Kleding uit vroeger tijden te koop in Arnhem

In de Voorjaarsvakantie ging ik een dagje met mijn moeder en middelste zusje naar Arnhem.

Daar kwam ik een kledingzaak tegen in het Hemelrijk met werkelijk bijzondere kleding! Heel romantisch en nostalgisch. Ze verkopen er zelfs van die lange, pof onderbroeken. Het is echt terug in de tijd.

Table of Contents

Nostalgie

De kleding deed me denken aan Het Kleine Huis op de Prairie en aan films op basis van de boeken van Jane Austen. Het personeel zag er uit alsof ze zo waren weggelopen uit een toneelstuk. Ik vond de kleding erg mooi, maar ook heel duur. Een rok of jurk kostte ruim 200 euro!

Wie koopt dit?

Maar vooral vroeg ik me af: ‘Wie zou dit nou kopen?!’ Ik heb tenminste in mijn omgeving nog niemand gezien in deze toch wel opvallende kledingstijl. Bij deze kledingstijl hoort denk ik ook bijna een bepaalde levensstijl. Wie zou haar kind op deze manier naar school brengen?

En het was volgens mij echt een serieuze kledingwinkel; dus niet een verkleedwinkel of zo!

nostalgische kleding
Close-up: mooi is het zeker!

De winkel heet Bohemian, en ik heb ze gegoogled. Dit is het adres: bohemiandamesmode.nl. De website heeft dezelfde romantische uitstraling als de winkel.

Houd je van kostuumdrama’s uit vervlogen tijden? Dan is de serie Bridgerton ook iets voor jou!

Nu ben ik benieuwd: zou jij deze kleding dragen?

Similar Posts

17 Comments

 1. Het is wel mooi die romantische kleding stijl maar niet om in te werken en je kinderen naar school te brengen. Er zijn vast mensen die het kopen maar zelf ben ik geen liefhebber. Bij mij moet het praktisch zijn.

 2. Ik hou veel van zulke kleding, maar dan niet als mijn dagelijkse kleding, tijdens het huishoudelijk werk. Wel als ik op de koffie zou gaan bij een vriendin, een verjaardag of een avondje uit.
  Jammer dat het zo duur is!

 3. O, ik vind het geweldig, deze stijl! Doet ook denken aan Magnolia Pearl, wat ik prachtig vind.
  Ik zou het zeker dragen, alleen helaas…erg prijzig allemaal.

 4. Ik vind het prachtig! Maar ook te onpraktisch met drie kinderen om me heen. Bovendien, het kost wel een hoop geld zeg. Ik hou het dus maar bij m’n 2ehands spijkerbroeken…

 5. Als ik elegant zou zijn en veel geld zou hebben dan kon het zijn dat ik het zou kopen. Elegant ben ik helaas niet, ik kom nooit verder dan basic spijkerbroek en shirt of trui. Ik zie het niet in winkels en weet niet wat me staat. En geld voor dergelijke dure kleding ook al niet dus nee, ik koop het niet haha.
  Ik heb wel bewondering voor vrouwen die dit soort dingen dragen.

 6. Kun je er ook kleding huren voor een speciale gelegenheid? Ik denk dat deze kleding wordt gekocht door en voor mensen die in een film/toneelstuk/serie spelen dat zich afspeelt in een tijd waarin deze kledij werd gedragen door de gegoede burgerij…

 7. Ik heb een kennisje die daar gaat shoppen en ik sloeg stijl achterover toen ik hoorde wat zo’n setje dan kost want één setje is dan ook maar niks. Een aantal “brocante dames” is helemaal weg van deze stijl en dat past natuurlijk ook wel bij het brocante sfeertje … en waarschijnlijk ook bij hun portemonnee :)

 8. Schitterend! Alleen die prijs… nee dan maar patroontje op internet en zelf maken ;)
  Maar schitterend!

  Bedankt voor het delen, heerlijk deze stijl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.