Streamingdienst of tv abonnement?

Streamingdienst of tv abonnement?

‘Hé! Er is geen bal op de tv!’

Dat zong popgroep Doe maar in de jaren tachtig.

Maar dat is nu niet meer van toepassing.

Want dankzij de combinatie tv en internet is er altijd wel íets te kijken!

Dankzij tv en internet altijd iets op tv

Je kunt namelijk zowel kijken via een streamingdienst als via een tv abonnement. Dus zelfs als de ‘gewone’ tv niets leuks heeft, kun je altijd nog via een streamingdienst kijken.

Televisieabonnement

Als je een tv abonnement afsluit, krijg je een basispakket met zenders. Mis je bepaalde zenders die je graag zou kijken? Dan kun je het zenderaanbod vergroten met extra zenderpakketten. Er zijn eindeloos veel speciale zenders, van sport tot kinderzenders.

Streamingdienst

Daarnaast heb je tegenwoordig de streamingdiensten. De bekendste streamingdienst is natuurlijk Netflix! Je betaalt per maand voor een Netflix abonnement, en dat geeft je toegang tot een enorm aanbod van films, series en documentaires. Het bijzondere aan een streamingdienst is dat je kunt kijken, waar en wanneer het jou uitkomt. Je hoeft dus niet te wachten totdat jouw favoriete serie ‘op tv’ komt.

Inmiddels zijn er talloze streamingdiensten. De bekendste zijn Netflix, Amazon Prime, Disney, Apple TV, Videoland en NPO Plus. Daarnaast heb je onder andere

 • Ziggo Movies & Series (X)L
 • CineMember
 • Cinetree
 • Dusk
 • HBO Max
 • NLZIET
 • Pathé Thuis
 • SkyShowtime
 • Viaplay

TV en internet

Dankzij de combinatie tv en internet kun je nu ook bij een ‘gewoon’ televisieabonnement series kijken op het moment dat het jou uitkomt. Net zoals bij een streamingdienst! Zo kun je een programma op pauze zetten, als je bijvoorbeeld even naar het toilet moet!

Programma gemist? Geen probleem dankzij internet

Dankzij internet hoeft het ook geen probleem meer te zijn als je een programma hebt gemist. Je kunt het gewoon online terugkijken. Zelf doe ik dat meestal via tvblik.nl. Zo kijk ik op vrijdagavond graag de laatste aflevering van Chateau Meiland, die wordt uitgezonden op maandagavond.

Streamingdienst of tv abonnement?

Vraag jij je af wat handiger is: een streamingdienst of tv abonnement? Hieronder een aantal overwegingen op een rijtje.

 1. Tv-abonnementen zijn vaak duurder dan streamingdiensten. Met een streamingdienst betaal je meestal een maandelijks abonnementsbedrag, terwijl je bij een tv-abonnement een vast bedrag per maand betaalt en vaak extra kosten hebt voor bijvoorbeeld het huren van films.
 2. Een tv-abonnement is algemener. Er zitten bijvoorbeeld zowel programma’s van de VPRO bij als van SBS6. Daarnaast vind je er een keur aan sportprogramma’s, shows, talentenjachten, quizzen, reality shows etc. Bij een streamingdienst is het aanbod vaak wat specifieker. Zo vind je op Videoland bijvoorbeeld relatief veel Nederlandse series, en vind je op Disney enorm veel Disney films!
 3. Omdat je een streamingdienst via internet kunt streamen vanaf verschillende apparaten zijn die vaak wat eenvoudiger in het gebruik. Zo stream ik graag Netflix series vanaf mijn smartphone. Bij tv-abonnementen is vaak een specifieke set-top box of decoder nodig, om de televisieprogramma’s te kunnen bekijken.
 4. Er wordt gezegd dat streamingdiensten een hogere beeld- en geluidskwaliteit dan tv-abonnementen bieden. Dat komt omdat ze gebruikmaken van de nieuwste technologieën om hun programma’s te streamen. Maar persoonlijk zie ik geen verschil!

Wij hebben een streamingdienst én tv abonnement

Op dit moment hebben wij thuis zowel een tv abonnement als een abonnement op streamingdienst Netflix. Dat komt omdat we een alles in 1 pakket hebben: telefoon, internet en tv. Maar in de praktijk kijken we eigenlijk vooral via internet!

Met behulp van een zogenoemde chromecast kan ik via de laptop van mijn man, of mijn smartphone series en films naar de tv streamen.

Wel kijken mijn man en ik elke dag om 18 uur het journaal. En als Boer zoekt vrouw weer komt, kijken we dat ook ‘ouderwets’.

Leestip: bioscoop abonnement!

Hoe kijk jij tv? Heb jij een streamingdienst of tv abonnement?

Similar Posts

34 Comments

 1. Ik moet eerlijk bekennen dat je tegenwoordig bijna overal appjes voor hebt waarmee je programma’s gemakkelijk terug kunt kijken. Super handig! Daarom kijk ik al jaren geen live tv meer.

 2. Ik ben al jaren heel blij met NLZIET. Ik merkte dat ik eigenlijk geen tv meer keek, maar alles op een later moment terugkeek en heb toen mijn tv-abonnement opgezegd. Geen seconde spijt van gehad. Als ik wil, kan ik ook nog ‘live’ kijken, maar in de praktijk doe ik dat maar hooguit een paar keer per jaar.

 3. Wij hebben al jaren geen tv meer. Af en toe kijk ik wat via npostart of rtl.nl ofzo. Maar eerlijk gezegd mis ik het helemaal niet.

 4. Wij hebben netflix via de buren.Eigenlijk als reserve voor de keren,dat er weinig naar onze smaak op tv is

 5. We hebben ‘gewone’ TV en Netflix en ik geloof dat mijn man nog iets heeft waarmee hij Formule 1 kan kijken. de afgelopen maanden hadden we er ook Disney+ bij (gratis bij kaartjes voor Disneyland), maar dat is nu voorbij. Daarop waren voor mij toevallig twee series die ik graag wilde zien en voor de kleuter heeeeel veel films.
  Op zich zouden we prima zonder Netflix kunnen, maar de kinderen maken er veel gebruik van.

 6. Ik heb beiden en kijk ook beiden eigenlijk. Er zijn wel idioot veel streamingdiensten, ik heb er nu 2 gekozen.

 7. Wij hebben alleen maar streamingdiensten (Netflix, HBO max & Prime). Hebben ook Disney+ gehad, maar ook vrij snel er weer af gedaan.

 8. We hebben beide. Nu kijken we veel meer t.v. dan onze pubers. Ze kijken haast geen t.v. meer, ik denk dat de nieuwe generatie een hele andere invulling zal hebben.

 9. Ik het Netflix, Videoland en Disney+, ook heb ik een tijdje Amazon Prime gehad. Dit heb ik allemaal naast het gewone tv abonnement.

 10. Uitzending gemist vind ik zo ideaal. Netflix heel soms en heb Disney +, maar valt mij wel een beetje tegen, want kan bijna nooit geen leuke films vinden.

 11. Wij hebben 5 jaar geleden van het ene op het andere moment de tv opgezegd, mits onze kinderen niet achter de laptop gaan zitten kijken, dan heeft het geen nut natuurlijk. Niemand van ons heeft de tv gemist. Nu niet meer de hele avond dat gehang op de bank , maar boeken lezen, mijn man is veel in de tuin, kinderen lezen of doen wat anders. Een stuk relaxter.

 12. Wij hebben zowel een tv abonnement als Netflix en F1tv. Meestal kijk ik via de app tv gids even wat er ‘s avonds op tv komt, zit er niks tussen dan wordt het of een avondje Netflixen of lekker lezen.

 13. Ik heb zelf een tv-abonnement waarbij ik heel veel opneem en terugkijk. Daarnaast heb ik via het account van mijn zus toegang tot Netflix en Videoland waar ik ook veel op kijk.

 14. We kijken echt helemaal geen televisie meer. Ook het journaal heb ik geskipt. Naïef misschien maar ik vind het veel te negatief. Netflix hebben we al een hele tijd en daar ben ik ontzettend blij mee. Leuke series kijk ik het liefste, variërend van thriller (kijken we samen) tot lekkere onzin/leuke/lichte/onzinnige/interessante series (kijk ik vaak alleen. At the moment: ‘Queen Charlotte’. Love it.

 15. Ik heb tv (en internet) via Tmobile. Netflix via een vriendin maar dat gebruik ik nooit. Ik kijk wel films via Plex via een vriend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.