Bioscoop abonnement

bioscoop abonnement

Mijn oudste dochter kwam er mee thuis: een heus bioscoop abonnement.

Voor 19,95 per maand kan ze onbeperkt naar de film. En dat doet ze dan ook. Sinds ze een bioscoop abonnement heeft gaat ze soms wel 3 keer per week naar de film. Een gewoon kaartje kost 10,30. Dus ze hoeft maar 2 keer per maand te gaan en ze heeft het bioscoop abonnement er al uit. En dat haalt ze dus ruimschoots : )

Voordelen van een bioscoop abonnement

Het grote voordeel van een abonnement op de bioscoop is dat het een bezoek aan de bioscoop laagdrempelig maakt. Weet je niet zeker of de film wel leuk is? Ach, wat maakt het uit. Je hoeft het kaartje toch niet meer te betalen.

En vind je een film echt heel erg mooi? Dan kun je met een bioscoop abonnement onbekommerd nog een keer naar dezelfde film gaan. En nog een keer. Zo zag mijn dochter maar liefst 3 keer Me before you. Twee keer in haar eentje, en één keer omdat we met het hele gezin gingen.

De bioscoop heeft zeker ook voordeel bij zo’n abonnement. Ze krijgen er meer bezoekers door. En grote kans dat die bezoekers in de pauze een versnapering kopen.

Wat kost zo’n bioscoop abonnement?

Het abonnement dat mijn dochter kocht is een Vue Movie Pas.  Hij kost 19,95 en geeft bovendien 10% korting op drankjes en snacks.

Het grote nadeel vind ik dat je er voor minimaal 4 maanden aan vast zit.

Je weet dus van te voren dat je bijna 80 euro kwijt bent aan dat abonnement. Daar staat tegenover dat je het na die 4 maanden wel elke maand kunt opzeggen.

Andere bioscoopabonnementen

Ook andere bioscoop ketens hebben abonnementen. Ik zet de bioscoop abonnementen die vergelijkbaar zijn met die van mijn dochter hier onder voor je op een rijtje.

Waarom ik geen bioscoop abonnement neem… hoewel ik het wel leuk vind

Ik ga graag naar de film. Maar toch neem ik tot mijn spijt geen bioscoop abonnement. En dat is omdat ik niet denk dat het haalbaar is om minstens twee keer per maand naar de film te gaan. Zoveel leuke films zijn er volgens mij niet. Het feit dat ik me voor 4 maanden moet vastleggen is ook een struikelblok.

Maar het grootste struikelblok is dat zo’n bioscoop abonnement persoonsgebonden is. Het is geen algemeen abonnement. Want dan had ik het denk ik wel gedaan. In dat geval had ik namelijk mijn bioscoop abonnement mooi aan mijn andere kinderen kunnen uitlenen. Dan zou het hele gezin er gebruik van kunnen maken.

En ik ga echt niet 6 bioscoopabonnementen afsluiten.

Dus als ik de bioscopen een tip mag geven: introduceer ook een gezins abonnement! Of een algemeen abonnement, dat mensen kunnen delen.

Conclusie over een bioscoop abonnement

Een bioscoop abonnement maakt een bezoekje aan de bioscoop laagdrempelig. En als je 2 keer per maand gaat, heb je het abonnement er al uit. Het grootste nadeel is dat je je in een eerste instantie voor 4 maanden moet vastleggen. Maar daarna kun je elke maand opzeggen.

De abonnementen van rond de 19 euro gelden alleen voor reguliere films. Voor 3D of extra lange films moet je een toeslag betalen.

Wie graag en vaak naar de bioscoop gaat is beslist voordeliger uit met een bioscoop abonnement.

Ken jij het fenomeen van de speciale bioscoopbroek?

Wat vind jij van een bioscoop abonnement? En zou je er eentje nemen? Waarom wel of juist niet?

27 Comments

  1. marjolein
  2. Vita mientje
  3. Jila

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh