ook niet alles bewaren dus het is echt een struggle soms haha

 5. Wat tof dat je de cowboyboots met bloemen nog hebt van de Schoenenreus. Ik heb daar vroeger gewerkt en ik had ze ook. Mijn meest favoriete laarzen ever. Helaas niet meer in mijn bezit ;(. Ik kijk qua schoenen niet zo zeer naar de prijs, maar meer naar het materiaal en de bedoeling ervan. Zomerschoentjes mogen van 'nepmateriaal zijn' en lowbudget, maar winterlaarzen moeten van leer zijn. Die mogen ook wel rond de 100 kosten.

 6. Interessante vergelijking wel. Ik heb gelukkig makkelijke voeten dus let alleen maar op of ik de schoenen mooi vind eigenlijk. Uiteraard moeten ze ook wel lekker zitten;)

 7. Ik let er bij schoenen op of het leer is, wat je zelf kan poetsen om in goede conditie te houden, of je ze kan verzolen.Ik koop vaak wel in het dure segment, maar ik doe dan ook wel vijftien jaar(of langer) met een paar schoenen of laarzen. Voor het verzolen van de bergschoenen is er een speciale schoenmaker, in Veenendaal. En ja dat kost wat, maar stuk minder dan nieuwe bergschoenen.

 8. Weinig mannen hebben maat 47 in hun schoenen. Ik wel en ben daar erg blij mee want de handel blijft daar vaak mee zitten. Merkschoenen als Mephisto koop ik voor ongeveer de helft van de reguliere verkoopsprijs.
  Hoge leren laarzen tot net onder de knie zijn niet erg populair bij mannen. Waarom weet ik ook niet. Maar ik draag ze graag met de broek in de laarzen. De prijs is dan ook vaak een lachertje.

  • Een niet zo gangbare maat hebben is inderdaad ideaal in de uitverkoop. Zelf heb ik helaas maat 38 wat een heel gewone maat is.

   Heerlijk dat je zo goedkoop schoenen kunt kopen Joannes.

 9. Omdat mijn vader maatschoenmaker was had ik in mijn jeugd altijd maatschoenen. Heeft niet geholpen als totaal want ik heb slechte voeten. Al vroeg steunzolen, altijd pijn en er zit al pen in omdat ik veel last heb van artrose.
  Moet dus echt goed passende schoenen hebben en grote steunzolen in passen.
  Mijn favoriete merk is Durea en ik heb er al verschillende gekocht via MP voor rond de 25 euro ben er erg blij mee. Heb er ongeveer 10 paar en wissel graag om de dag.
  Sandalen ook van dat merk.

  • Lot,
   Slechte voeten en steunzolen heb ik ook al mijn hele leven. Vanaf kids af aan al aan de steunzolen, maar veel geholpen om betere voeten te krijgen heeft het helaas niet. Durea, Gabor, Thinks, Verhulst, Hassia en Footnotes heb ik ook. Niet goedkoop maar wel redelijk qua pasvorm en model. Met steunzooltjes heb je toch altijd wel iets ander schoeisel nodig dan het standaard wat er te koop is. Lot ook die metalen/stalen steunzooltjes gehad van de orthopeed/orthopedisch-instrumentenmaker?

 10. Ik denk er heel erg verschillend over, ik heb zowel dure schoenen, mijn Dsquared2 sneakers, Nike airmax etc en ja die lopen echt wel een stuk beter naar mijn mening als schoenen van bijvoorbeeld van Haren. Ik heb wel veel goedkope slippertjes waar ik prima op kan lopen, bijvoorbeeld van de Primark, maar ook mijn Havianas, voor slippers iets duurder, lopen heerlijk! Het is dus echt heel verschillend bij mij persoonlijk.

 11. Bedankt voor de link naar Thuisarts! Ik kamp helaas nogal met blaren en ben daarom extra kritisch geworden op de kwaliteit van schoeisel. Sportschoenen van Nike vind ik lekker lopen, maar die kun je natuurlijk niet altijd en overal dragen ;)

 12. Inmiddels ben ik erachter dat ik liever 'weinig van goede kwaliteit' heb dan 'veel van matige kwaliteit'. En naar mijn idee hebben duurdere schoenen een beter voetbed.

 13. Ik koop altijd dure schoenen van bepaalde merken. Loints, E..l Naturaliste, Tev.a, K..een, Asi.cs, Lo..wa en soms iets goedkopere (Ec.co of Wol..ky)
  Waarom? Ik koop schoenen waarop ik zo weg kan lopen, zonder “je moet ze even inlopen of het went wel” Deze schoenen zijn maatvast, van een heel goede kwaliteit en geen “wegwerpmode-schoenen”
  Sommige paren heb ik al 10 jaar, ik onderhoud ze goed en, indien nodig, breng ik ze naar een goede schoenmaker.

  • Dat vind ik een mooi criterium Thea: 'Je moet er zo in kunnen weglopen.' Dat geldt voor mij eigenlijk ook inderdaad. Want dat inlopen wordt 'm meestal toch ook niet.

 14. Ik heb een mix van dure en goedkope schoenen in mijn kast. Goedkope schoenen zijn vaak gekke schoenen voor een feestje of een speciaal outfit. De dure schoenen graag ik doorgangs, omdat ze gewoon lekkerder zitten

 15. Ik ben meer sticky to mijn merken. Heb heel smalle voeten en is niet evident om goeie schoenen te vinden. Comfort weet op, al zal ik natuurlijk nooit gaan overdrijven.

 16. Het liefst koop ik Ecc.o in de uitverkoop. Die zitten me het best en gaan lang mee. Met Wolk.y heb ik geen goede ervaringen, het voetbed is niet prettig en de maten kloppen niet voor mij. Nette schoenen heb ik van C.larks. Van L.oints kocht ik afgeprijsde laarsjes, maar ze lopen toch niet echt lekker ! Deze merken koop/probeer ik meestal. Jammer genoeg heb ik geen goede ervaringen met goedkopere schoenen, was het maar waar ! Dan kon ik eens wat vaker nieuwe schoenen kopen. Ik bedenk nu dat ook Gabor schoenen best fijn zitten. Maar het is dus niet zo dat alle duurdere merken schoenen mij goed passen.

  • Ik herken de merken die je noemt Louloudi. Dat zijn ook de merken waarvan ik het idee heb dat ze lekker zitten en van goede kwaliteit zijn. Maar Wolky's zitten mij vaak toch ook niet helemaal goed.

 17. Ik ga de laatste jaren toch wel voor iets duurdere schoenen. Ik koop dan wel minder, omdat ik liever goede schoenen heb. Toch ben ik het wel ook met je eens dat goedkope schoenen ook goed kunnen zijn! Ik had vorig jaar winter schoenen van Van Haren en die waren echt perfect!

 18. Heel eerlijk? Vroeger kreeg ik een paar schoenen per seizoen (toen ik klein was) maar wel van merken als Mephisto of Clarks of een goed kindermerk. Zelf koop ik alleen maar schoenen die ik heel mooi vind. Maar dat kunnen net zo goed schoenen uit een high end Italiaanse schoenenwinkel zijn of een paar van de Zara. Daarbij wil ik wel opmerken dat de duurdere schoenen vaak van leer zijn gemaakt. Niet alleen van buiten maar juist ook van binnen. De goedkopere schoenen zijn vaak van pleather (plastic leather), de pasvorm is minder, er is geen zooltje met voetbed.

 19. Ik was altijd ind e veronderstelling dat hele dure schoenen zowel van buiten als ook van binnen van leer zijn. Helaas is niets minder waar. Ik wil per definitie schoenen die ook met leer gevoerd zijn. Sneakers en aanverwanten daargelaten, maar die zijn dan ook niet voor elke dage. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld toen ik erachter kwam dat duur niet per sé ook betekent dat de schoenen leer gevoerd zijn. Zo zijn veel modellen van bijv. Clarks of Gabor met stof of kunststof gevoerd. Het zijn niet de duurste schoenen, maar ze zijn zeker niet goedkoop te noemen. Ik kijk eerst naar het model,het materiaal, hoeze passen en dan belsuit ik of ik het budget ervoor heb. Zo niet, probeer ik ze in de ipruiming te kopen.

 20. Sinds een aantal jaren ga ik voor de wat duurdere schoenen, omdat ik wel degelijk verschil merk met goedkopere schoenen. Nu heb ik weliswaar minder keuze maar lopen al mijn schoenen wel heerlijk.

 21. Eens met wat je zegt. Mijn ervaring is wel dat ik met duurdere schoenen langer doe. Of dat aan mij ligt omdat ik er misschien onbewust zuiniger op ben of dat het echt de kwaliteit is, moet ik even in het midden laten... ;)

 22. 's Zomers loop ik altijd op Birkenstocks en 's winters op Wolky's.
  Ik heb lastige voeten, kort en breed, en kan beslist niet op hoge hakken lopen. Met deze beide merken ben ik heel tevreden.

 23. Ik vind absoluut dat dure schoenen beter zijn. Ze passen beter en geven meer steun. Zeker bij kinderschoenen. Ondanks dat de schoenen voor mijn meiden altijd neer dan 100 euro kosten ga ik voor die dure schoenen. Ze zijn echt beter

 24. Ik geef nooit veel geld uit aan schoenen. Ik koop liever vaker nieuwe schoenen dan 1x een paar dat heel lang meegaat. Met de reden dat ik snel uitgekeken ben op dingen haha. En goedkopere schoenen zitten voor mij ook echt prima. Nouja, ik moet wel zeggen dat ik een paar Nike sneakers heb en die trek ik toch wel aan als ik lange wandelingen moet maken ofzo ... Dus ik heb wel dure schoenen eigenlijk. Hmm haha.

 25. Grappig dat bij een goede schoen neus en hak lastig in tegengestelde richting te draaien zijn. Weer iets geleerd. Ik vind 100+ duur voor een schoen op het moment en dat geef ik er voor mezelf niet snel aan uit. Maar als ik het geld had zou ik makkelijk meer spenderen. Nu ligt t rond de 30 euro geloof ik. Vaak uitverkoop ook.

 26. Ik vind het belangrijk dat schoenen lekker zitten en betaal daar graag wat meer voor. Ik heb de ervaring dat ik leuke goedkope schoentjes uiteindelijk niet draag dus koop tegenwoordig eigenlijk bijna alleen maar schoenen van mijn favoriete merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder