Het regent, het zegent! Eindelijk!

het regent 2018

Eindelijk dan toch! Het regent. Ik hoor het vanuit mijn kantoortje vallen.

Wat een gezellig geluid is dat toch!

Ik las bij RTLNieuws dat er maar liefst 3 maanden zogenoemd 'Nederlands weer' nodig is om het watertekort weer aan te vullen.

Ik ben benieuwd wat het doet met ons verdorde gras, en hoe het reageert op deze regen.

Regent het bij jullie al?

N.B. Tsjongejongejonge. Deze post is alweer ingehaald door de tijd voordat ik hem live kon zetten. Inmiddels schijnt die ploerterige zon alweer!

Leestip: mijn review van de regenrok!

Similar Posts

10 Comments

  1. wat een verademing,dan zie je hoe belangrijk regen is,normaal gesproken kunnen we alleen klagen dat het zo veel regent!

  2. Ik denk dat ik nog nooit zo uitgekeken heb naar regen als de afgelopen tijd.
    Hopelijk kan de tuin zich nog wat herstellen. En anders heb ik goed kunnen zien welke planten er beter tegen konden dan anderen. Dan zal ik de afvallers vervangen door de meer bestendige soorten als ze zeggen dat zo'n zomers vaker gaan voorkomen...

  3. Hier bij ons heeft het echt wel stevig geregend en meerdere buien doorheen de dag en nacht. Alles is toch weer even goed door en door nat geworden. Na de regenbuien leek het gras nog geel-bruiner dan tevoren :-) benieuwd of er binnenkort nog terug wat groene sprietjes tussen gaan komen.

  4. Je kan niet geloven hoe blij wij waren toen de eerste druppels uit de lucht vallen. Je zal me nooit horen klagen over het weer, maar nu was het vooral uit 'noodzaak'. Onze twee waterputten waren nagenoeg leeg, en ook onze kruidentuin was volledig droog ..

  5. In de krant las ik dat het op bepaalde plekken zo hard regende dat straten blank stonden. Maar hier in de Achterhoek was het nog niet zoveel. Het mag van mij echt nog wel meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.