Prijzen van snacks in bioscoop exorbitant hoog

snacks bioscoop duur

Wat zijn de prijzen van snacks en drinken in de bioscoop vreselijk hoog!

Mijn tienjarige zoon, houdt niet van een ‘echt’ kinderfeestje, en wil het liefst met zijn beste vriendje naar de bioscoop om zijn verjaardag te vieren.

En na twaalf jaar, en vijf kinderfeestjes per jaar, ben ik enigszins opgebrand, en vind het wel best.

Bioscoop snacks en drinken erg duur!

Gistermiddag was het zo ver: mijn man ging met Ot en zijn vriendje naar de smurfen. De kaartjes kostten 11,50 per stuk, en alleen voor de toegang waren we dus al 34,50 euro kwijt. Aargh! Gelukkig had ik nog een bioscoopbon van 7,50 liggen, en die bracht het totaal op 27 euro.

In de pauze trakteerde mijn man op drinken en een bakje Nacho chips. Houd je vast hoeveel dát kostte: 20 euro!!! Voor een ‘kinderfeestje’ met slechts één gast vond ik dit een erg duur feestje!

Bioscoop: Je mag zelf geen lekkers meer meenemen

Tot dusver namen we zelf altijd versnaperingen mee naar de bioscoop: een blikje cola kost bij de Aldi maar 14 cent, en een zak popcorn kost gemiddeld 50 cent. Maar de bioscoop heeft een nieuw beleid, en er hang een papier met daarop:

‘Het is verboden eigen etenswaren mee te nemen in de bioscoop!’

Dat kan ik begrijpen: een bioscoop moet tenslotte ook alle kosten eruit halen. Maar ik vind het eigenlijk niet netjes om zulke belachelijk hoge prijzen voor versnaperingen te vragen. Feitelijk stelt de bioscoop een monopolie in, en maakt daar vervolgens misbruik van.

En zeker gezien de hoge prijzen van een bioscoopkaartje, lijkt het mij billijk om dan voor snoep en drinken normále prijzen te hanteren.

Voor ons voorlopig dus geen bioscoopbezoekjes meer. We húren wel een film, en dan gaan we lekker op de bank zitten met onze hapjes en drankjes!

Pathé prijzen eten en drinken

Van Pathé vond ik een menu in pdf formaat vinden voor een bioscoop in Groningen. Die geeft een beetje een idee van de prijzen van snacks en drankjes in de bioscoop daar. Op basis van dat menu vind ik de prijzen heel redelijk. Een kopje koffie kost 2,50 en een glas frisdrank 2,50. Maar op deze menukaart staat bijvoorbeeld geen popcorn, en wel appelgebak. Dus het lijkt bijna meer een soort cafe.

Leestips

Bioscoopbon

Bioscoopbroek

Mag je in jullie bioscoop zelf versnaperingen meenemen?
Beïnvloeden de prijzen van bioscoopkaartjes jouw bioscoopbezoek?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik ga tegenwoordig zelden meer, ook omdat de prijzen zo uit de pan zijn gestegen. Eerder betaalde je iets van 10 gulden voor een kaartje. Ik weet nog dat Titanic toen 15 gulden was, omdat het zo’n lange film was. Hapjes waren ook heel duur, maar niet zo duur dat je met drie mensen €20 kwijt zou zijn.

 2. Zoonlief van 13 is pas geweest , naar Harry Potter , betaalde dacht ik 7,50 voor entree .
  Is met zijn vrienden eerst via C1000 gegaan voor wat te drinken en wat lekkers …
  Goedkoop blikje drinken en de een chips en de ander wat te snoepen,
  gewoon in de zakken van hun trainingsjack mee naar binnen.
  Normaal download manlief een film en kijken we thuis op de bank .

 3. Voor mij geen bioscoop, maar lekker op de bank.
  Dan maar iets langer wachten op een film, maar ik kan echt niet tegen die donkere hokken.
  En je bent stukken gekoper uit.

  Groeten Herma

 4. We gingen op een regenachtige dag (tja die waren er genoeg) ook onverwachts naar de film. Ik had wel wat drinken meegenomen en was van plan om in de bios popcorn te halen. Er stond een mooie popcornmachine, dus ik bestelde een grote bak. Tijdens het afrekenen (4,50) nam ik één popcorntje en dat ding was drooog! Ik vroeg of ze geen versere popcorn had/kon maken en dat kon ze wel. Schetst mijn verbazing dat ze gewoon een doos met kant en klare popcorn van achteren haalt ipv de machine gebruikt! Die was namelijk alleen ter decoratie.. pff.. ik heb ter plekke besloten voortaan zelf drinken en lekkers mee te nemen, of het nu mag of niet!

 5. Bij ons in de stad hangt ook zo’n bord maar wij nemen het gewoon zelf mee. Vlak naast de bios zit een ah en daar halen wij ons drinken en versnapering. Onze zoon mag wel in de bios een bak popcorn kopen.

  Vorige week ben ik samen met mijn zoon naar de smurfen geweest en mijn ouders gaven heel lief 6 euro mee om iets te drinken. De entree kostte 17 euro en toen namen wij allebei een flesje drinken en een popcorn en daar moest ik 12 euro voor betalen. Eventjes 29 euro voor 2 personen. Echt belachelijk gewoon.

  Groetjes Isabelle

 6. In de bioscoop waar ik altijd ga, hangt geen bordje, maar volgens mij is het wel ‘verboden’ je eigen spul mee te nemen.
  Daarom ben ik altijd ‘vrouw met tas’ in de bioscoop. Tassen kijken ze nooit na, en er kan een flinke zak popcorn/chips en drinken in.

 7. Het mag niet, maar het gebeurt natuurlijk wel want ook hier zijn de prijzen aan zienlijk. En dan heb je ook verplicht hele grote porties; halve liters cola en grote zakken chips of chocola.
  Onze bioscoop vertoont trouwens ook opera! Dat vind ik dan wel weer een leukinitiatief.
  Hartelijke groet, Loonlijstmama

 8. Wij gaan niet meer naar de film, jammer want het is wel heel leuk. Nog los van het feit dat de kaartjes erg duur zijn, erger ik mij aan de mensen die altijd maar moeten bellen. Stel je voor dat je niet te bereiken ben….

 9. Ben al meer dan 10 jaar niet meer in de bioscoop geweest.Gewoonweg omdat er altijd mensen in de zaal zitten die popcorn gooien naar andere, smakken,de tekst hardop mee leest en andere dingen waar je je aan ergert.Ik heb sinds kort interactieve tv,dus als er niks op de buis is kan ik op de knop van mijn afstandsbediening een filmje huren.Keuze genoeg en vrij resent allemaal.In je eigen bank,chips,cola of wat dan ook.Moet je plassen ff op pauze en naar de wc. In de bios moet je wachten tot het einde om geen andere kijkers te storen of er staat een gigantisch rij bij de wc.Kijk liever thuis!!Een filmpje kost ca. 4 euro en je kan met de hele familie kijken of lekker alleen.HEERLIJK!!
  Gr.Alexandra

 10. ik ga nog wel eens naar de bios, vooral als het een film is die ik echt heel graag wil zien. Vind het toch niet hetzelfde als thuis kijken. Maar ik koop er zeker geen eten of drinken, dat is belachelijk duur! Ik neem het ook altijd in mijn tas mee naar binnen, hoewel ik eigenlijk nog geen bordje gezien heb… Groetjes, Roos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.