Reacties

Goedkope verhuisdozen: update 2023! — 25 reacties

 1. Gelukkig heb je dan nog zo'n slimmerik erbij zitten ;-) Kun je trouwens niet gewoon bananendozen gebruiken? Dat hebben wij met al onze verhuizingen gedaan. Gratis gehad bij de supermarkt. Wij zijn op tijd gaan sparen en hebben familieleden ook gevraagd en hadden er uiteindelijk makkelijk 100 of 150.

 2. Bij het verhuisbedrijf kun je nu al vast dozen lenen. Wij zijn drie keren verhuisd en altijd door een erkende verhuizer. Deze mensen zijn verzekerd, weten hoe ze met spullen het beste kunnen omgaan en je eigen lijf gaat niet naar de haaien van zwaar werk wat je haast nooit doet. Ik zal NOOIT zelf mijn hele hebben en houden zelf van A naar B brengen.
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 3. Precies zo zou het bij ons ook kunnen voorkomen... haha. 'k Zie het helemaal voor me.
  Bij de supermarkt kun je ook van die stevige kleinere dozen halen, waarin je b.v. boeken kunt doen.

 4. Bananendozen heb ik ook aan gedacht, maar omdat omdat de dozen van de Wehkamp er ook nog wel leuk uitzien, wou ik die in eerste instantie gebruiken. En de bananendozen zo gauw ons huis verkocht is.

  We zijn twaalf jaar geleden van Arnhem naar Doetinchem verhuisd zonder verhuisbedrijf en spaarden zo vele duizenden uit. Omdat het maar 8 km is naar mijn ouders willen we dat nu zeker weer doen.

  Vandaar dat ik geen gratis dozen zal krijgen...

 5. Hier gebruikten we ook bananendozen, erg handig met sjouwen en stapelen. Kosten niks.
  Wel opzetten wat er in zit en in welke kamer je het wil hebben en wel met grote letters zodat je het snel en gemakkelijk kunt lezen.

 6. Gheghe, altijd fijn als je gecorrigeerd wordt door kindlief, terwijl jij toch echt dacht dat je hard had zitten nadenken :)...

  Toen wij destijds verhuisden, hadden wij het geluk dat veel kennissen en familie ook net verhuisd waren (tsja die schaapjes en de dam he?!)..en daar heb ik her en der verhuisdozen van geleend..dus dat was een koopje..

 7. Als er een opslagruimte beschikbaar is, kun je iedere keer een paar dozen overbrengen, legen en opnieuw gebruiken. Dan wordt het niet zo'n puinhoop. Verder kun je op kijkdagen lekkere geurtjes verspreiden. Zet een blik boenwas open en het ruikt meteen lekker schoon. En zorg vooral voor een opgeruimde, schone keuken. :o)

 8. Ken je niet iemand die in de zorg werkt. De dozen waarin het incontinentiemateriaal komt zijn vrijwel gelijk aan verhuisdozen. Stevig, groot en opvouwbaar. We sparen ze altijd wel voor iemand.

  Lisette

 9. Ik dacht zelf idd ook aan bananendozen, mocht je niet iemand kennen in de zorg wellicht gewoon binnen stappen daar en brutaalweg vragen. Als je de bananendozen hebt gestapeld kun je evt ook een kleed erover gooien zodat het wat netter oogt, groot laken of dekbedovertrek bv.
  Voordat de kijkers komen zoveel mogelijk uit zicht en foto's ed van jezelf weghalen is vaak het advies. Probeer zoveel mogelijk rust in de ruimtes te creeeren en zorg dat het lekker fris ruikt, dus lekker frisruikende schoonmaakmiddelen en een verse bos bloemen en frisse planten in de vensterbank.

 10. Wij zijn ook al een aantal keren verhuisd en hebben dat altijd zelf gedaan dat scheelt heel veel geld.
  Als je voor kijkers je huis zo antrekkelijk mogelijk wil maken zou je eigenlijk zo weinig mogelijk spullen in huis moeten hebben.
  Is het mogelijk dat je alvast een deel verhuisd ? Zoals boeken + kast, allerlei spullen van zolder die je wel wil bewaren mar nu best een tijd kunt missen. Prullen die her en der in huis staan kunnen ook alvast ingepakt worden of allemaal bij elkaar gezet worden op een kast of dressoir.Als er kijkers komen zorg dan dat je aanrecht leeg is en zet in de badkamer alle flessen shampoo e.d.weg (bijvoorbeeld zolang in de wasmachine), trek alle beddengoed strak. Let er ook op dat je toiletbril dicht is en als hij niet meer zo mooi is koop dan een nieuwe, toiletkleedjes en badkamerkleedjes ook weghalen tenzij ze nieuw en fris zijn. Kijk ook even goed naar je kamerplanten, als ze er een beetje duf uitzien zet ze dan zolang even met pot en al buiten. Doe spullen die je weg wil doen alvast weg dan ben je er ook alvast vanaf en hoef je er ook niet onnodig mee te slepen. Licht, lucht, alles schoon en fris is eigenlijk wat de kijker trekt al weet ik dat dat niet meevalt in een huis met veel mensen.Alles bij elkaar is het een hele klus maar hoe strakker je huis, hoe hoger de prijs.
  Veel succes.

 11. wij hebben bij een slijterij dozen gehaal.Waren niet erg grot,maar wel sterk en handig ook voor boeken ed.Wij hebben ook zelf overgehuisd met de trailer.Heb hem zelf gepakt,dozen met lichter spul in een kast en daar ga je. Succes!
  Groet, Wilma

 12. De truc van het cake of brood bakken is inmiddels achterhaald, daar trapt niemand meer in tegenwoordig. Lekker schoonmaalspul (citroengeur,niet te veel, geeft een gevoel van frisheid.En eventueel een klein bosje verse bloemen op tafel, less is more.

 13. Ik heb ook even gekeken naar verhuisdozen en kwam de volgende site tegen verhuisdozengigant.

  1,25 per stuk bij afname 15 stuks
  1,10 per stuk bij afname 30 stuks
  0,99 per stuk bij afname 45 stuks

  vzk 1e set 15 stuks e 6,50
  vzk 2e set 15 stuks e 5,00
  vzk 3e set 15 stuks e 3,50

  Dan hebben ze ook pakken van 45 stuks die zijn dan 45 x 0,88 is 39,60 en de vzk 15 euro.

  Als je dus weet dat je meer nodig hebt dan die 15 stuks is zo grote party voordeliger dan bij Wehkamp.

  Stel je hebt 45 stuks nodig en je koopt ze bij Wehkamp ben je 3 x 24,90 kwijt(3 x 14,95 dozen en 3x 9,95 vzk).een totaal van 74,70.

  Zelf gaan wij ook verhuizen en denk toch zeker wel rond de 40-45 dozen nodig te hebben als het niet meer is met een gezin van 4.
  Ik ben nu al overbodige dingen aan het verkopen op MP en ga ik a.s. zondag met kleinspul op een rommelmarkt staan en over 2 weken weer.Ook moeten wij de spullen voorlopig in dozen laten zitten voor we klaar zijn met het huis(verbouwing),dus helaas de optie vullen,lege en weer vullen gaat bij ons niet op.Ook wij gaan alles zelf verhuizen en moeten bijna 3 uur rijden(enkele reis)voor we bij de andere woning zijn.Dus elke keer dat we die kant op gaan gaat de aanhanger achter de auto en wordt die volgeladen met dozen en tuinspullen,gereedschap etc.De aanhanger mogen we lenen van een kennis.Voor de grote spullen huren we een grote sprinterbus met dubbele cabine zodat iedereen mee kan.
  Ik zie er zo tegenop,maar wat we ervoor terug gaan krijgen is een heel stuk vooruit.Vrijstaand met ruim 7000m2 grond,alleen het verbouwen is weer een ander verhaal.Oude staat,vrouw van 82 nooit meer wat aangedaan......pffff heel verhaal.

 14. Hoe ver een verhuiswagen rijdt doet niet ter zake. Het is het laden en lossen dt telt. Tja, het kost wat, maar de verhuisdag was al vermoeiend genoeg zonder dat we zelf met grote stukken gingen slepen, naar beneden droegen en in het nieuwe huis nog eens naar boven moesten krijgen. Denk goed na.

  Wat verhuisdozen betreft, ik ken mensen die een gedeelte van die dozen nooit meer uit hebben gepakt. Heb je het echt allemaal nodig? Als het kan zou ik ze vast naar het nieuwe huis brengen want ook al bedek je ze met een doek het blijft toch de indruk geven dat het huis te vol is of, anders gezegd, aan de kleine kant is.

  Maarre, hoe zit het met de tuin?
  Glimmende ramen die uitzien op een verzorgde achtertuin, een fleurige voortuin en een voordeur die goed in de verf of vernis zit ... Vooral het laatste draagt bij aan die belangrijke eerste indruk.

  Wat je ook nog kan overkomen is dat een potentiele koper een inspecteur de opdracht geeft om je huis na te kijken op houtworm, verzakking, scheuren, electrische bedrading, de kwaliteit van het dak, vochtplekken en ga zo maar door. Zo ben ik eens door de mand gevallen toen zo'n man me vroeg (midden in de zomer) om de c.v. aan te zetten. Ik had al het vermoeden dat daarmee iets niet in orde was en dat werd bevestigd. Er kwam een dure reparatie aan te pas.

  Dat alles gebeurde in een tijd waarin de huizenmarkt niet druk was. We begonnen met de procedure halverwege een zwangerschap en dat jongetje heeft nog zijn 1e verjaardag in dat huis gevierd.

  Enfin, ik wens je een voorspoedige verkoop maar houd rekening met mogelijke teleurstellingen.

 15. allemmal goed en wel,maar iedereen wil die bananendozen,zelfs bij de fruitboeren zijn ze niet te verkrijgen.
  Gewild product,als ik eraan geraak zet ik een handel op,succes gegarandeerd

 16. Van goedkope verhuisdozen worden verhuizers meestal niet blij. Die scheuren nogal snel. Overigens is de beste verhuistip: goed sparen en daarna een verhuisbedrijf inschakelen. Heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>