Reacties

Maatschappelijke stage — 14 reacties

  1. Mijn zoon van toen 17 begon vorig jaar aan de opleiding SAW. Na de SAW zou hij dan de PABO gaan doen omdat hij altijd al schoolmeester wilde worden.
    Hij moest ook een maatschappelijke stage doen, 1 middag per week. Hij deed dit bij kns in de straat bij een dagopvang voor geestelijk gehandicapten. Dit beviel zo goed dat hij zijn profiel veranderd heeft van klasse-assistent naar persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Inmiddels is hij begonnen aan het 2e leerjaar en hij vind het geweldig! Voor hem heeft de maatschappelijke stage dus veel te weeg gebracht.
    De school kwam meen ik 2x kijken en hij moest ook een vrij uitgebreid verslag maken.
    In zijn vrije tijd geeft hij les aan jonge kinderen op de sportclub waar hij zelf ook sport. Dit mocht hij ook rekenen als stage. Als je dat doet bereik je niks extra's vind ik, want dan die je iets wat je toch al deed.

  2. Blijkbaar verschilt het per school of per regio hoeveel uur die stage is?

    Ik ben vanuit vrijwilligerswerk even bezig geweest met een poging om hiervoor iets op te zetten, maar als kinderen maar 15 uur stage lopen dan ben je als stagegever in de praktijk alleen maar een hoop tijd kwijt en brengt het weinig terug.

    Er waren hier ook scholen die vonden dat die 15 uur verdeeld moesten worden over 3 verschillende projecten, zodat de leerlingen in 3 verschillende richtingen konden snuffelen.
    Dat zet volgens mij erg weinig zoden aan de dijk en het was dan ook megamoeilijk om stageplekken op die basis te vinden.

    Ik kan me dan ook voorstellen dat in deze tijd van bezuinigingen werkgevers niet zitten te wachten op dergelijke projecten.

  3. mijn zoon die in 4 vwo zit, moet 30 uur maatschappelijk stage doen. Hij doet dat door twee uur per week in een kringloopwinkel te helpen, daar werken veel oude mensen en die vinden het heel leuk dat er een jong iemand bij komt! Ik vind maatschappelijke stage best nuttig, ze zien zo eens dat iets voor niks doen ook heel leuk kan zijn en komen met heel andere mensen in aanraking dan in hun "gewone" leventje. Maar waarom dat zoveel moet kosten voor de overheid, daar snap ik echt niks van! Als zoiets van onderop geregeld wordt kan het volgens mij veel goedkoper of bijna voor niks!

    • Goed punt Anneke! Waarom kost het eigenlijk zo veel? Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan. Het schijnt twee keer zo duur te zijn als gewoon lesgeven. Maar als ik zie wat mijn oudste dochter aan begeleiding kreeg (geen), dan snap ik niet waar die kosten vandaan komen!

  4. Mijn jongste die in de derde van het vso zit heeft het ook nog niet gedaan. Heb er ook nog nooit iets over gehoord op zijn school. Ik herinner me van de oudste twee dat het aantal uren niet vastligt en dat het ook verdeeld mocht worden over alle middelbare schooljaren, maar dat het bij hen in het tweede brugklasjaar in een speciaal daarvoor geplande schoolweek plaatsvond. Zij hebben in een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking gewerkt.

  5. Ik vind het idee erachter wel goed, maar het valt nog lang niet altijd mee om een geschikte plaats te vinden.
    Onze middelste dochter heeft bij een zorginstelling voor ouderen gewerkt en jongste dochter bij een bibliotheek en kinderclub.

  6. Ik vind de website-naam echt ehh, het tegenovergestelde van geweldig, inderdaad, maar maatschappelijke stage vind ik een goed iets, en niet iets wat afgeschaft zou moeten worden. Zeker niet vanwege geldgebrek, dat kán gewoon niet zoveel kosten, dat kan ik me niet voorstellen. Maar ja, ik zit niet in de ambtenarij...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder