Vintage tent uit de jaren 60!

vintage tent

Omdat we niet op vakantie gaan, maar wel thuis vakantie willen vieren, hadden we bedacht dat het voor de kinderen leuk zou zijn als we voor hen een tent in de tuin zouden opzetten. Ik deed wat speurwerk op internet, maar schrok toch nog van de prijzen.

Vintage tent hebben?

Toen mijn moeder, tevens buurvrouw, van onze plannen hoorde bleek ze iemand te kennen die graag van zijn oude tent afwilde. We konden meteen komen kijken, en nu zijn we blijde eigenaren van een tent uit de jaren zestig van 4 bij 6 meter! Hij is van stevig katoen, met een binnentent, en heeft plaats voor het hele gezin.

Het kostte wel even tijd om hem op te zetten, maar dan heb je ook wat! We laten hem gewoon de hele vakantie staan. En nu hebben de kinderen er buiten een heerlijke speelplek bij, en ook als het regent kunnen ze zich heerlijk terugtrekken in onze vintage tent!

Zoek jij ook een vintage tent? Kijk dan eens op Etsy Nederland of marktplaats.

Leestips: Kamperen in Nederland en Tent opruimen.

Similar Posts

13 Comments

  1. Hij is helemaal lekvrij! Maar voordat we hem weer helemaal hebben afgebroken, zijn we denk ik zo een uur verder. We laten hem dus maar gewoon even staan.

 1. Leuk idee hoor! Vroeger woonde ik op een boerderij en in de zomer maakten we in een schuur altijd ons zomerhuis. Hele vakantie speelplezier daar. Dit doet me er in eens aan denken. :)

 2. Leuk! En spannend voor de kinderen, kan ik me voorstellen. Volgens mij heb ik op zolder ook nog zo’n ouderwetse stoffen tent liggen (niet zo’n grote hoor, die zou hier niet eens passen). Die gooi ik voorlopig maar niet weg. Goed idee ;-)

  1. Ja, ik kan het echt aanraden! Deze week komt er ook een vriendje logeren, en die wil natuurlijk ook in de tent! We hebben dankzij de tent ruimte zat!

 3. Dat is een leuk idee. En lekker groot hebben ze alle ruimte, kunnen ze zelfs een nachtje in blijven slapen.
  Een hele goede vakantie in eigen tuin toegewenst.

  groetjes,
  Janneke

  1. Ja, als ik naga dat die tent ruim 50 jaar uit ziet is de kwaliteit enorm goed. De tent ziet er nog prachtig uit. Maar de meneer waarvan we hem kregen is er ook altijd heel zuinig op geweest.

 4. geachte, op tijd en stond uw tent verplaatsen.
  Omdat het gras onder uw tent geel word en mogelijk afsterft door gebrek aan licht en lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.