Reacties

Bioscoop abonnement — 27 reacties

 1. Ik ben al zo lang niet meer in de bioscoop geweest. Had heel graag Jungle Book willen zien is zoveel mooier op groot scherm! Is er gewoon niet van gekomen. Ik zou dus geen abonnement nemen...

  • Mijn oudste dochter heeft Jungle Book gezien.
   Ze vond het een erg slechte film. Een aantal mensen ging zelfs halverwege de film weg. Het verhaal stelt blijkbaar niks voor. Je moet vooral gaan voor de torso van Tarzan....

 2. Mijn dochter heeft een aantal jaar geleden zo'n Cineville pas gehad. Aanvankelijk vond ze dat heel leuk en ging ze daardoor vaak naar de bioscoop, met als gevolg dat ze al heel snel alle films die ze leuk vond gezien had. Zoals je zegt: zo ontzettend veel echt leuke films zijn er niet. Nadat de eerste termijn verstreken was, heeft ze haar abonnement dan ook niet verlengd.
  Later is ze films gaan recenseren in opdracht een cultbioscoop in Amsterdam. En zo kon ze de films die er draaien gratis zien. ;-)

  • Ja hè? Dat vind ik ook. Zo'n gezinsabonnement of algemeen zou ik echt wel overwegen. Want dan iedereen in het gezin zo'n pas eens gebruiken.

 3. Ik had jarenlang een Pathé Unlimited pas en keek soms zelfs (voordat ik kinderen had uiteraard) wel 4x op een dag een bioscoopfilm. Die tijden zijn voorbij. Vorige week ben ik voor het eerst sinds 1,5jr weer naar de bios geweest, 2 dagen achter elkaar maarliefst. Geweldig, misschien dat ik weer dat abonnement neem.

 4. Ik vraag me af of je dochter er echt door bespaart. Maar misschien komt dat ook wel doordat ik eigenlijk nooit naar de bioscoop ga. Ging je dochter voor ze het abonnement had gemiddeld twee keer per maand naar de film? Dan bespaart ze. Als ze dat niet deed, dan geeft ze nu meer uit. Daar krijgt ze dan wel bioscoopplezier voor terug.
  Andere 'valkuil' is dat ze misschien vaker dan voorheen wat te drinken of te snacken koopt in de bioscoop. Ook al is het met 10% korting, toch geef je dan meer uit dan voordat je het abonnement had.
  Allemaal niet erg natuurlijk als het een weloverwogen keuze is, en zo te lezen heeft je dochter vooralsnog veel plezier van haar abonnement. Veel plezier nog.

 5. Hier gaan we haast nooit naar de bios, ik denk 1 keer per jaar, dus zo'n abonnement is niks voor ons!
  Maar ik vind het wel leuk voor de mensen die vaak heen gaan, scheelt toch weer!
  Oh en die film me before you lijkt me ook mooi, ik had het boek al gelezen en nu ook het vervolgverhaal erop gelezen,prachtige boeken!
  Maar omdat ik het boek ken, wil ik dan eigenlijk de film niet zien haha.

  • Als je het boek al kent kan een film inderdaad tegenvallen. Maar mijn dochter vond het geen probleem. Ze heeft eerst het boek gelezen en toen de film 3 keer gezien.

 6. Ik ga zelden naar de bioscoop.
  Er zijn voor mij meer dan ik kan volgen goede films op tv.
  Nu zelfs met BBC first de hele dag detective,s als je wilt
  Ook op npo detective,s deze maanden.

  Kom niet eens toe aan Netflix.,al jou aangeraden series nog niet gezien

  Heb op rommelmarkten dvd,s gekocht op voorraad voor de wintermaanden.????☔️

  Bijna nog niets gekeken

  Dus abonnement kan ik ook opzeggen.

  • Ik dacht ook altijd dat ik alles wel op de tv kon kijken. En dat kan ook wel, maar ik moet zeggen dat ik de ervaring van de bioscoop toch wel meerwaarde vind hebben.

 7. Ik heb een jaar in een Pathe bioscoop gewerkt. We kregen toen een pasje om gratis naar de film te kunnen. Ik heb het pasje maar 1 x gebruikt. Op zich vind ik het wel leuk om op zo'n groot scherm een film te kijken, maar ik zit(lig) veel liever op mijn eigen bank.

 8. Logisch dat je hem niet mag uitlenen, dan kon je met de hele straat met 1 abonnement om de beurt naar de bios ;)
  Maar idd zou een gezinsabo leuk zijn! Dat hebben wij voor een speeltuin hier in de buurt. Daar mogen we nu voor €50,- het hele seizoen onbeperkt heen, inclusief midgetgolf (wat wij heel leuk vinden en normaal dan €7,- pp kost)
  Zelf ben ik niet zo'n biosfan want ik hou niet van tussen zoveel mensen zijn, ik wacht liever even en kijk dan fijn thuis voor een enkele film die ik graag wil zien. Maar als tiener ging ik wel heel graag! Dus kan me goed voorstellen dat je dochter er erg van geniet.
  Nu moet ik er trouwens dit weekend aan geloven: aan dochterlief is een bezoek naar de GVR beloofd!

  • Zo'n speeltuin abonnement hadden wij ook toen we nog in de stad woonden. Dat was inderdaad geweldig.

   De GVR is erg mooi. Zegt alweer mijn dochter. Die heeft dus echt alles gezien zo langzamerhand.

 9. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Ik zou het persoonlijk ook niet kopen. Zoals je zelf zegt is het wel haalbaar?

  Maar zo te lezen voor je dochter in ieder geval wel ;)

 10. Vroeger, écht vroeger, een jaar of 10 geleden, hebben we een jaartje zo'n abo gehad bij Pathé. Was wel leuk, maar ja, je moet dan wel steeds gaan. Na een jaartje is de lol er wel vanaf. Nu met kleine kinderen zou ik ook vaak een oppas moeten regelen, dus helaas... Voor een maandje of 4 lijkt het mij zeker leuk!

  • Het ligt denk ik inderdaad ook aan de fase in je leven. Mijn dochter is zo vrij als een vogeltje en kan gaan en staan waar ze wil. Als je kinderen hebt en oppas moet regelen is het lastiger.

 11. Mocht er in mijn woonplaats een bioscoop zijn, zou ik inderdaad een jaar abonnement nemen. Helaas zijn de dichtstbijzijnde bioscopen 30km bij mij vandaan (Enschede, Hengelo, Deventer, Zutphen, Doetinchem, Winterswijk).
  Vroeger zat er een bioscoop in Neede (Luxor) maar dat is inmiddels 35 jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder