7 manieren om een buikje of foodbaby te verbergen

7 manieren om je foodbaby te verbergen

Is de cup van je buik groter dan die van je borsten? Dan heb je mogelijk een buikje. En voordat iedereen begint te roepen dat er niets mis is met een buikje hebben, dat zeg ik ook niet. Maar zelf kies ik mijn kleding wel op een manier dat een eventueel buikje niet opvalt. Om die reden koop ik veel jurken of rokken niet: ze benadrukken mijn buik(je). En persoonlijk vind ik dat niet zo mooi. Bovendien vind ik het een kleine moeite om kleding te kiezen waarbij het níét opvalt.

Soms heb ik 'een foodbaby'

Nogmaals, begrijp me niet verkeerd. Een buikje is een normaal onderdeel van een vrouwenlichaam. En zeker als je kinderen hebt gekregen, houd menigeen daar een buikje aan over. Bij mij is het bovendien zo dat als ik veel eet, ik er daarna uitzie alsof ik drie maanden zwanger ben. Dan heb ik een 'food baby' leerde ik van mijn jongste dochter. Dat vind ik zo leuk aan kinderen. Je leert steeds nieuwe dingen. Zoals termen als 'food baby' : )

Maar goed, terug naar het onderwerp: hoe kun je een buikje verbergen?

7 manieren om een buikje of foodbaby te verbergen

 1. Kies je kleding zorgvuldig. Jurken en topjes met een zogenoemde 'empire line' die vanaf je borsten ietsje wijder vallen zijn heerlijk vergevingsgezind. Ik vind het altijd erg jammer dat die leuke King Louie jurkjes niet flatteus zijn voor mijn figuur: ze benadrukken mijn buik. Ja, de stof rekt heerlijk mee en ze zitten fijn, maar ik vind het niet mooi! Jurkjes in empire lijn uit de tijd van Jane Austen zijn veel flatteuzer en vergevingsgezinder. Of de jurken van Desigual.
 2. Shapewear. Shapewear is speciaal onderzoek dat de boel bij elkaar drukt, waardoor je instant slanker lijkt. Shapewear is er ook voor je buik. Je vindt het in verschillende prijsklassen, en van de Hema tot speciaalzaken. Mij zul je nooit in shapewear zien. Ik vind het niet prettig als kleding strak zit. En ik heb het er niet voor over om er gestroomlijnder uit te zien. Maar als je niet zo prinses-op-de-erwt-achtig bent als ik, dan is shapewear een uitstekende oplossing om een buikje te verbergen.
 3. Zorg dat je een goede houding hebt! Dit is een heerlijke budget tip vind ik. Door netjes rechtop te gaan staan, en je buik een beetje in te trekken zie je er prompt slanker uit. En het is nog beter voor je lichaam ook om een goede houding te hebben. Win-win dus.
 4. Draag een goede bh!
 5. Draag hoge taillebroeken. Bij lage broeken, wil buikvet er nog wel eens lekker overheen gaan bobbelen. Dan krijg je wat ze een 'muffin top' noemen. Een hoge taillebroek duwt je buik bij elkaar en houdt hem platter.
 6. Kies voor wikkeltopjes en topjes met een rimpeleffect rondom je buik. Door dat wikkel- en/of rimpeleffect wordt een eventueel buikje minder zichtbaar.
 7. Vermijd truitjes die strak zitten rondom de buik. Deze tip vind ik nog niet zo eenvoudig toe te passen. Het lijkt wel alsof er maar twee types shirts zijn: hele wijde of hele strakke. Maar 'precies ertussenin' valt blijkbaar niet mee. Ik vind mijn t-shirts nu meestal bij de H&M. Maar ook daar moet ik wel eerst passen, want ze zijn niet allemaal vergevingsgezind rondom de buik.

Foodbaby tot slot

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging kan een buikje verminderen. Maar als je ouder wordt, en kinderen hebt gekregen, is een buikje soms zelfs met een gezonde leefstijl niet weg te krijgen. En ben je iemand die dit niet charmant vindt, dan kun je met kleding veel doen om een buikje te verdoezelen.

Vind je dat allemaal maar onzin? Dan draag je gewoon lekker strakke kleding.

Leestip: Licht corrigerend, waarom is dat er niet voor mannen?

Herken jij het fenomeen van de 'food baby' oftewel een dikkere buik als je veel hebt gegeten?

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

17 Comments

 1. ik ben wel fan van shapewear vind het wel lekker zitten. ik vind het jammer dat er zo weinig wikkeltops worden aangeboden. dus als je nog tips hebt graag.

  1. Super dat je shapewear goed kunt hebben. Want stroomlijnt je figuur zeker wel. Het ligt denk ik ook erg aan het materiaal dat je draagt.

   Als ik wikkeltops tegenkom zal ik je tippen!

 2. Ik herken dat van de Foodbaby (en ook dat je zoveel van je kinderen kunt leren). Bij mij is de oorzaak dat ik dingen heb gegeten waar ik niet zo goed tegen kan. Dus gemakkelijk om op te lossen.
  Ik heb nog even op de link gedrukt van die jurkjes. Mooi! Ik winkel niet zo vaak, ik kan me niet herinneren dat ik ze hier zie. Ik koop sneller een rokje dat ik draag met een shirt. Dat vind ik prettiger dragen.

 3. Nou, mijn buikje kun je rustig een buik noemen. Geen kinderen gekregen en toch een enorme zwemband rond mijn taille. Verder niet dik en met lijnen ga ik er vreselijk slecht uitzien en de buik blijft. En die strakke hemdjes helpen een beetje maar niet veel en het zit verschrikkelijk. Dus we doen het maar met die buik. Zal wel moeten.

 4. Heeft iedereen niet gewoon na het eten een foodbaby? Ik zie geen reden om hier een punt van te maken of het te gaan verstoppen haha! En trainen helpt om een permanent buikje weg te werken.

 5. Nog nooit van die term gehoord. Ik dacht trouwens dat je een correctie broekje aan had bij het zien van je foto!

 6. Ik heb dan een tweeling-foodbaby :)

  Niet te verbergen, maar inderdaad jouw tips zijn handig. Zo las ik trouwens gisteren van een meneer die alles van mannenkleding weet dat je je altijd a la Bossche Bol moet kleden. Donkere kleuren van buiten en lichter naar binnen toe.

 7. De linker 'voor' foto vind ik niet meer een buikJE. Ik zou daar gewoon iets aan doen id vorm van training ipv verbergen. Ik vind het te makkelijk om na het krijgen van kinderen een buik te accepteren als gevolg. Mijn zoon is nu acht maanden en (op het kz-litteken na) zie je daar niets meer van. Kwestie van discipline en hard werken.

  Zonde om een nieuwe garderobe te moeten aanschaffen omdat ik dat niet kan opbrengen.

  Maar, gelukkig mag iedereen het zelf weten.

 8. Ik ben niet zo van het perfecte...waarschijnlijk dat ik daarom de huidige selfies-schijnwereld maar niks vind. Ik zag gisteren een foto van donuts op een schaal op tafel en een half blote dame die haar been!!! op die tafel naast die schaal legde. Selfie-onzin. Ik heb nog nooit een vrouw/moeder zo haar donuts zien presenteren.
  Een beetje buikje, dat vind ik heel gewoon. Kan je je naar over voelen omdat je dat nergens op selfies terugziet, of weg trainen, of verdoezelen, of accepteren.

 9. Lijkt me inderdaad lastig als je een slank lichaam hebt en dat je dan soms last hebt van een bolle buik. Ik heb daar geen last van, ik ben overal mollig en koop mijn kleding in een grote-maten-winkel. Daar kan ik heel goed kleren vinden die niet strak om je lichaam zitten en "probleemgebieden" verhullen ????. En daar houd ik van. Ik heb sowieso nooit van strakke of weinig verhullende kleren gehouden, niet om te dragen en ook bij andere mensen vind ik het lang niet altijd mooi. Ik ben opgegroeid in de jaren 80, de mode was toen lekker oversized...

 10. ???? een food baby dus ???? mijn probleem heeft eindelijk een naam gekregen. Ik vind het ook zo jammer van die king louie jurkjes hoor en shapeware bah dat spant te hard terwijl ik normaal geen probleem heb met aansluitend. Mijn tips: blousetshirts (iets wijder dan tshirt en niet te wij) en rechte sportieve jurkjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.