Reacties

No shit Sherlock en meer woorden die ik van mijn kinderen leerde — 30 reacties

 1. Ik zeg altijd 'No shit, Sherlock', want zo ken ik hem. En een Noob is oud, heeeeel oud. Swag is trouwens ook al weer uit, mag je doorgeven. En ik ben blij dat jouw kids tenminste doorhebben dat lol niet het woordje lol is :) Slimme kids.
  Trouwens ook al oeroud. OER-oud rofl.
  En oh em dzjie moet je tegenwoordig zeggen. Hoewel ik heel ouwerwets nog gewoon oh my god zeg.
  Komt wel goed met je kids, ze zijn in ieder geval goed op de hoogte van taalveranderingen :D
  Flex van ze.
  (Ik heb geen kids, ik moet dit zelf bijhouden.... :P)

 2. Haha, gelukkig ken ik deze nog. Al heb ik heel lang niet geweten wat YOLO betekende. Ik voel me echter nog steeds heel oud als ik ergens een twintiger "Leipe shit ouwe!" hoor zeggen.

 3. Als ik YOLO zeg lachen ze me uit....
  Geld is doekoe's (ik zeg het nooit) en als ik mijn hand opsteek van "even genoeg nu" zeiden ze vroegah: "talk to the hand" maar dat is ook alweer uit.

  Meer last heb ik zelf bij het schrijven van bv. email van afkortingen, bv. mss i.p.v. misschien w8 ff (wacht even), niet in officiële mails hoor, maar mss weer wel.....

  Sommige dingen worden zo lang "anders" genoemd dat ik mezelf vergis. Iedereen heeft van die huisgrappen "gezinswoorden" zo is bij ons een snoepje tot voor kort een "kaka" geweest, kindertaal, altijd blijven gebruiken.

  De wasmachine even laten "brommen" (mijn schoonmoeder), die ook inspirator is voor de Optische Hond (opti-chien) Elektrische Hong (elektri-Chien).

  Ik kan het woord "controller" voor een Playstation niet uitspreken, ze rollen over de grond van het lachen, en dan denk ik: wacht maar, jullie krijgen later precies hetzelfde (mijn moeder sprak Seven-Up op zijn Engels uit en make-up ook, en jus d'orange op zijn Frans, en ik zeg zelf "sjuudderans" anders gaan ze gillen van de lach.

  Wij als moeders moeten maar gewoon dom doen, en later komen ze erwel achter.

  Wat ik wel vréselijk vind, is "patat" voor "frietjes" of "friet"......dat mag écht niet.

  Natuurlijk verspreek je je wel eens, en welke moeder heeft haar kinderen nog nooit met rollende ogen naar het plafond zien kijken? Die mag bij mij komen happen (eten)

 4. Oh ja, wat nog wel "in" is, is als iemand echt een "baas" is. Dat wordt te pas en te onpas gebruikt.
  Ik vraag maar niet waaróm hij dan zo "cool" is.

  Cool is trouwens heel erg oud, en Swag kan écht niet meer!

  Je moet eens kijken op straattaal.nl je weet niet wat je ziet.

 5. Dat omg vind ik zo Amerikaans, bah! Die roepen dat te pas en te onpas op een aaaaaaaaanstellerige toon :D
  Onze kinderen zijn inmiddels 30 geweest en gebruiken niet veel turbotaal meer. Alles gaat over ;-)

  • Ik kan daar ook niet tegen. En dan met die handen voor het gezicht wapperen om maar niet te gaan huilen of je mascara droog te houden of zo..brrrr

 6. Ja ik herken ze. Hier wordt frequent gebruik gemaakt van "Idk". Ik vraag "Waar zijn je gymspullen?, zij antwoorden "Idk". (I don't know.) Ook hoor ik soms "Idc". Ik vraag "Wat wil je eten?", zij antwoorden "Idc". (I don't care).

 7. Wij zeggen no shit sherlock ipv einstein ;)

  Die andere kende ik ook allemaal wel... Zijn niet zó nieuw, toch? ;) Een woordje dat ik de laatste tijd heel veel hoor is shinen. maar ik weet niet of dat iets van mijn werk is of dat het echt een 'ding' is...

  • Einstein moet inderdaad Sherlock zijn. Ik weet niet waarom ik dat elke keer fout zeg.

   In Utopia hoor ik ze steeds zeggen dat iets 'dope' is. Wat een vreselijke uitdrukking is dat!

 8. LOL en OMG ken ik wel, maar de rest echt niet hoor. En ik heb ze niet van mijn eigen kinderen volgens mij, o ja, LOL wel...
  Ik ben er niet in thuis, dus loop altijd achter de feiten, of de nieuwe woorden aan.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 9. Hahaha briljant!

  No shit sherlock, hahahaha die wordt hier thuis regelmatig gezegd, door onszelf. Scheelt ook dat we beiden nog studeren, dan moet dat kunnen. ;)

  Yolo.. vreselijk... en inderdaad weer uit. ;)

  Maar hier nog niet zo herkenbaar, ik krijg zelf alles mee van 'klasgenoten' en mijn dochter begint denk ik pas over een jaartje of 10. :)

 10. swag, DIY (do it yourself) awkward (genant), squad (groepje), bae (tof)...En dat is nog niet de helft maar ik kom er nu niet op. Steeds weer iets nieuws, word er gek van.
  Maar OMG wordt hier niet getolereerd. En YOLO gaat bij ons ook niet op.

 11. Haha leuk om te lezen. Die eerste uitdrukking kende ik nog niet. OMG zeg ik regelmatig, zo regelmatig dat mijn 3 jarige peuter het dus nu ook zegt... Op het moment leer ik de kindertv uitdrukkingen van haar zoals 'Alle wieldoppen' en laatst zei ze 'Ik heb liever hiërogliefen' tja....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder