Rainmates Skirt: product review

rainskirt op de fiets

We kennen denk ik allemaal wel de regenbroek. Maar ken je de regenrok? Er is nu een zogenoemde Rainmates Skirt.

Sinds ik ooit tot op het bot ben nat geregend op de fiets, en in de stad noodgedwongen droge kleding én ondergoed moest kopen, zie ik zwaar het nut in van goede regenkleding!

Als het regent, gebruik ik nu een regencape. Ik koos voor een regencape vanwege het gebruikersgemak. Je gooit het ding over je hoofd en klaar ben je. Een regenbroek aantrekken is toch wat meer werk. En aangezien ik meestal rokken draag ook niet zo handig.

Maar wat blijkt? Er bestaat een heuse regenrok! Ideaal voor vrouwen die rokken dragen, maar ook voor mensen die geen zin hebben om zich in een regenbroek te hijsen. Ik mocht zo’n regenrok testen.  En hij heet Rainmates Skirt.

Regenrok: Over de Rainmates Skirt

regenrok

 • De Rainmates skirt bestaat uit 100% polyester en is volgens de makers en bedenkers Kees en Pieter Bas 100% waterdicht!
 • Het materiaal voelt soepel. Anders dan bijvoorbeeld de regenbroeken van de Zeeman die je ook kunt weg zétten. Hij heeft twee lagen. De eerste laag sluit met een rits.
 • De tweede laag werkt als een soort wikkelrok, en maak je aan de bovenkant vast met klittenband. Dat zorgt ervoor dat de rok altijd past, wat ik wel erg handig vind.
 • De rok was eerst een beetje lang voor mij met mijn 1 meter 70. Maar ook daar hebben de makers rekening mee gehouden: je kunt de rok heel makkelijk aan de bovenkant een paar keer omvouwen om de lengte te krijgen die je wilt.
 • De rok heeft reflecterende elementen zodat je goed zichtbaar bent
 • Onderin zit een loodveter zodat hij niet opwaait!

Instructiefilmpje Rainmates Skirt

In onderstaand filmpje wordt in een minuut heel duidelijk de rainskirt gedemonstreerd.

De Rainmates Skirt: de regenrok in de praktijk!

Het was even wachten op regen, maar eindelijk was het dan toch zo ver: het regende! Tijd dus om te gaan fietsen met mijn nieuwe Rainmates Skirt! De rok aan doen ging heel gemakkelijk. Eerst dacht ik nog: ‘Hij is veels te groot en te wijd!’ Maar door het klitteband kon ik hem op maat maken. En door de tailleband om te vouwen gaf ik hem de juiste lengte.

rainmates skirt regenrok
Je kunt in de rok stappen of de rits gebruiken.

rain mates regen rok

regenrok
Regenrok achterkant.

De Rainmates Skirt heeft een smalle snit. Toch kun je er prima grote stappen mee nemen. Ik heb de omvang van de onderkant gemeten en die is in totaal 218 cm!

regenrok rainskirt
Je hoeft echt niet te schuifelen als een soort Geisha in deze rok!

De Rainmates Skirt: regenrok op de fiets

De regenrok aan doen ging goed, en hij zat fijn. Maar nu kwam de ultieme test: hoe zou deze rainskirt zich houden op de fiets? Ook dit ging prima. Dankzij de loodveter in de zoom waaide de rok niet op. Hij hield me prima droog. En toen de regen stopte en ik het warm kreeg, deed ik gewoon de rits een stuk open, voor wat frisse lucht!

rainskirt regenrok op de fiets

Conclusie over de rainskirt

Ik vind de rainskirt een aangename verrassing. Het materiaal is prettig en soepel, en ik vind het een vondst om naast de regenbroek een rokvariant te maken. Je kunt zien dat de rok met zorg is gemaakt. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de goede kwaliteit rits, en hoe netjes die in de rok is gezet. De loodveter werd door The Rainmates Company toegevoegd toen bleek dat de rok nog opwaaide. En hij werkt prima, kan ik zeggen.

Na gebruik laat de Rainmates Skirt zich goed opvouwen tot een klein handzaam pakketje. Je kunt hem bij wijze van spreken zo in je tasje doen. Behalve op de fiets kun je hem natuurlijk ook gebruiken als je een stuk moet lopen in de regen.

Eigenlijk is er maar één nadeel aan de rainskirt: je moet er nog iets boven aan. Een regenjas of zo. Dat maakt mijn regencape net een iets makkelijkere keuze, want dan ben ik in één keer klaar. Maar afgezien daarvan kan ik de rainskirt van ganser harte aanraden!

Over The Rainmates Company

The Rainmates Company wordt gerund door de twee broers Kees en Pieter Bas. Samen ontwikkelen ze innovatieve regenkleding. Kees richtte in 2005 The Rainmates Company op. Hij kwam op het idee omdat hij een fervent buitensporter is. Hij doet o.a aan hardlopen, schaatsen en wielrennen.

Het eerste product van The Rainmates Company waren de Rainmates-legs. Dat zijn een soort regenleggings, die je over je bovenbenen schuift. En in 2010 brachten ze de rainskirt op markt.  Hiermee wonnen de broers de Fiets Innovatie Award van 2010.

Praktische informatie over de Rainmates Skirt

De Rainmates Skirt kost 39,95. Hij is verkrijgbaar in twee maten:

 • 165 tot 190 cm
 • 150 tot 165 cm

De Rainmates skirt is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart of  paars. Hij is te koop op rainmates.com.

Regenrok fiets update 2023

Helaas is de site rainmates uit de lucht. De Rainmates skirt is niet meer verkrijgbaar. Maar gelukkig zijn er andere regenrokken!

The Rainwrap van Georgia in Dublin

Op de site Florismoo vind je The Rainwrap van Georgia in Dublin. Deze kost 69,90.
In onderstaand filmpje zie je deze regenrok en hoe je hem moet omdoen. Opvallend en slim vind ik de bevestiging aan je been! Zo voorkom je dat de regenrok omhoog waait.

Regenrok kopen op Amazon.nl

Ook op Amazon.nl vind je regenrokken. Hieronder zie je er eentje voor nog geen 20 euro:
regenrok

Regenrok kopen AliExpress

Op AliExpress betaal je nog niet eens 7 euro voor deze regenrok:

regenrok

Leestips: mijn artikel over regenlaarzen en de Boncho regencape.

Zou jij een regenrok gebruiken? Of je partner?

Similar Posts

9 Comments

 1. Hier dragen wij ook altijd een rok en wat lijkt me dat handig voor op de fiets.
  Ik tob gewoon met een paraplu op de fiets en dat is niet echt zo prettig en zeker niet met heftige wind.
  Vermoedelijk zal die wel wel aangeschaft gaan worden,daar ik op t moment nog steeds niet auto mag rijden ivm epileptie.

  groet van Hilda

 2. Wat handig zo’n rok. Ik droeg destijds toen ik in de thuiszorg werkte en we een uniformjurk moesten dragen altijd een lange kunstof regenjas en bleef zo droog, maar dit is veel makkelijker eigenlijk.

  1. Je kan de rok toch ook met een regenponcho dragen op de fiets of bij het wandelen!!
   Een poncho heb je ook heel vlug over je hoofd getrokken!!!
   Dat ga ik mijn vrouw cadeau doen met Kerst!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.