Goedkoop ontbijt bij de Hema voor 1 euro: met een zakje?

hema ontbijt
Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over het Hema ontbijtje dat maar 1 euro kost.

De vriendelijke medewerkster raadde mij destijds dit ontbijtje aan, toen ik 1 kop koffie bestelde, omdat ik dan goedkoper uit was dan met een gewoon kopje koffie ad 1,50. Ik kreeg zelfs een papieren zakje om de croissant, kuipje jam en stokbroodje in mee naar huis te nemen, want die bliefde ik eigenlijk niet. Dat was in de Hema in Doetinchem.

Hema ontbijt in Winterswijk: 'Nee mevrouw we mogen u geen zakje meegeven.'

Nu is het Grote Vakantie, en je wilt wat, dus ging ik met mijn oudste dochter winkelen in Winterswijk voor wat moeder-dochter quality time. En het leek mij zo leuk voor de andere kinderen als we voor hen het ontbijtbroodje en croissantje van de Hema zouden meebrengen.

Dus vroeg ik bij de kassa van de Hema in Winterswijk netjes om een zakje, net zoals ik dat in Doetinchem ook altijd doe. Maar de kassière zei dat ze geen zakjes mocht meegeven, want dit was tegen hun beleid. 'Ze willen niet dat mensen hier alleen maar binnenlopen voor een goedkoop ontbijtje,' legde ze uit.

En ik dacht: 'Huh?!' Want wat het kan een winkel schelen waaróm mensen komen binnenlopen, áls ze maar binnenlopen. Ik vind het beleid in van de Hema in Doetinchem dan ook veel leuker en slimmer. Zelfs al komen mensen alleen voor het goedkope Hema ontbijt, ze worden immers toch blootgesteld aan alle koopwaar? Ook vind ik het verrassend dat het beleid van een keten als de Hema blijkbaar verschilt per filiaal.

Morgenochtend is mijn officiële vrije ochtend, en dan sta ik om 9 uur weer aan de balie, en bestel mijn Hema ontbijt ad 1 euro met een papieren zakje!

Lees ook mijn post over waar je nog meer terecht kunt voor een goedkoop ontbijtje!

Wist je dat er ook een Hema 4 uurtje is?

Weet jij of jouw Hema klanten een papieren zakje aanbiedt om het Hema ontbijt mee te nemen? Want nou ben ik benieuwd of ze dat alleen in Doetinchem doen!

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Ik heb ook geen idee. De hema is hier 12 km vandaan. Kom er zelden. Je zou toch ook zelf een zakje in je tas mee kunnen nemen als ze geen willen geven. Vind het ook vreemd dat ze dan niet hetzelfde beleid voeren.

  1. Nu ik dat weet van de Hema in Winterswijk, kan ik een volgende keer inderdaad gewoon een zakje van huis meenemen, en op die manier de broodjes meenemen. Wat dat betreft is het in alle opzichten beter dat de Hema ze gewoon aanbiedt, want dat staat vriendelijker.

 2. Ja, wat een gekkies. Je kan toch ook gewoon zelf je spullen in een zakje doen als je dat wilt. Wat is dan het verschil?

  Het lijkt mij trouwens vervelender als mensen twee uur lang een stoel bezet houden met een broodje en een bak koffie, want daar zouden ook mensen kunnen zitten die luxe broodjes en dure koffie bestellen.

  Hier ook n boerendurp met de Hema 12 km verderop (beetje jammer :))

  1. Dat is een aardig eindje Valhalla. Recent zijn er hier in de naburige dorpjes op 6 en 7 kilometer afstand ook Hema's bijgekomen, maar die zijn zo klein dat ze geen restaurant hebben.

   De dichtsbijzijnde met restaurant, en dus goedkope Hema ontbijtjes, is in mijn geval 8 kilometer verderop in Doetinchem. Daar fiets ik dan op donderdagmorgen heen, en heb dan meteen mijn bewegingsnorm gehaald. En de koffie smaakt dan ook veel lekkerder vind ik.

 3. Volgens mij heeft het ermee te maken dat Hema een franchiseketen is. Dat houdt dus in dat het beleid ook niet overal hetzelfde hoeft te zijn. Het productaanbod is overal vrijwel gelijk, net als de landelijke aanbiedingen, maar wat bijvoorbeeld in het ene filiaal met korting hangt, kan in het andere filiaal nog voor de volle mep hangen.

 4. Ha,ha ...dochter moest vorige week naar de orthodontist in Drachten (8.30 uur). We zouden daarna gaan winkelen. Aangezien er 9.00 's ochtends weinig tot geen winkels open zijn, hebben we bij de Hema een ontbijtje genuttigd. I.p.v. het stokbroodje met omelet en bacon mochten we ook 2 croissants. Het zat er helemaal vol, we konden nog net een tafeltje bemachtigen, met 57+...!!! Ik zou in het vervolg de broodjes gewoon zelf meenemen. Ik heb de kuipjes jam ook meegenomen, zo handig voor als we op vakantie zijn!

 5. Ik kan er geen antwoord op geven, want hier bij ons in België (of ik het onze gemeente?) is er geen dienst bij Hema, waar je koffie e.d. kan krijgen.
  Lijkt me nochtans heel erg leuk zo'n service :-)

 6. Wij hebben uiteraard geen Hema hier,maar er zijn hier veel restaurants(T.im Hortons) en de eerste vraag is altijd:To stay or to go?
  Dus altijd alles netjes verpakt en in een zakje.Eet je het in het rest. en je wilt een zakje:no problem.
  Ik red het niet hoor om zonder ontbijt te vertrekken,al is het hier wel gewoon om bijv. een meeting te hebben met breakfast in een rest.
  Groet,Wilma

  1. Zelfss als je bijv. bij de chinees bent en er is over,kun je het meenemen.
   Laatst had ik bij T.im H. een besteeling en een ding zat er niet bij. Kreeg het gratis,foutje van de zaak. Het kostte wel bijna 5 dollar.Vind ik service.
   Groet, Wilma

 7. Het argument dat niet iedereen alleen maar binnen moet lopen om een ontbijtje is inderdaad grote onzin. Je hebt dan toch iemand in je winkel gekregen, de producten komen in beeld en koopt de desbetreffende klant nu niets dan komen ze misschien later alsnog wel terug. Daarnaast, je biedt het toch aan dus dan niet gaan piepen als er mensen enkel en alleen op 't ontbijtje afkomen!
  De hema bij mij in 't dorp is helaas zo klein dat er uberhaupt geen verse etenswaren te koop zijn, erg jammer anders ging ik af en toe wel luxe buiten de deur ontbijten! ;)

 8. Tip over de jamkuipjes: die kun je nu in de zomerperiode ook in supermarkten kopen, ze zitten in een doosje van de Ruiter. Je hebt ze ook met pindakaas, chocopasta, honing en appelstroop, die kuipjes. Ik heb ze alweer zien liggen maar ik heb ze nog van vorig jaar.

 9. Ik neem aan dat als je naar een restaurant gaat hier ook gaat zitten en je eten nuttigd. Dit werkt namelijk ook zo in een hema restaurant. het restaurant is namelijk geen take away. Dan kan je ook op de food afdeling van de hema brood kopen etc en mee naar huis nemen. En wat als u in de rij staat en de klant voor u neemt een hoeveelheid broodjes mee naar huis? U had net een ontbijtje willen nuttigen, maar helaas. Het is dus ook de bedoeling dat het in het restaurant genuttigd kan worden. Ziet u ze ook al bij de ikea lopen met een tasje??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.