Ben jij tevreden met wie je bent? En met wat je hebt?

Ben jij tevreden met wat je hebt?

Ken je dat verschijnsel dat je een liedje al wel 99 keer hebt gehoord, maar dat bij de 100ste keer de woorden ineens tot je doordringen en je tot nadenken stemmen?

Dat gebeurde mij gisteren.

Net zoals elke middag rond half vier had ik accuradio.com opstaan met 1970s country. Ik stond een ei te versnipperen voor in het sausje bij de ijsbergsla, toen een stuk tekst me ineens trof:

‘I just want what I got,’ zong Charley Pride.

Blij zijn met wat je hebt, en goed zijn zoals je bent!

Het trof me, omdat ik dat een mooie manier vind om te leven! Gewoon blij zijn met wat je hebt. En een eindje verderop zingt Charley Pride dat hij precies goed is zoals hij is! Ook dat vind ik heerlijk. Geen zelfhulpboeken of challenges nodig om jezelf te verbeteren!

Nee, je bent gewoon goed zoals je bent.

I’m just me: luister zelf!

I’m just me: de tekst

Down at the railroad station there’s people gettin’ on
Some are a goin’ north some are a goin’ south

I’m just goin’ to be gone
Some people are born to be takers others just want to give
Some people live just to love but I just love to live

For I was just born to be exactly what you see

Nothing more or less I’m not the worst or the best
I just try to be exactly what you see today and every day I’m just me

When people say their life is rough I wonder compared to what
Some are wantin’ more and more’s gettin’ less I just want what I’ve got
Some want to live on a hill others down by the sea
Some want to live inside high walls I just want to live free

For I was just born to be exactly what you see today and every day I’m just me
Oh I was just born to be exactly what you see today and every day I’m just me

Etc.

Songwriters: Glenn Martin. I’m Just Me lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC

N.B. Lees ook mijn post over Marianne Power die een jaar lang leefde volgens zelfhulpboeken om blij te worden met zichzelf.

Kun jij tevreden zijn met wat je hebt? En met wie je bent?

Similar Posts

33 Comments

 1. Ja! In tevredenheid en aanvaarding.
  Ik zou niet anders willen zijn of een ander leven wensen. Dat betekent niet dat sommige dingen niet moeilijk of zwaar zijn – maar het zijn wel míjn dingen.

  Overigens kan ik me voorstellen dat sommige mensen een dusdanig zwaar leven hebben (met nare ziektes, gebeurtenissen en / of verliezen), dat je het wél anders zou willen…

 2. Interessant om over na te denken!
  Ik ben over sommige dingen tevreden, en over sommige dingen niet, dat geldt wel voor veel mensen denk ik!

 3. absoluut, ik ben er ondertussen wel achter dat het gras bij de buren echt niet groener is. Ik ben tevreden en als er iets is waar ik dit niet over ben dan doe ik hier iets aan. Tenslotte zijn er altijd dingen die moeten en waar je eigenlijk geen verandering aan kan geven.

 4. Ik denk dat het menselijk is om altijd te kijken naar meer. Ik ben niet altijd tevreden mezelf en ook niet met wat ik heb. Dat wil zeggen, ik ben heel blij met wat ik heb hoor, maar ik wil altijd wel weer wat nieuws haha. Niet qua relatie of huisdier, maar vooral het materiele. Zoals nog meer knutselspullen bijv.

 5. Absoluut! En dat heb ik wel geleerd in de afgelopen jaren. Ook een ‘perk’ van ouder worden denk ik. Heel fijn. Deze zin raakte mij ook: “Some people live just to love but I just love to live”

 6. Ja, ik ben tevreden zo! Natuurlijk zijn er wel dingen die eventueel anders zouden kunnen, maar ik heb daar helemaal geen zin aan om dat te gaan veranderen, omdat ik het zo dus ook prima vindt! Denk aan bijvoorbeeld; ander werk, dat ene tuinsetje die zo hip lijkt maar waarschijnlijk niets zit, de tuin helemaal anders inrichten….Nee, ben wel tevreden zo….

 7. Ik heb in de afgelopen jaren geleerd om inderdaad blij te zijn met mezelf en met wat ik heb. Wil niet zeggen dat ik dingen niet graag anders zou willen zien, maar ik ben trots op waar ik nu sta :)

 8. Ik ben erg blij en tevreden met wat ik (eb en wat ik ben………maar ik had zo graag mooi willen zingen ????

 9. tevredenheid is de allermooiste eigenschap die een mens kan hebben,het maakt je ook een stuk gelukkiger. en zeker hier in het westen hebben we alle reden om tevreden te zijn als je dat vergelijkt met andere landen, we hebben een enorme rijkdom hier in Nederland. ook al zien sommige het niet als rijk,toch zijn we heel gezegend in Nederland,omdat we goede voorzieningen hebben. en alles goed geregeld is,is ook niet overal zo,de meeste mensen leven in een chaotisch land. ik ben in ieder geval heel blij en tevreden.

 10. Absoluut, dat heb ik mijzelf wel geleerd de afgelopen jaren. Alles wat ik heb bereikt en waar ik sta in het leven heb ik hard voor gewerkt en ik realiseer me dat ik mooi persoon ben. Ik heb een switch (van binnen naar buiten) kunnen maken waar velen slechts van dromen. Niet altijd makkelijk, maar wel goed om regelmatig bij stil te staan.

 11. Ik ben heel tevreden met wat ik heb. Maar ik heb het heel moeilijk met het aanvaarden dat ik ziek ben. Vooral nu op vakantie. Ach. Waait wel weer over????

 12. Fijn om even bij stil te staan. Ik ben tevreden met wie ik ben en dankbaar voor wat ik heb. Wat ik kan en wil veranderen, daar werk ik aan en voor de rest is het zoals het is. Mooi dat je ons daar vandaag even bij stil laat staan. Fijne zondag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.