Reacties

Online bij verdienen — 35 reacties

 1. Mijn ervaring is, dat vooral veel mensen denken dat het makkelijk geld verdienen is... Maar voordat je er serieus mee kunt verdienen ben je heel lang bezig, ik verdien nu iets bij door mijn blog en youtube kanaal, maar als ik alles terug zou rekenen naar een uurprijs, dan ben ik vet onderbetaald ;)

  • Ik heb heel lang op een uurprijs van 5 euro gezeten als ik alle uren die ik aan mijn blogs werkte deelde door de inkomsten. Nu 'verdien' ik zo'n 15 euro per uur ongeveer. Dus het is wel verbeterd.

 2. Geld verdienen met bloggen doe ik (nog) niet, maar dagelijks emails klikken doe ik al jaren. Inderdaad leuk voor erbij. De uitbetalingsgrens is opgeschoven richting 15 euro en een klik is soms maar een cent, dus dat duurt even.
  Met enquêtes heb ik ook al aardig wat tegoed verdiend maar gesprekken op locatie zijn favoriet.
  Ook wordt mijn internetgedrag meegekeken, ons online koopgedrag en voer ik een postregistratie. Een tijdje heb ik ook ons televisiegedrag gerapporteerd, maar dat is erg eentonig.

 3. Ik verdien online door banners te plaatsen op mijn blog. Geen bakken met geld, maar toch leuk meegenomen.
  En ik ben een webshop begonnen. Is dat ook online geld verdienen? Ja toch?

 4. Ik verdien geen geld met mijn blog, omdat ik voor een reclamevrij blog gekozen heb. Dat is mij meer waard dan een paar tientjes per maand verdienen met allerlei irritante reclames waar ik niet achter sta. Als voormalig tekschrijver ben ik helemaal met je eens dat tekschrijven een vak is. Belangrijk als je waarde hecht aan professionele teksten zonder taalfouten...

 5. Online geld verdienen. Een aantal jaar terug was dat eenvoudiger dan nu. Ik verdien wel wat met mijn blog, maar geen bakken met geld. Jaren schreef ik dagelijks zonder reclame. Het schrijven van teksten is een vak. Dat vak beheers ik beter dan toen ik begon met bloggen. Maar het is nog steeds verre van ideaal.

  • Door te bloggen ontwikkel je je inderdaad wel als schrijver. Dat merk ik ook. Ik vind het nu ook makkelijker om teksten te produceren. Vroeger had ik veel meer moeite om iets te verzinnen om te schrijven.

 6. Met enquetes invullen heb ik in de begintijd best leuk verdiend. Ik deed ook mee met het invullen van mijn kijkgedrag op tv. De vergoedingen werden slechter en ik kreeg steeds minder enquetes. Als consuminderaar, niet drinker, uit de kleine kinderen en nog zo wat, was ik niet meer interessant. Dan had je eerst een lading vragen en dan bleek dat je niet in de doelgroep viel. Zonde van mijn tijd.
  Textbroker leek me wel wat en ik heb me erin verdiept. Ik vond de aanwijzingen echter heel onduidelijk, voor mij demotiverend en veel werk voor een paar euro. Ik kan meer geld verdienen door andere dingen te doen in mijn huishouden/boodschappen/koken/reclames/kozijnen schilderen etc.
  Een vlog zou me leuk lijken, maar ik zou niet weten hoe ik een interessant vlog moet maken als 'professionele bankhanger'. Dat ben ik gelukkig niet voortdurend, maar wel vaak.
  Op zoek naar tips, inspiratie, nieuwe voordelige recepten. Ik houd me daar wel bij :-)
  Maar leuk dat jij een inkomen kunt halen uit het bloggen!

  • Textbroker heb ik een paar keer gedaan. Vergeleken met een artikel voor mijn eigen blogs betalen ze weinig. Maar als je het vergelijkt met klikken op links dan is Textbroker weer beter vind ik.

   Het is zeker leuk dat ik een inkomen kan halen uit bloggen. Als dat niet zo was, kon ik er ook niet de tijd aan besteden die ik nu doe.

 7. Vloggen ga ik niet aan beginnen, vind het al vreselijk om mezelf terug te horen als ik een filmpje van Elaiza heb gemaakt. Met mijn blog verdien ik (nog) niks. Wel ben ik lid van een aantal kliksites, gaat indd niet snel, maar het gaat toch in de spaarpot voor Elaiza. Voor enquetes ben ik meestal niet interessant genoeg.

 8. Ik vind blogs ook het leukste! Ik kijk nooit vlogs en hou ook niet zo van plogs (behalve als er een aantal mooie foto's én tekst is)

  Ik heb ook euroclix gedaan maar was er op een gegeven moment echt klaar mee.

  Bovenstaande in de tekst die je aanhaalde, over youtube kanalen, gaat wat voorbij aan hoeveel mazzel je ook moet hebben om iets opgemerkt te krijgen. Dat lukt echt zeer weinigen!

  • Leuk dat jij ook het liefst blogs leest Anke. Vlogs en plogs, ik ben er ook echt geen fan van. Soms vraag ik me ook echt wel eens af waarom mensen denken dat een eindeloze fotoreeks van zichzelf en hoe ze koffie drinken bijvoorbeeld interessant is voor anderen...

 9. Verkeerde 'beroep' gekozen, ik wil tagger worden haha! Ik verdien overigens zelf nauwelijks met mijn blog, maar de gratis items die ik ontvang zijn ook erg prettig, leven met twins is al duur genoeg ;-)

 10. Wat vlogs betreft, ben ik het met je eens. Je moet uniek zijn, grappig en vooral niet saai. Dat laatste blijkt in de praktijk erg lastig. Vloggen is een vak apart en volgens mij kunnen de meeste bloggers het beter bij schrijven houden - hoewel ik twee keer erg verrast ben.

  Los daarvan, teksten schrijven kan inderdaad niet zomaar iedereen. Bovendien moet je ook daarin investeren dmv cursussen etc als je professionele teksten wil schrijven. Sommige mensen denken daar echt te makkelijk over.

 11. Ik zit ook op Textbroker, maar ik doe er de ene keer meer mee dan de andere keer. Clickworker is ook zo'n site, daar heb je alleen geen verschillende niveaus en je teksten worden gecontroleerd door medeschrijvers. En door de steekwoorden die je krijgt ben je soms gedwongen om rammelende zinnen te maken, wat toch een beetje pijn deed in mijn schrijfhart. Maar het gaat wel een stuk sneller dan textbroker, dat is dan weer een voordeel.

 12. Mooi overzicht van de mogelijkheden om geld bij te verdienen. Ik had nog nooit van een tagger gehoord! Textbroker klinkt ook interessant, hoewel het best lastig kan zijn om content over een bepaald onderwerp te schrijven. Daar moeten dan altijd de gewenste keywords in. Als dat van die korte stukjes tekst zijn, dan krijg je ze er of niet in, of het worden kromme zinnen inderdaad. Ik gooi het voor mezelf dan om, want ik wil niet de grammatica opofferen als offerande aan google. :P

 13. Ik heb een tijdje enquêtes ingevuld, maar mijn hobby is het niet. Ik vond het bovendien vervelend dat je zoveel privé gegevens moet achterlaten. Het is dan wel anoniem maar daar twijfel ik altijd aan. Dus af en toe jokte ik er lustig op los. ;)

  En textbroker heb ik dus ook gevonden inmiddels. Dat is wel leuk vind ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder