Reacties

Licht corrigerend: waarom is dat er niet voor mannen? — 30 reacties

 1. Die foto bovenaan is wel heel erg illustrerend! Waarom vinden we een buikje bij mannen 'gewoon' en bij vrouwen moet het gecorrigeerd? Het lijkt me zo broeierig, dat materiaal.

 2. In de jaren '50 en '60 droegen vrouwen van die puntbeha's met maagband en een step-in. Zwaar corrigerend. Ze liepen er een beetje stijfjes door. Vreselijk! Waarom er voor mannen kennelijk niets te corrigeren valt/viel vraag ik me ook af.

 3. Ha Nicole,

  gelukkig... nog iemand die shapewear ook niks vindt!
  Ik denk, dat het helemaal niet goed voor je rug is.
  Je moet namelijk je buikspieren gebruiken en dat doe je niet met shapewear.
  Dus... gewoon mooi, zonder strak!

  Groetjes!

 4. Corrigerende kleding vind ik vreselijk. Ik kocht één keer per ongeluk een corrigerend hemdje. Ik had het gewoon in mijn maat gekocht en thuis bleek dat ik het vreselijk vond zitten. Pas toen ontdekte ik dat het corrigerend was. Wat een drama zeg. Liever 'rolletjes' dan me de hele dag in iets corrigerends gepropt laten zitten. En ja, natuurlijk snap ik dat het zo 'mooi' kan staan onder kleding. Maar je kleding een maatje groter bestellen helpt ook;).
  En ja, toch weer typisch dat corrigerende kleding voor mannen niet bestaat.

 5. Ik ben eerder aan de magere kant en heb geen correctie nodig. Een licht gewelfd buikje, zeker bij de wat rijpere vrouw, heeft wel wat. Zeker in combinatie met mooie brede heupen.
  Linda Akkermans, columniste bij het A.D. is daar een mooi voorbeeld van.

 6. Volgens Saar, blad voor 50+ vrouwen, krijgen alle vrouwen een rol(letje) ter hoogte van hun taille. Maakt niet uit, broodmager, slank of te dik. En corrigeren helpt niet, want dan schuift die rol naar een andere plek. Dat corrigerend ondergoed is ook niks voor mij. Ben blij dat ik gezond ben. De rest is toch bijzaak.

 7. Vreselijk die druk om een perfect lichaam te hebben. Het kan zijn dat er voor mannen geen corrigerende kleding bestaat, maar ik las net op nos.nl dat ook veel jongens zich spiegelen aan voorbeelden op sociale media en zich schamen dat ze geen brede schouders en sixpack hebben...

 8. Hm, er is zeker wel shapewear voor mannen, alleen niet bij Bonprix.
  Ik draag zelf niet zoiets, ik accepteer mezelf wel met enkele rolletjes.

 9. Ik denk gewoon dat het bij mannen niet leeft. Laat gewoon zien wij je bent en hoe je bent. En als je dan toch wat wil doen ga dan naar de sportschool of ga wandelen...

 10. Geen ervaring mee en dat wil ik graag zo houden. Ik vind een panty al niks. Ik denk dan ook altijd.... stel je propt jezelf altijd in corrigerend ondergoed enzo... En dan ontmoet je iemand en uiteindelijk komt dan het moment om jezelf te ontkleden. En dan - poef! - ben je ineens heel anders. Hahaha!

  De schoonheidsnorm kan me overigens ook gestolen worden. Ik ben heel tevreden met mijn lichaam. Ik heb echt geen maatje 38 maar als je toch eens bedenkt wat mijn lichaam allemaal kan! Da's toch prachtig?

 11. Ik vind het wel handig om af en toe aan te trekken,dan zie ik er toch wel weer wat beter uit,en dan voel ik me beter,dus ik ben positief,het moet alleen niet te strak zitten.

 12. Bij vrouwen groeit het buikspek aan de buitenkant. De buikspieren liggen er onder.
  Ook goed getrainde buikspieren kunnen dat vrouwenvet dus niet laten verdwijnen. Het moet er echt af door minder dikmakend spul te eten. Minder brood, pasta, aardappelen en vooral minder suiker.

  Mannen zijn binnenvetters. Hun buikspek zit vooral tussen de organen. De buikspieren zitten over de speklaag heen en kunnen op den duur die vracht niet meer dragen. Er kunnen zelfs scheuren in de buikwand ontstaan, die operatief gerepareerd moeten worden. Organen raken door dat vet in de verdrukking.
  Natuurlijk moeten de meeste mannen ook gewoon minder dikmakers eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder