Online bij verdienen

online bij verdienen

Online bij verdienen is iets waar veel mensen van dromen.

Zeker vrouwen met kinderen die op zoek zijn naar een manier om vanuit huis geld te verdienen. Want het grote voordeel van online bij verdienen is dat je het thuis kunt doen, en je eigenlijk alleen een computer met internetverbinding nodig hebt.

Robin van S&H Uitgeverij schreef er een artikel over dat ik graag met jullie deel.

Online bij verdienen

Door Robin

Iedereen gebruikt tegenwoordig volop het internet. Om sociale contacten te onderhouden, om het laatste nieuws te lezen, om de vakantie te boeken, om te daten, noem het maar op. Maar wist je dat je online ook bij kunt verdienen? Online bijverdienen heeft veel voordelen, zoals de vrijheid om je eigen tijd in te delen.

In dit artikel bespreek ik een aantal mogelijkheden van online geld verdienen.

Verdien geld met YouTube
: word vlogger

Je hebt vast wel eens gehoord van Enzo Knol, een bekende Nederlandse YouTube ster.

Naar schatting houdt Enzo Knol jaarlijks 300.000 euro over (na belastingen) aan zijn YouTube filmpjes!

In het buitenland zijn er zelfs mensen die miljoenen verdienen met hun YouTube filmpjes. Daarmee wil ik niet beweren dat jij ook tonnen of miljoenen bij kunt verdienen met YouTube filmpjes. Maar ik wil maar aangeven dat er serieus geld te verdienen is met YouTube filmpjes. Als je net begint met filmpjes maken kun je geld verdienen met Google. Later, als je veel abonnees hebt en succesvol bent, zul je wellicht benaderd worden door bedrijven om over hun product te praten voor betaling.

De vergoeding die je van Google ontvangt is ongeveer 3 euro voor iedere 1000 kijkers naar je filmpje.

Hoe zorg je dat je bezoekers krijgt?

Je hoeft niet persé een inkijkje in je leven te geven, zoals Enzo Knol om kijkers te krijgen. Er zijn heel veel mensen die geld verdienen met hun YouTube filmpjes door een bepaald onderwerp te behandelen. Dat kunnen de gekste dingen zijn. Zo zijn er op YouTube filmpjes te vinden van mensen die cadeaus uitpakken. Kinderen zijn dol op dit soort filmpjes en kijken er graag naar.

Wat het ook goed doet zijn video’s waarin mensen laten zien hoe je een bepaalde game speelt. Zo verdienen er mensen geld aan het maken van video’s waarin zij hun Clash of Clans en Clash Royale (twee populaire game Apps) kunsten vertonen.

Waar het om gaat is dat het niet zo veel uitmaakt waar je video’s over gaan. Mensen over de gehele wereld kunnen je filmpjes bekijken. En er zullen er altijd wel wat zijn die dezelfde interesses en passies delen. Als je maar ergens goed in bent en het graag doet, dan ben je al een heel eind op weg.

Geld verdienen met YouTube gaat verder dan het simpelweg uploaden van je video’s. Je zult er voor moeten zorgen dat mensen je video’s vinden. Dit kan je doen door pakkende titels en beschrijvingen voor je video’s te maken. En als mensen je video hebben gevonden, wil je natuurlijk dat ze ook je toekomstige video’s gaan bekijken. Dit kan je doen door aan het einde van je video mensen te vragen om zich te abonneren op je YouTube kanaal.Geld verdienen door tv te kijken

Niets is zo vervelend als de reclameblokken die tijdens je favoriete serie worden uitgezonden. Voor veel mensen is dat een reden om even weg te zappen naar een andere zender. En voor reclame op internet gebruiken we tegenwoordig massaal Ad-Blockers. Adverteerders zijn zich er van bewust dat hun reclame-uitingen steeds minder goed bekeken worden. En daar zijn ze niet blij mee. Ze betalen tenslotte wel voor het uitzenden of vertonen van hun reclame. 

Daarom hebben ze er wat op bedacht: ze betálen mensen voor het kijken naar hun reclame. Op die manier weten adverteerders tenminste zeker dat hun reclame bekeken wordt, en daar hebben ze best wel wat geld voor over.

Hoewel het bedrag dat je per bekeken reclame boodschap krijgt vrij laag is.

Betaald worden om Netflix te kijken?

In de VS zijn er mensen die geld verdienen door Netflix te kijken. Deze functie heet tagger.

Een tagger is iemand die series en films kijkt en vervolgens aangeeft in welke categorie die serie of film thuis hoort.

Bijvoorbeeld comedy, drama of thriller. Dit maakt het voor Netflix makkelijker om het enorme aanbod te categoriseren en geordend aan te bieden.

Teksten schrijven

Een andere manier van online geld verdienen die erg in opmars is, is het schrijven van (web)teksten. Veel bedrijven hebben wel de kennis over hun producten in huis, maar niet de mensen die er een goed verhaal over kunnen schrijven. Ze hebben bijvoorbeeld wervende teksten voor hun bedrijfswebsite of blog nodig. De tekstschrijvers huren zij dan via het internet in. In de meeste gevallen betalen ze je per woord, en soms betalen ze je voor ieder uur dat je werkt. Het mooie van teksten schrijven is dat je niet meer nodig hebt dan een computer of laptop. En je kunt het doen wanneer je tijd hebt, als de kinderen naar school zijn bijvoorbeeld. 

T

eksten schrijven moet je natuurlijk wel liggen en bedrijven zullen eerst een artikel van je willen lezen om te bekijken of je de kwaliteit en stijl kan leveren waar ze naar op zoek zijn.Op links klikken

Op internet zijn klikprogramma’s waaraan je kunt deelnemen. Als je je bij een aanbieder van een klikprogramma aanmeld dan krijg je regelmatig een email met daarin linkjes. Alles wat je hoeft te doen is het aanklikken van de links waarna je op een website terecht komt. De eigenaren van deze websites betalen voor bezoekers op hun website. Voor iedere website die je via de links uit het mailtje bezoekt krijg je een klein bedrag. Leuk voor erbij, maar je zult er niet van kunnen leven, daarvoor levert het niet genoeg op.

Het invullen van enquêtes

Je kunt je aanmelden bij verschillende websites waarna je enquêtes kunt gaan invullen. Bedrijven die een marktonderzoek doen zijn benieuwd naar de mening van consumenten en betalen voor iedere ingevulde enquêtes. Het bedrag dat je voor een ingevulde enquête krijgt varieert van enkele tientallen centen tot enkele euro’s, afhankelijk van hoe lang de enquêtes is.

Door aan veel enquêtes deel te nemen kan je iedere maand wat bij verdienen.

Tot zover Robins post!

Mijn ervaringen met Robins suggesties om online geld te verdienen

Wat betreft geld verdienen met YouTube: ik zie inderdaad steeds meer bloggers ook vlogs maken. Je kunt ook geld verdienen met gamen.. Het voordeel van een vlog is dat mensen je kunnen zien en hóren. Maar zelf heb ik me nog niet aan een vlog gewaagd. En het spreekt me ook niet aan eerlijk gezegd. Ik houd ook niet van andermans vlogs. Liever lees ik een blogpost.

Maar als het gaat om geld verdienen met tv kijken kan ik niet ontkennen dat mijn hart sneller ging kloppen vanwege de functie van ‘tagger! Als ze bij Netflix Nederland taggers zoeken denk ik dat ze overspoeld worden met sollicitanten.

Teksten schrijven vind ik echt een vak. En ik denk niet dat iedereen dat zo maar kan. Ik vind het ook bijna een beetje beledigend voor professionele tekstschrijvers, of mensen die vier jaar de Nederlandse taal hebben bestudeerd, om te doen alsof iedereen zo maar goede teksten kan schrijven. Ik denk tenminste niet dat een bedrijf mij zo maar even inhuurt als tekstschrijver. En dat is oké! Maar als je het wilt proberen kan ik Textbroker aanraden. Zij laten je eerst een proeftekst maken. Op basis van die tekst word je ingedeeld op een bepaald niveau. En afhankelijk van je niveau krijg je opdrachten. Het voordeel van deze methode is dat het laagdrempelig is, en dat je weet dat je geschikt bent!

Op links klikken heb ik gedaan. Heel lang geleden. Je verdient er inderdaad wel wat mee, maar het schiet totaal niet op vond ik. Soms krijg je maar 0,01 cent per klik! Ik vond dat demotiverend. Maar ik weet dat er best bloggers zijn die redelijk geld verdienen met een programma als Euroclix.

Wat enquetes invullen betreft: ik haat vragenlijsten invullen! En ik doe dit dan ook nooit als ik het kan vermijden. Maar mijn man vult wel regelmatig enquetes in, en heeft al meerdere Irischeques ontvangen.

Conclusie over online bij verdienen

Zeker anno 2016 kun je prima online bij verdienen. Robin zette een paar verdienmogelijkheden op een rijtje in zijn post.

Mijn favoriete methode is en blijft bloggen.

Maar dat zou ik ook doen als ik er geen cent mee verdiende : )

Leestip: Euroclix credit card!

Wat zijn jouw ervaringen met online bij verdienen?

Similar Posts

35 Comments

 1. Mijn ervaring is, dat vooral veel mensen denken dat het makkelijk geld verdienen is… Maar voordat je er serieus mee kunt verdienen ben je heel lang bezig, ik verdien nu iets bij door mijn blog en youtube kanaal, maar als ik alles terug zou rekenen naar een uurprijs, dan ben ik vet onderbetaald ;)

  1. Ik heb heel lang op een uurprijs van 5 euro gezeten als ik alle uren die ik aan mijn blogs werkte deelde door de inkomsten. Nu ‘verdien’ ik zo’n 15 euro per uur ongeveer. Dus het is wel verbeterd.

 2. Geld verdienen met bloggen doe ik (nog) niet, maar dagelijks emails klikken doe ik al jaren. Inderdaad leuk voor erbij. De uitbetalingsgrens is opgeschoven richting 15 euro en een klik is soms maar een cent, dus dat duurt even.
  Met enquêtes heb ik ook al aardig wat tegoed verdiend maar gesprekken op locatie zijn favoriet.
  Ook wordt mijn internetgedrag meegekeken, ons online koopgedrag en voer ik een postregistratie. Een tijdje heb ik ook ons televisiegedrag gerapporteerd, maar dat is erg eentonig.

 3. Ik verdien online door banners te plaatsen op mijn blog. Geen bakken met geld, maar toch leuk meegenomen.
  En ik ben een webshop begonnen. Is dat ook online geld verdienen? Ja toch?

 4. Ook ik verdien online een zakcentje bij met mijn blog. Echter niet de hoofdreden om te bloggen. Ik blog voor mijn eigen plezier, het zakcentje is leuk meegenomen :)

 5. Ik verdien geen geld met mijn blog, omdat ik voor een reclamevrij blog gekozen heb. Dat is mij meer waard dan een paar tientjes per maand verdienen met allerlei irritante reclames waar ik niet achter sta. Als voormalig tekschrijver ben ik helemaal met je eens dat tekschrijven een vak is. Belangrijk als je waarde hecht aan professionele teksten zonder taalfouten…

 6. Online geld verdienen. Een aantal jaar terug was dat eenvoudiger dan nu. Ik verdien wel wat met mijn blog, maar geen bakken met geld. Jaren schreef ik dagelijks zonder reclame. Het schrijven van teksten is een vak. Dat vak beheers ik beter dan toen ik begon met bloggen. Maar het is nog steeds verre van ideaal.

  1. Door te bloggen ontwikkel je je inderdaad wel als schrijver. Dat merk ik ook. Ik vind het nu ook makkelijker om teksten te produceren. Vroeger had ik veel meer moeite om iets te verzinnen om te schrijven.

 7. Met enquetes invullen heb ik in de begintijd best leuk verdiend. Ik deed ook mee met het invullen van mijn kijkgedrag op tv. De vergoedingen werden slechter en ik kreeg steeds minder enquetes. Als consuminderaar, niet drinker, uit de kleine kinderen en nog zo wat, was ik niet meer interessant. Dan had je eerst een lading vragen en dan bleek dat je niet in de doelgroep viel. Zonde van mijn tijd.
  Textbroker leek me wel wat en ik heb me erin verdiept. Ik vond de aanwijzingen echter heel onduidelijk, voor mij demotiverend en veel werk voor een paar euro. Ik kan meer geld verdienen door andere dingen te doen in mijn huishouden/boodschappen/koken/reclames/kozijnen schilderen etc.
  Een vlog zou me leuk lijken, maar ik zou niet weten hoe ik een interessant vlog moet maken als ‘professionele bankhanger’. Dat ben ik gelukkig niet voortdurend, maar wel vaak.
  Op zoek naar tips, inspiratie, nieuwe voordelige recepten. Ik houd me daar wel bij :-)
  Maar leuk dat jij een inkomen kunt halen uit het bloggen!

  1. Textbroker heb ik een paar keer gedaan. Vergeleken met een artikel voor mijn eigen blogs betalen ze weinig. Maar als je het vergelijkt met klikken op links dan is Textbroker weer beter vind ik.

   Het is zeker leuk dat ik een inkomen kan halen uit bloggen. Als dat niet zo was, kon ik er ook niet de tijd aan besteden die ik nu doe.

 8. Vloggen ga ik niet aan beginnen, vind het al vreselijk om mezelf terug te horen als ik een filmpje van Elaiza heb gemaakt. Met mijn blog verdien ik (nog) niks. Wel ben ik lid van een aantal kliksites, gaat indd niet snel, maar het gaat toch in de spaarpot voor Elaiza. Voor enquetes ben ik meestal niet interessant genoeg.

 9. Ik vind blogs ook het leukste! Ik kijk nooit vlogs en hou ook niet zo van plogs (behalve als er een aantal mooie foto’s én tekst is)

  Ik heb ook euroclix gedaan maar was er op een gegeven moment echt klaar mee.

  Bovenstaande in de tekst die je aanhaalde, over youtube kanalen, gaat wat voorbij aan hoeveel mazzel je ook moet hebben om iets opgemerkt te krijgen. Dat lukt echt zeer weinigen!

  1. Leuk dat jij ook het liefst blogs leest Anke. Vlogs en plogs, ik ben er ook echt geen fan van. Soms vraag ik me ook echt wel eens af waarom mensen denken dat een eindeloze fotoreeks van zichzelf en hoe ze koffie drinken bijvoorbeeld interessant is voor anderen…

 10. Verkeerde ‘beroep’ gekozen, ik wil tagger worden haha! Ik verdien overigens zelf nauwelijks met mijn blog, maar de gratis items die ik ontvang zijn ook erg prettig, leven met twins is al duur genoeg ;-)

 11. Wat vlogs betreft, ben ik het met je eens. Je moet uniek zijn, grappig en vooral niet saai. Dat laatste blijkt in de praktijk erg lastig. Vloggen is een vak apart en volgens mij kunnen de meeste bloggers het beter bij schrijven houden – hoewel ik twee keer erg verrast ben.

  Los daarvan, teksten schrijven kan inderdaad niet zomaar iedereen. Bovendien moet je ook daarin investeren dmv cursussen etc als je professionele teksten wil schrijven. Sommige mensen denken daar echt te makkelijk over.

 12. Ik zit ook op Textbroker, maar ik doe er de ene keer meer mee dan de andere keer. Clickworker is ook zo’n site, daar heb je alleen geen verschillende niveaus en je teksten worden gecontroleerd door medeschrijvers. En door de steekwoorden die je krijgt ben je soms gedwongen om rammelende zinnen te maken, wat toch een beetje pijn deed in mijn schrijfhart. Maar het gaat wel een stuk sneller dan textbroker, dat is dan weer een voordeel.

 13. Zelf weleens wat gewonnen met een online prijsvraag, verder geen ervaring met bijverdiensten via internet. Gebruik internet meer voor mijn vrije tijd :)

 14. Mooi overzicht van de mogelijkheden om geld bij te verdienen. Ik had nog nooit van een tagger gehoord! Textbroker klinkt ook interessant, hoewel het best lastig kan zijn om content over een bepaald onderwerp te schrijven. Daar moeten dan altijd de gewenste keywords in. Als dat van die korte stukjes tekst zijn, dan krijg je ze er of niet in, of het worden kromme zinnen inderdaad. Ik gooi het voor mezelf dan om, want ik wil niet de grammatica opofferen als offerande aan google. :P

 15. Ik heb een tijdje enquêtes ingevuld, maar mijn hobby is het niet. Ik vond het bovendien vervelend dat je zoveel privé gegevens moet achterlaten. Het is dan wel anoniem maar daar twijfel ik altijd aan. Dus af en toe jokte ik er lustig op los. ;)

  En textbroker heb ik dus ook gevonden inmiddels. Dat is wel leuk vind ik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.