Ga je graag naar de bioscoop of kijk je een film liever thuis?

bioscoop versus thuisHet Tea Topic van vandaag is de vraag:

‘Ga je graag naar de bioscoop of kijk je een film liever thuis?’

Hm, dat is een lastige….

Beide hebben namelijk zo hun voor- en nadelen

Ga je graag naar de bioscoop of kijk je liever een film thuis

De bioscoop vind ik leuk om de volgende redenen:

 • De geur
 • De sfeer
 • Het gevoel echt uit te zijn
 • Het grote scherm

Maar de bioscoop heeft ook een paar nadelen

 • Andere (lawaaiige) mensen. Bijvoorbeeld mensen die zitten te kletsen, of mensen die luidruchtig chips eten en slurpend aan hun drinkbeker lurken.
 • De reclames aan het begin van de film.

In de praktijk komt het erop neer dat ik meestal films thuis kijk.

Dus hoewel ik de bioscoop erg leuk vind, geloof ik dat ik het thuis toch fijner vind.

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterLeestips: Bioscoopbon en Bioscoopbroek!

Ga jij graag naar de bioscoop of kijk je liever een film thuis?

Similar Posts

15 Comments

 1. Wij hebben Netflix en kijken altijd thuis naar films. Onlangs zijn we – na jaaaren – nog een keer naar de bioscoop geweest om naar een kinderfilm te gaan kijken met onze dochter, maar het was toch niet meer zoals vroeger. Het heeft z’n charme verloren, er was geen sfeer meer. Uiteraard zal dit wel afhangen van naar welke bioscoop je gaat, maar toch. En eerlijk? Het is toch ook wel heel chill om vanuit je zetel naar een film te kijken. Ook goedkoper want een bioscoopticket kost in België al een hoop geld, ten opzichte van enkele jaren geleden.

 2. Allebei niet, een jaar of 4 geleden hebben we de tv de deur uitgedaan. Na kort overleg met onze kinderen. En de afspraak om geen tv te kijken op de laptop. Het hele gezin heeft de tv nog geen seconde gemist.

 3. Toevallig schreef ik vandaag net over mijn zoon die naar de bioscoop was op een avond dat er een hoop gedoe was.
  Ik kijk eigenlijk bijna niet naar films of naar de tv. Ik kan me altijd weer met allerlei andere dingen bezighouden.

 4. Ik verdraag de geluiden en bewegingen niet meer in een bioscoop. Koffie of iets anders drinken, chips en popcorn etende mensen die ik ook nog ruik. Mensen die opstaan op naar toilet te gaan of iets te kopen en dan ook nog mensen die op hun telefoon zitten en overal die oplichtende schermpjes en dan thuis; op bed, ik hoef niets meer, hoofdeind omhoog, voetjes ook een beetje, stilte. Regelmatig mijn slapende liefde tegen mij aan aan de andere kant de hond. HEERLIJK!!!

 5. In de dichtstbijzijnde bioscoop staat het geluid zo keihard dat het onverdragelijk is. Klagen helpt niet, dus netflixen we.

 6. Alles wat ik hierboven als opmerkingen lees kom ik bijna niet tegen in de bioscoop.
  Regelmatig de zaal helemaal voor mezelf.
  Mooie films ook prachtige kinderfilms.
  Ik ga 2 -3 x per week naar de film
  Niet naar de grote ketens maar naar het filmhuis.
  Betere films, ander publiek ook denk ik.
  Thuis een film kijken is echt niet hetzelfde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.