Bioscoop abonnement

bioscoop abonnement

Mijn oudste dochter kwam er mee thuis: een heus bioscoop abonnement.

Voor 19,95 per maand kan ze onbeperkt naar de film. En dat doet ze dan ook. Sinds ze een bioscoop abonnement heeft gaat ze soms wel 3 keer per week naar de film. Een gewoon kaartje kost 10,30. Dus ze hoeft maar 2 keer per maand te gaan en ze heeft het bioscoop abonnement er al uit. En dat haalt ze dus ruimschoots : )

Voordelen van een bioscoop abonnement

Het grote voordeel van een abonnement op de bioscoop is dat het een bezoek aan de bioscoop laagdrempelig maakt. Weet je niet zeker of de film wel leuk is? Ach, wat maakt het uit. Je hoeft het kaartje toch niet meer te betalen.

En vind je een film echt heel erg mooi? Dan kun je met een bioscoop abonnement onbekommerd nog een keer naar dezelfde film gaan. En nog een keer. Zo zag mijn dochter maar liefst 3 keer Me before you. Twee keer in haar eentje, en één keer omdat we met het hele gezin gingen.

De bioscoop heeft zeker ook voordeel bij zo'n abonnement. Ze krijgen er meer bezoekers door. En grote kans dat die bezoekers in de pauze een versnapering kopen.

Wat kost zo'n bioscoop abonnement?

Het abonnement dat mijn dochter kocht is een Vue Movie Pas.  Hij kost 19,95 en geeft bovendien 10% korting op drankjes en snacks.

Het grote nadeel vind ik dat je er voor minimaal 4 maanden aan vast zit.

Je weet dus van te voren dat je bijna 80 euro kwijt bent aan dat abonnement. Daar staat tegenover dat je het na die 4 maanden wel elke maand kunt opzeggen.

Andere bioscoopabonnementen

Ook andere bioscoop ketens hebben abonnementen. Ik zet de bioscoop abonnementen die vergelijkbaar zijn met die van mijn dochter hier onder voor je op een rijtje.

Waarom ik geen bioscoop abonnement neem... hoewel ik het wel leuk vind

Ik ga graag naar de film. Maar toch neem ik tot mijn spijt geen bioscoop abonnement. En dat is omdat ik niet denk dat het haalbaar is om minstens twee keer per maand naar de film te gaan. Zoveel leuke films zijn er volgens mij niet. Het feit dat ik me voor 4 maanden moet vastleggen is ook een struikelblok.

Maar het grootste struikelblok is dat zo'n bioscoop abonnement persoonsgebonden is. Het is geen algemeen abonnement. Want dan had ik het denk ik wel gedaan. In dat geval had ik namelijk mijn bioscoop abonnement mooi aan mijn andere kinderen kunnen uitlenen. Dan zou het hele gezin er gebruik van kunnen maken.

En ik ga echt niet 6 bioscoopabonnementen afsluiten.

Dus als ik de bioscopen een tip mag geven: introduceer ook een gezins abonnement! Of een algemeen abonnement, dat mensen kunnen delen.

Conclusie over een bioscoop abonnement

Een bioscoop abonnement maakt een bezoekje aan de bioscoop laagdrempelig. En als je 2 keer per maand gaat, heb je het abonnement er al uit. Het grootste nadeel is dat je je in een eerste instantie voor 4 maanden moet vastleggen. Maar daarna kun je elke maand opzeggen.

De abonnementen van rond de 19 euro gelden alleen voor reguliere films. Voor 3D of extra lange films moet je een toeslag betalen.

Wie graag en vaak naar de bioscoop gaat is beslist voordeliger uit met een bioscoop abonnement.

Ken jij het fenomeen van de speciale bioscoopbroek?

Wat vind jij van een bioscoop abonnement? En zou je er eentje nemen? Waarom wel of juist niet?

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik ben al zo lang niet meer in de bioscoop geweest. Had heel graag Jungle Book willen zien is zoveel mooier op groot scherm! Is er gewoon niet van gekomen. Ik zou dus geen abonnement nemen...

  1. Mijn oudste dochter heeft Jungle Book gezien.
   Ze vond het een erg slechte film. Een aantal mensen ging zelfs halverwege de film weg. Het verhaal stelt blijkbaar niks voor. Je moet vooral gaan voor de torso van Tarzan....

 2. Mijn dochter heeft een aantal jaar geleden zo'n Cineville pas gehad. Aanvankelijk vond ze dat heel leuk en ging ze daardoor vaak naar de bioscoop, met als gevolg dat ze al heel snel alle films die ze leuk vond gezien had. Zoals je zegt: zo ontzettend veel echt leuke films zijn er niet. Nadat de eerste termijn verstreken was, heeft ze haar abonnement dan ook niet verlengd.
  Later is ze films gaan recenseren in opdracht een cultbioscoop in Amsterdam. En zo kon ze de films die er draaien gratis zien. ;-)

 3. Ik had jarenlang een Pathé Unlimited pas en keek soms zelfs (voordat ik kinderen had uiteraard) wel 4x op een dag een bioscoopfilm. Die tijden zijn voorbij. Vorige week ben ik voor het eerst sinds 1,5jr weer naar de bios geweest, 2 dagen achter elkaar maarliefst. Geweldig, misschien dat ik weer dat abonnement neem.

 4. Ik vraag me af of je dochter er echt door bespaart. Maar misschien komt dat ook wel doordat ik eigenlijk nooit naar de bioscoop ga. Ging je dochter voor ze het abonnement had gemiddeld twee keer per maand naar de film? Dan bespaart ze. Als ze dat niet deed, dan geeft ze nu meer uit. Daar krijgt ze dan wel bioscoopplezier voor terug.
  Andere 'valkuil' is dat ze misschien vaker dan voorheen wat te drinken of te snacken koopt in de bioscoop. Ook al is het met 10% korting, toch geef je dan meer uit dan voordat je het abonnement had.
  Allemaal niet erg natuurlijk als het een weloverwogen keuze is, en zo te lezen heeft je dochter vooralsnog veel plezier van haar abonnement. Veel plezier nog.

 5. Hier gaan we haast nooit naar de bios, ik denk 1 keer per jaar, dus zo'n abonnement is niks voor ons!
  Maar ik vind het wel leuk voor de mensen die vaak heen gaan, scheelt toch weer!
  Oh en die film me before you lijkt me ook mooi, ik had het boek al gelezen en nu ook het vervolgverhaal erop gelezen,prachtige boeken!
  Maar omdat ik het boek ken, wil ik dan eigenlijk de film niet zien haha.

  1. Als je het boek al kent kan een film inderdaad tegenvallen. Maar mijn dochter vond het geen probleem. Ze heeft eerst het boek gelezen en toen de film 3 keer gezien.

 6. Ik ga zelden naar de bioscoop.
  Er zijn voor mij meer dan ik kan volgen goede films op tv.
  Nu zelfs met BBC first de hele dag detective,s als je wilt
  Ook op npo detective,s deze maanden.

  Kom niet eens toe aan Netflix.,al jou aangeraden series nog niet gezien

  Heb op rommelmarkten dvd,s gekocht op voorraad voor de wintermaanden.????☔️

  Bijna nog niets gekeken

  Dus abonnement kan ik ook opzeggen.

  1. Ik dacht ook altijd dat ik alles wel op de tv kon kijken. En dat kan ook wel, maar ik moet zeggen dat ik de ervaring van de bioscoop toch wel meerwaarde vind hebben.

 7. Ik heb een jaar in een Pathe bioscoop gewerkt. We kregen toen een pasje om gratis naar de film te kunnen. Ik heb het pasje maar 1 x gebruikt. Op zich vind ik het wel leuk om op zo'n groot scherm een film te kijken, maar ik zit(lig) veel liever op mijn eigen bank.

 8. Logisch dat je hem niet mag uitlenen, dan kon je met de hele straat met 1 abonnement om de beurt naar de bios ;)
  Maar idd zou een gezinsabo leuk zijn! Dat hebben wij voor een speeltuin hier in de buurt. Daar mogen we nu voor €50,- het hele seizoen onbeperkt heen, inclusief midgetgolf (wat wij heel leuk vinden en normaal dan €7,- pp kost)
  Zelf ben ik niet zo'n biosfan want ik hou niet van tussen zoveel mensen zijn, ik wacht liever even en kijk dan fijn thuis voor een enkele film die ik graag wil zien. Maar als tiener ging ik wel heel graag! Dus kan me goed voorstellen dat je dochter er erg van geniet.
  Nu moet ik er trouwens dit weekend aan geloven: aan dochterlief is een bezoek naar de GVR beloofd!

  1. Zo'n speeltuin abonnement hadden wij ook toen we nog in de stad woonden. Dat was inderdaad geweldig.

   De GVR is erg mooi. Zegt alweer mijn dochter. Die heeft dus echt alles gezien zo langzamerhand.

 9. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Ik zou het persoonlijk ook niet kopen. Zoals je zelf zegt is het wel haalbaar?

  Maar zo te lezen voor je dochter in ieder geval wel ;)

 10. Als ik toen ik jonger was dicht bij de bioscoop gewoon had, had ik het wellicht overwogen. Maar nu ik twee kleine kindjes heb, zie ik het er voorlopig niet vaak genoeg van komen om zo'n abonnement rendabel te maken.

 11. Vroeger, écht vroeger, een jaar of 10 geleden, hebben we een jaartje zo'n abo gehad bij Pathé. Was wel leuk, maar ja, je moet dan wel steeds gaan. Na een jaartje is de lol er wel vanaf. Nu met kleine kinderen zou ik ook vaak een oppas moeten regelen, dus helaas... Voor een maandje of 4 lijkt het mij zeker leuk!

  1. Het ligt denk ik inderdaad ook aan de fase in je leven. Mijn dochter is zo vrij als een vogeltje en kan gaan en staan waar ze wil. Als je kinderen hebt en oppas moet regelen is het lastiger.

 12. Mocht er in mijn woonplaats een bioscoop zijn, zou ik inderdaad een jaar abonnement nemen. Helaas zijn de dichtstbijzijnde bioscopen 30km bij mij vandaan (Enschede, Hengelo, Deventer, Zutphen, Doetinchem, Winterswijk).
  Vroeger zat er een bioscoop in Neede (Luxor) maar dat is inmiddels 35 jaar geleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.