Succes op marktplaats

leven van een loser

Het spijt me te moeten zeggen dat ik als verkoper meestal weinig succes heb op marktplaats. En dat terwijl ik me keurig aan de marktplaats regels houd.

Dus wie schetst mijn verbazing toen ik boeken van Het leven een loser voor mijn jongste zoon op marktplaats zette, en ik binnen 10 minuten al gegadigden had! Boeken verkopen gaat bij mij meestal niet zo soepeltjes.

Zo voelt het dus om iets te hebben dat een ander graag wil.

Bol.com leverde te weinig op

Eerst wilde ik de boeken op mijn verkoopaccount op bol.com zetten. Maar nadat hun bemiddelingsbijdrage er af ging én de verzendkosten, bleef er maar een kleine 3 euro over. Dat vond ik te weinig voor de moeite. Vandaar marktplaats.

Aangezien ik er weinig vertrouwen in had, nam ik niet eens de moeite om de boeken allemaal apart op de foto te zetten. Ik maakte gewoon 1 foto, en dat moest het maar zijn.

Maar warempel, mensen willen ze ook echt kopen!

Lees ook mijn post over gelijk oversteken op marktplaats en Wat verkoopt goed op marktplaats?

Wat was/is jouw grootste succesnummer om te verkopen op marktplaats?

Similar Posts

29 Comments

 1. Ik heb altijd veel gekocht/verkocht via marktplaats, maar laatste tijd gaat het moeilijker. Via FB groeprn al helemaal niet meer, teveel gratis afhalen groepen. Succes waren 2 Thunderdome shirts, dat bleken collectors items en dus een behoorlijk bedrag voor gekregen.

 2. De grote babyspullen verkochten snel en goed.
  Kinderboeken eigenlijk ook wel, omdat de boekenwinkels niet mogen stunten,
  maar spellen daarentegen helemaal niet.

  1. Kinderboeken werkte bij mij dus ook heel goed. In ieder geval die van een Loser. Maar de Donald Duck vakantieboeken doen weer helemaal niets helaas.

 3. Een aquarium en een katten trapeze. verder eigenlijk nooit iets aangeboden.Omdat ik het altijd bij de kringloper af gaf.

  1. Het voordeel van de kringloop is dat je het dan ook meteen het huis uit hebt vind ik. Spullen die je op marktplaats zet, heb je toch nog in huis. En als je echt wilt opruimen is dat niet zo fijn vind ik.

  1. Oh ja, baby hamsters waren onverwacht succesvol op MP! Raakte ze in no-time kwijt aan allemaal lieve jonge meiden en aan kleine kinderen.
   Ik wilde al een handeltje gaan beginnen, maar dat mag niet van de echtgenoot :-)

 4. Oh die heb ik ook nog te koop idd….
  zal ze eens op mp zetten;)
  Ik ben paar weken terug gewoon opgelicht!
  Nouja, met een spel van kolonisten van Catan, was geeneens een Iphone of zo..
  Dat bedenk je toch niet..kreeg helemaal een mail van mp zelf dat ik dus hoogstwaarschijnlijk was opgelicht..en idd, betaald, 31 euro..en nooit iets gehad.

 5. Ja als je iets hebt wat anderen willen gaat het snel. Verkopen bij Bol.com vind ik ook geen succes. Heb het alleen gedaan met studieboeken, omdat de verkoopkans daar groter was. Maar wat ik eraan overhield wat teleurstellend!

  1. Ja, dat vond ik dit keer dus ook erg tegenvallen inderdaad. In het verleden verkocht ik regelmatig via bol.com. Maar nu vond ik de bemiddelingskosten en verzendkosten dermate hoog dat het de moeite niet meer waard was.

 6. Pfff, je herinnert me er aan dat ik ook nog van alles op marktplaats moet zetten… Ik hou er niet zo van mensen aan de deur.

  1. Ik ook niet, maar ik bied altijd wel de mogelijkheid van ophalen aan omdat ik me kan voorstellen dat mensen dat liever doen. Maar de boeken kon ik opsturen.

  1. In die tijd had je nog een rubriek waarin je reisgenoten kon zoeken. Daar reageerde ik op. Om misschien de volgende zomer met een groep te gaan reizen. Maar 2 maanden later lagen we al in een tentje in Noorwegen bij -10!!

 7. Het zijn ook bekende, leuke boeken voor de jeugd. Zeker gewild dus dan verkoop je zoiets idd snel.
  Ik verkoop de laatste tijd vaker via plaatselijke facebook pagina’s dan mp. Ik weet in ieder geval dat bepaalde merkkleren van de kinderen via mp ook als een speer gaan!

 8. Grappig! Ik heb het een keer met eetkamer stoelen gehad, die ik als impuls erop gezet had. De volgende dag had ik al 15 biedingen, waaronder een die ik niet kon weigeren. Zaten we ‘s avonds zonder stoelen, want ik had nog niet eens naar nieuwe stoelen gekeken hihi

 9. Echt… ik vind verkopen via Marktplaats een drama, altijd weer mensen die zelfs aan de deur nog willen afdingen, het gedoe en mensen in of bij mijn huis.. nee laat maar!

  Wel fijn dat het met deze boeken gelukt is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.