Boncho: regencape voor op de fiets

bonchoSinds ik tot op mijn ondergoed natgeregend in de stad aankwam, na 10 kilometer fietsen, heb ik altijd een regenponcho bij me. Die zit standaard in mijn fietstas.

Mijn regencape

Ik kocht hem bij de Halfords. Nádat ik droog ondergoed bij de Hema had gekocht en een droge jurk bij de Scapino er naast… Hij kostte geloof ik zo’n 39,-. Best duur, maar ik besloot dat als ik op het platteland woon en vaak fiets, zo’n cape noodzakelijk is. En ik gebruik hem ook vaak. De regencape van de Halfords bevalt me goed. Ik drapeer hem altijd over het stuur, en zo blijven mijn benen ook goed droog.

Een regenpak aantrekken vind ik veels te veel werk, en bovendien lastig omdat ik altijd rokken draag. Het voordeel van een cape vind ik dat je hem alleen maar over je hoofd hoeft te gooien, en klaar ben je.

Xenos regencape houdt het niet droog

Voor mijn jongste zoon kocht ik een goedkopere regenponcho bij de Xenos. Het ding kostte zo’n 8 euro, maar hij gebruikt hem nooit. Omdat hij volgens mijn zoon niet over het stuur past, waardoor zijn benen alsnog kleddernat worden.

Tsja, hij heeft wel een punt.

Boncho: nieuw soort regencape voor op de fiets

In de krant las ik over een nieuw soort regencape: de Boncho. Die is speciaal zo gemaakt dat hij over het stuur kan. En de voorkant is van ademend materiaal, waardoor je niet als een gek gaat zweten. Hier onder wordt hij gedemonstreerd. Zoals je in het filmpje ziet werkt de Boncho een beetje als een soort pop-up tent! Heel apart.

Boncho in actie

Praktische informatie over de Boncho

Op Kickstarter kost een Boncho 55 euro inclusief verzendkosten. De makers wilden 15.000 euro ophalen, maar zitten nu al rond de 75.000! Er is dus veel interesse in hun cape.

Als je er heel vroeg bij was, kon je de Boncho zelfs voor 45 euro kopen. Maar die actie is helaas uitverkocht. Vroege bestellers krijgen hun poncho-tent in maart of april thuis gestuurd. De bedenkers verwachten dat de Boncho aan het eind van de zomer in de winkels verkrijgbaar is. Maar dan kost hij maar liefst 89,-.

Je kunt de Boncho alleen kopen als je een creditcard hebt op dit moment. Dat vind ik dan weer klungelig.

Meer informatie over de Boncho vind je op de website van Kickstarter.

Wat gebruik jij op de fiets om droog te blijven bij regen?

Similar Posts

34 Comments

 1. Dat is handig. Ik gebruik op dit moment helemaal niks om droog te blijven. Die paar keer dat ik nat ben geregend dat kleed ik me thuis snel om. Ik heb gelukkig nog geen afspraken meegemaakt waar ik naartoe moest in de stromenden regen.

  1. Als ik naar huis fiets maakt het me ook niet zoveel uit als ik nat regen. Want dan kan ik me thuis immers omkleden. Maar als ik ergens naar toe moet, dan blijf ik graag droog.

  1. Mijn Halfords poncho is het me inderdaad waard, want het alternatief zou zijn dat ik met de auto naar de stad zou gaan. Dat kost benzine, en is bovendien minder gezond. Door de cape fiets ik door weer en wind.

   Maar 89,- vind ik ook wel erg veel inderdaad.

 2. Toen ik nog fietste en met een bromfiets reed had ik een regenpak voor de brommer en een grote cape voor de fiets maar aangezien ik nu alleen nog maar hele korte stukjes kan fietsen doe ik dat alleen met goed weer

 3. Heb een paars! regenponcho geval gekocht voor 35 euro bij de Halfords. Kan over het stuur en ik blijf redelijk droog, touwtjes aan de capuchon kunnen aangetrokken worden zodat ie blijft zitten.Niet dat ik 100 % droog blijf maar het scheelt wel behoorlijk.Mocht ik Carnaval willen vieren dan kan ik ‘m altijd gebruiken als het verschrikkelijke Paarse monster kostuum…..
  groet Silvia.

 4. Ik gebruik ook een regenponcho, eentje van de H.ema die me heel goed bevalt. Ik heb een grote kledingmaat en veel andere poncho’s zijn me te klein, ook die van H.alfords. Een regenpak ben ik in mijn maat helaas nog niet tegengekomen.

  Bij harde wind waait de regen echter wel een beetje onder m’n poncho en dan worden m’n benen wel nat. Daarom neem ik bij regen vaak een droge lange broek mee naar m’n werk, zodat ik me kan omkleden als het nodig is.

  Ik heb niet het gevoel dat de Boncho iets aan m’n geluk gaat toevoegen. De hele zijkant is onbeschermd, dus de benen zullen altijd nat worden als het regent. Tenzij de regen loodrecht naar beneden valt maar dat gebeurt niet zo vaak. ;-)

 5. Ik gebruik beide. Ik heb de €8 regenponcho van Xenos in mijn fietstas voor de “mmmm-het-regent-toch-harder-dan-ik-dacht” momentjes onderweg. En dezelfde fietstas bevat ook een regenjas met regenbroek, waarbij de regenbroek aangenaaide overtrekschoenen heeft voor mijn schoenen. Ideaal!

  1. Wat slim, een regenbroek met aangenaaide overtrekschoenen zeg! Ik vind zelf een regenbroek aantrekken altijd zoveel werk… Dan heb ik helemaaaal geen zin meer om de regen in te gaan.

 6. Ik vind zo’n regencape enorm vervelend dus ik gebruik die nooit. Mijn man heeft een regencape in een soort K-Waystof en hij gebruikt zijn cape heel vaak (fietst elke dag naar het werk)
  Zijn cape houdt hem vrij goed droog maar als het heel erg regent, loopt die cape na ene tijdje ook wel door.
  Mijn man heeft ook een regenbroek maar die draagt hij nooit omdat hij het vervelend vindt om die aan- en uit te trekken.

 7. Aangezien ik niet zoveel fiets zou ik voor die van de Xenos gaan denk ik, maar wat een handige uitvinding. Zou ik veel eerder dragen dan zo’n regenpak.

 8. Ik heb geinvesteerd in een goede regenbroek met ritsen van boven tot beneden, dat gaat prima ook over rokken, zelfs rokken met pettycoats. Mijn jas is gewoon waterdicht dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

  Zo’n Xenos poncho is leuk, maar levensgevaarlijk op de fiets omdat je behoorlijke kans hebt dat het kreng tussen je spaken komt.

  Die heb ik dus alleen mee als ik maar weinig regen verwacht tijdens het wandelen. Voordeel is namelijk dat je rugzakje er zo handig onderpast, hoewel die ook een eigen regenhoes heeft.

  1. De poncho die mijn zoon heeft is te kort om tussen de spaken te komen. Die van de Halfords kan gelukkig ook niet tussen de spaken komen.

   Een regenbroek met ritsen vind ik een slimme uitvinding. Hoewel ik een cape nog steeds makkelijker vind.

 9. Ik ben een mooi weer fietser, als het regent loop ik met de paraplu of ik pak bij grotere afstanden de auto.

  Dit ziet er futuristisch uit, maar denk dat het goed werkt inderdaad!

  1. Met mooi weer fietsen is ook veel aangenamer. Maar ik moet van mezelf door weer en wind fietsen op donderdag. En aan het eind beloon ik mezelf met koffie bij de Hema of Bakker Bart.

   1. Dat is een aangenaam idee! Eerst fietsen daarna en lekkere koffie!

    Het enigste dat ik altijd fiets is naar het centrum als ik daar op kantoor moet werken. Parkeren is daar betaald, voor de fiets niet ;)

 10. Wow! Echt tof zo’n boncho! ‘k Ga het direct eens voorstellen aan mijn zoon, die elke dag met de fiets naar zijn werk gaat.
  Dank je wel voor de tip :-)

 11. Ik heb ooit (in de jaren 80 van de vorige eeuw) ‘n regenpak gehad met een rok ipv een broek! Onderaan de rok zaten bandjes die ik kon strikken, Vraag me nu wel af waar dat pak gebleven is……

  1. Een regenrok vind ik ook een geweldige uitvinding. Ik herinner me ineens dat ik er ooit ook eentje had! Het grote nadeel was dat ik aan de bovenkant niets tegen de regen had. Nu vraag ik me af waar die rok gebleven is zeg!

 12. Het flapperen van een poncho is hiermee mogelijk opgelost. En is de capuchon zo gemaakt dat je droog blijft en ook nog om je heen kunt kijken?
  Ik wilpraktijktesten zien voordat ik zo’n bedrag uitgeef!

 13. Ik draag altijd een regenponcho, de beste resultaten om droog te blijven, snel aan te doen, snel weer uit te doen.
  Ik draag het liefst van die oudere, die zijn zwaarder (ander materiaal), ze flapperen nt zo bij wind.
  Ik kies ook voor heldere, opvallende kleuren, veiligheid eerst!!!
  Om te wandelen draag ik een regencape.
  Laat maar komen die regen.

 14. Waar zijn er nog van die poncho’s te koop, gemaakt uit zwaardere stof??
  Mag ook tweede hands zijn.

  Graag meer info.

  Bedankt, Jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.